Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

boomen által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
Topik: Zugspitze
2019.02.05. 15:13
Jól hangzik, beindultak a pavlovi reflexek! Van infód hogy a szánkópálya milyen meredek? Gyerek- ,asszonybarát? :-)
Előzmény: (Tiborh 198506)
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2019.01.27. 19:06
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
&index=13&list=LLHqudNxVlOjGOwJ5mWmA15Q

Ezen kívül saját tapasztalat, síbazárban vettem a lányomnak félszámmal nagyobb cipőt (sajnos akkor még nem láttam ezt a videót) és tökéletesen illet a "kisebb" cipőre állított kötésbe. Úgyhogy erre a szezonra van a lánynak 2 sícipője.
Előzmény: (gaboca 204091)
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2019.01.27. 08:00
Szia!
Jó írás! Annyi hozzászólásom lenne, hogy nincs félszámmal nagyobb-kisebb cipő! Pl. egy 27-es és 27.5-es teljesen egyforma kívül-belül. Az egyetlen különbség a talpbetét vastagsága. A "nagyobban" vékonyabb a betét.
Ez főleg gyereknél lehet érdekes, ha következő szezonban félszámot nőt a lába, csak egy vékonyabb betét kell.
Előzmény: (Ildikogs 204056)
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2019.01.21. 15:29
Köszönöm mindenkinek a hsz-okat!
Utaltam rá hogy nem régóta síelek, így a leírtak csak talán 20%-a saját tapasztalat, a többi lopott :-).
Azért kíváncsi lennék hogy a síelők átlagban milyen gyakran szervizeltetnek? Az a pár osztrák kollégám aki gyerekkora óta síel lelombozóan tojik rá, szezonvégén, meg 1x valamikor a szezonban beadja egy szervizbe. Persze lehet hogy a többség jobban karbantartja a léceit.
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2019.01.20. 18:09
Kicsit konstruktívabb véleményeket vártam. Nem hiszem, hogy a szavaiddal élve hülyeség vagy helyesebben felesleges a vax. Talán nem fogalmaztam világosan?
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2019.01.20. 09:53
Sziasztok!
Első szezonomat -ami tavaly volt- végig síeltem vax, síszerviz nélkül és mindig leértem a pálya aljára.
Az idei szezont új léccel kezdtem és próbáltam kicsit beásni magam a vax témába, lett egy álláspontom.
1. Magam vaxolom
Pontosan nem tudom, hogy a síszervizekben hogyan csinálják, amit láttam ez a két hengeres, -egyik csiszol, másik vaxol- nem győzött meg. Egy napra biztos jó, csak pont a talpba nem dolgozódik be.
Olcsóbb, gyorsabb
2. 3-5 sínap után vax
3. Miért vaxolok? Karbantartás, ápolás
Hobbi, átlag, amatőr síelő számára egy helyen van nagy jelentősége a vaxnak a freerde-mélyhó síelésnél, egy kezelt pályán hatványozottan fontosabb az él. Az élezést, ha szükséges talpjavítást a szervizre bízom.
Tegnap kipróbáltam valamit amit egy német fórumon olvastam. Vaxolás után nem kapartam le, nem políroztam a talpat. Semmi hátrányt nem tapasztaltam a pályán pedig csak könnyű kis lejtésű kék volt. Előnyök: fele idő, 90%-kal kevesebb kosz.
Szívesen fogadom rutinosabb rókák véleményét :-)
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2018.09.21. 16:44
Történt hogy tavaly elkezdtem síelni és szerettem volna minél több hasznos információhoz jutni, ezért feltúrtam a netet jó minőségű, időszerű oktató jellegű videók után. Sajnos csalódnom kellett, mert magyar videót semmit sem találtam, aki kompetens lenne az őrzi a tudást mint a szent Grált! :-) Így a síelni tanulni helyett a schifahren lernen-t írtam a keresőbe, így már jóval nagyobb lett a találati lista. Itt találtam rá a Bergfex videók mellet ennek a srácnak a videóira, ami sokat segített a tanulásban, emellett vannak sípálya tesztek és sok egyéb.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2018.09.21. 14:44
Egy lenyűgöző videó!
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2018.05.25. 09:32
Szia!

