Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sztrogacsev által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sztrogacsev
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2007.01.18. 15:22
Hát sztem Orcieres tuti jó a kezdőknek is! a pálya alja (mindegyik egy helyre fut össze, a szálláshoz) meglahatősen széles és lankás. Tele volt kisgyerekekkel, van külön piciknek való tanuló felvonó, meg hasonló nyalánkságok. Szóval tanulásra (is) elsőrangú, szerintem.
Bár, hogy őszinte legyek, ha tényleg nem volt még a lábán léc, akkor én azért elvinném idehaza valahova az alapokat megtanítani... ahoz nem kell 100 km-es pályarendszer, meg 1 napos utazás hogy a hóekét megtanulja ;)... így már nem teljesen kezdőként lépne az "igazi" pályára. Tudom ehez hó is kéne idehaza... sajnos siralmas a helyzet, de márciusig még eshet! reménykedjünk, hogy azért lesz tél is idén! ;)
Sztrogacsev
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2006.11.14. 17:00
NEEEEEEEEEEM!!!!

hááát én tavalyi Orcieresi síelésünk után azt mondtam: Franciaországba soha többet!! (igaz most is oda megyek, mert minden haverom ott lesz..)
Lehet azért mert először voltam Fr.o.-ban, de kicsit furán érintett annak a ténynek a beigazolódása, hogy - Eu és fejlett oktatási rendszer ide vagy oda - a franciák k***ra nem szólalnak meg más nyelven. A központi bérletpénztárban sem volt semmi kiírva más nyelven. Ez azért felháborító, mert ugye a külföldiekből (is) élnek. A másik: én is mindenhol igyekszem a helyi nemzet nyelvét használni, ill. próbálkozok egy-egy szóval hogy megnyerjem szimpátiájukat... de a franciáknál néha úgy éreztem hogy "egy nagy ****t! ha ők nem képesek egy kicsit is próbálkozni akkor én miért tenném?" persze lenyeltem a tüskét és inkább megmutattam hogy kéne csinálni... egyetlen emberrel sikerült angolul beszélgetnem: egy koromfekete szenegáli biztonságiőrrel... ő perfektül tudott angolul és nem is átalt használni...
A hüttében nem volt problémánk... Viszont a szórakozással annál inkább: összesen egy db diszkó volt: 13 euró/fő a belépő! jó monnyuk lehet francia viszonylatban ez potom összeg... Megpróbáltunk alkudni: voltunk 30-an: ha enged 3 eurót az árból akkor mind a 30-an bemegyünk az egyébként hajnali kettőkor szinte üres diszkóba... még csak el sem gondolkodott a dolgon... hiába: más világ!

(a hütték szerintem inkább a kocsmákkal mutatnak rokonságot, ahol én simán előveszem a szendvicsemet! a magyarországi téli melegedőkből, túristaházakból kiindulva pedig... hát ismeritek)

Megszoksz vagy megszöksz! választhatsz!
Sztrogacsev
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2006.11.11. 00:14
Üdv!

Gondoltam megosztom veletek tavalyi élményeimet! 2006 márciusában voltunk, az idő meleg volt, de a pályákon nem volt érezhető, nappal kicsit olvadt, este esett a hó, és a ratrakok folyamatosan jártak este. A pályákra nem volt panasz, a felvonóknál nem volt sorbanállás. talán két nap volt olyan amikor akkora köd volt, hogy az orrunkig se láttunk.. ez nem is volt baj, legalább pihiztünk...:) Jah, még nem említettem: 23 éves egyetemista vagyok és hasonszőrű fiatalokkal mentem. Hát az éjaszakai élet egy nagy nulla, ha nem csináltok magatoknak bulit akko nem is nagyon lesz.. van egy Jeti klubb nevezetű hely, ami nincs nagyon reklámozva, több napos kutatómunkával találtunk rá... valamikor éjfél után nyit, 10 euró a belépő, plussz ruhatári díj (monopolhelyzetben van), belülről nem tom milyen, mert az árak elriasztottak, de akik voltak benn azok szerint nem egy nagy durranás.. (bár ugye ez szubjektív, ki mit szeret)Az uszoda meglehetősen kicsi, aki rendes úszásra számít, felejtse el... csak lubickolni lehet.. szaunáért külön kell fizetni.. korizni nme voltunk, se moziban.. az árak a közértben türhetők... mi a Kronenburg sört preferáltuk, olcsó és viszonylag jó.. rövid italt itthonról tessék vinni... és érdemes megállni GAP-ban a szupermarketben... nagyválaszték mindenből (haza lehet vinni finom sajtokat, borokat.. stb)
mit monnyak még? síelés szempontjából szuper volt, viszont ami a síelés utáni részt illeti... hát nem vágyom vissza a helyre.. (családosoknak, pihenésre vágyóknak ajánlom, fiataloknak kevésbé..) Ja a szállás: először berekatak volna 7ünket egy rosszfekvésű, pici apartmanba, majd kivertük a balhét és egyénileg elköltöztünk egy tágasabb apartmanba, igaz kicsit rá kellett fizetni, de minimálisat... na itt már nem voltak emeletes ágyak, és a felvonótol is 2 lépésre volt... a másik negatívum: hogy a csapatunk tagjai különböző épületekben lettek elszállásolva, így a közösségi megmozdulások, ismerkedések is nehezebbek voltak.. (ez nem tom hogy a szervezőnk hibája, vagy helyé volt e)... a másik: állítólag a kauciót nem szeretik visszaadni, belekötnek mindenbe és vonnak keményen.. no most ezt mi nem tapasztaltuk (én még egy sörös korsót is hazahoztam a szobából) de azért nem árt vigyázni...
Jah és vigyetek valakit aki tud franciául, mert a franciák a világért sem szólalnak meg más nyelven, még a központi bérletpénztárban sem (kiírás sincs más nyelven)... én egyetlen franciával tudtam angolul beszélgetni, az is hót fekete szenegáli biztonsági őr volt... :)

Jah majd elfelejtettem: fotóim az alábbi címen érhetők el: http://www.kep.tar.hu/sztrogacsev/50299235#2

Ha, van kérdés és tudok, akkor válaszolok!

Sok szerencsét...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.