Mennyi idő alatt értetek körbe? Tartottatok pihenőt?
Előzmény: (tsrt 200682)
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2018.05.25. 08:34
Köszönöm a tippeket, tanácsokat!

Ha az időbe belefér a Col Pradat kitérőt is beillesztem. Mindenképpen megfogom várni a megfelelő időpontot, nem akarom elkapkodni, folyamatosan figyelem majd a hó és időjárás helyzetet. A Marmolada-t semmi esetre sem akarom kihagyni, remélem sikerül az első lifttel felmenni és akkor nem lesz gond a pálya minőségével. Remélem életem első szezonja után nem felejtek sokat és az új, hosszabb síléc sem okoz majd gondot, november közepétől december végéig itt helyben síelek annyit hogy a felkészültségemmel ne legyen gond.
Még a parkolásról egy dolog amibe kicsit bizonytalan vagyok.
A Marmolada-i kezdés miatt talán logikusabb lenne a Malga Ciapela-nál parkolni mert a narancssárga kör végén Arraba-ból vissza mindegy hogy Passo Fedaia vagy Malga Ciapela, 5-10 perccel több síelés.
Viszont amiért inkább Passo Fedaia-t választanám az az hogy Malga Ciapel-ig a Marmolada elött lenne egy kis bemelegitő csúszás.
Erről mit gondoltok?
Előzmény: (Kis Kovi 201194)
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
2018.05.24. 08:57
Sziasztok!

Mielőtt a kérdéssel fordulnék a tapasztalt Sella kerülőkhöz engedjetek meg egy rövid kitérőt.
Mikor tavaly nyáron egy barátommal egyik ámulatból a másikba esve körbe bicajoztuk a Sella Rondát még nem gondoltam, hogy fél év múlva 45 éves fejjel sílécre fogok állni és havon is szeretném megismételni, az itt olvasott cikk hatására. A 8 éves kislányomat december elején elkezdtük síoktatásra járatni, az első alkalommal csak néztük és izgultunk a gyakorlópálya szélén, a másodikra egy életem, egy halálom felkiáltással béreltem magamnak felszerelést és esve-kelve 3-4 órát bukdácsoltam a pályán, de a végére már ilyen bádogember mozgással "szépen" letudtam csúszni és a tányéros lift sem okozott gondot. Harmadik alkalom végén megvettem a kölcsönzött felszerelést és a szezont egy Ischgl-ben töltött nappal zártam és egy új léccel várom az idei szezonkezdetet.
Tehát, szeretném egy tökéletes napon körbe síelni a Sellát.
Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy a lakhelyemtől 300 km-en belül van, ezért reggel 5 körüli indulással nyitásra ott tudok lenni.
Mindent amit találtam itt, elolvastam és folyamatosa nézem a youtube videókat. Így kialakult bennem egy elképzelés, szeretném ha a tapasztaltabbak véleményeznék.
A Marmolada-n szertnék kezdeni és Arabbában becsatlakozni a narancsszínű Sella körbe.
Parkolni a Passo Fedaia hütténél tervezem. Úgy látom, hogy ott simán felcsatolok és már csúszhatok is Malga Ciapela-ba a Marmolada kiinduló pontjához. Az első kérdés, ha reggel pl. 7 órakor ott vagyok a pénztárak pedig 8-kor nyitnak elkezdhetek le síelni már negyed 8-kor a Malaga Ciapelához? Ha december utolsó 2 hetében január 1-ig sikerülne egy megbízhatóan szép napot találni, mire lehet számítani hó viszonyok és tömeg tekintetében? Mennyire lesz így szoros az ütem, hogy szeretnék a gleccseren kezdeni?

Köszönöm,
Misi
boomen
12 élménybeszámolót írt
12
6 éve tag
Topik: Davos
2018.03.14. 11:27
Pedig terveztem, hogy egyszer elmegyek oda, a videók nagyon szépek amiket láttam. De akkor inkább az ellenkező irányba utazok 100 km-t és Ischgl-t látogatom meg.
Előzmény: (fz 200656)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.