Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ani által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (27)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Niederalpl
2005.03.16. 09:26
Sziasztok!

Na szóval: valóban fekete jelzése van a 4 üléses melletti pályának, de csak a letörés után. De nem olyan régen lehet ez kirakva, mert úgy emlékszem még 2 éve ott piros volt, és megnéztem a lenti térképet és még ott is pirosként van jelölve. Nem tudom ez mitől függ illetve gondolom van valami szabály rá, és ez változott ezek szerint? Érdekes.
Egyébként nagyon jó volt, vasárnap délelőtt szakadt a hó, és fújt a szél. Délután már enyhült az idő, hétfőn kedden ezerrel sütött a nap és a minuszból plusz 6-8 fok lett. Tapadt is a hó, az a 2-3 méter rendesen. Szombaton még az összes snowboardos pályán kívül közlekedett, hétfőtől csak a pályán.
Egyébként régen én is elég sokat jártam Stuhlecken, de amennyi előnye annyi hátránya van. Lehet hogy Niederalpon többet tudok síelni, igaz nem oylan hosszú és változatos pályán, de nem állok sorban 20 perceket, sőt gyakorlatilag most alig alig voltak. Így egyáltalán nem álltam sorba. Az biztos hogy a pályát elég gyorsan meg lehet unni, de én síelni zseretk nem sorban állni, meg kerülgetni az embereket. Mert Stuhlecken telítve vannak a pályák. Egy felvonó fejlesztés valóban ráférne, de akkor többen is lennének valószínűleg, úgyhogy jó ez így ahogy van.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Niederalpl
2005.03.09. 10:10
Igen én is hallottam a fejlesztési terveket. AZ biztos hogy ott mindig van hó. Most hétvégén is megyek, remélem jó idő lesz. Legutóbb végig szakadt a hó, de úgy hogy a pályára sem tudtunk menni, mert nem győzték eltakarítani.
Szóval lehet, megmondom őszintén táblákat nem is láttam még ott, igaz nem is néztem.
De majd most leellenőrzöm!:)
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Niederalpl
2005.03.07. 16:02
Szia!

Nagyon jó képek készültek. Melyik kis rész a fekete?
Elég gyakran járok oda és nem tudom melyik részt gondoltátok feketének. Ami közvetlenül a 4 ülésesből kiszállás után a völgybe megy, a 4 üléses alatt?
Ani
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.24. 08:32
Szóval megkérdeztem. Megadhatom a telefonszámát, akit érdekel a privát mail címemre írjon.
ANi
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.24. 08:18
Helló Mindenkinek.
Én ismerek ilyen oktatót, de nem tudom hogy publikus-e a telefonszáma, meg ilyesmi. De megkérdezem.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Snowboard
2005.02.24. 08:17
Ezt cáfolnom kell. Minden csak bátorság kérdése és ráérzésé meg még sorolhatnám. Én a 3. napon le tudtam volna jönni fekete pályán az más kérdés hogy nem élveztem volna.
Mégegyszer mondom: én találkoztam ilyen boardosokkal, de nem általánosítok. Csak sokan igen és ebből alakulhatott ki a boardos elmélet, hogy mindent csinálnak csak jót nem.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Snowboard
2005.02.23. 17:30
SZiasztok!

Kezdem azzal hogy én síelő vagyok és semmi bajom nincs a boardosokkal egy pár konkrét példát kivéve. Mint pl az előző hétvégén amikor egy meredekebb tanulópálya aljában ücsörögtek a boardos fiatalok. És ha egy nem egészen biztos magában tanuló nekik ment volna biztos nézegettek volna hogy miért? Na szóval amit én láttam eddig az az hogy a boardos vagy fiatal, vagy pedig vagány felnőtt, aki már síelésről váltott boardozásra. Én ezekkel a vagány emberekkel mindig úgy találkozom /tisztelet a kivételnek/ hogy nem a tudásuknak megfelelő pályán síelnek. / Végülis ezért vagányok/ Nem mondom hogy szimpatikus emberek, szerintem mindenki ezért általánosít. Én egyébként imádom a jól tudó boardosokat nézni ahogyan siklanak. A múltkor láttam egy boardost aki fütyörészett siklás közben, látszott hogy élvezi azt amit csinál. De hát láttam én már tanuló síelőt is piros pályán kiszámíthatatlan síelési íven, a legjobb megvárni míg leér, az a biztos.
Valaki kérdezte hogy milyen a Goldeck? Szerintem jó ha van hó akkor le lehet csusszanni az aljáig. Viszont elég hosszú sor szokott lenni a legalsó síkabinnál.
Várom a véleményeket.
Ani
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.15. 08:58
Szia!

El kell hogy keserítselek, mert 40-50 E-ért nem lehet lécet, jó lécet venni. Talán egy kötés kerül ennyibe, vagy egy régi használt hagyományos léc. Tapasztalataim szerint.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.08. 17:55
Szia!

Tapasztalat szerint az összes gyerek hátsó súlyponttal síel. Legalábbis akiket eddig láttam és kezdők azok mind. Nálunk a két éve síelő gyerek most már nem dől hátra de a mindkét kezét hátrafeszíti olyan furán. Az oktató szerint védekezésül hogy ne menjen gyorsan, és szerinte ne szóljak rá hacsak el nem esik emiatt.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.02.08. 17:45
Helló T.M.!

Csak ajánlani tudom Stuhlekot! Nagyon jól karbantartott pályák, amelyek elég változatosak, a buborékossal ha felmész + még a cskányossal a legtetejébe akkor egy jó hosszú pályát kapsz ami ellensúlyozza a sorbanállást. Mert ami a jó pályák hátránya az a sorbanállás. A buborék aljában tényleg hosszú sorbanállásra kell számítani főleg hétvégén. Ha rendes villás kaját akarsz enni valóban a legjobb a buborékos tetején és a fenti csákányos alján gyakorlatilag ugyanaz. Vagy ha a felső csákányossal felmész a tetejébe akkor lefelé útközben van egy isteni hütte, isteni szendvicsekkel. Mindenféle krémekkel megkenik /olyan ütős hagymás és kolbászos/ ha szeretitek. De olyan jó ott kipihenni a felvonó okozta fáradalmakat, ugyanis a felső csákányos eléggé hosszan és meredeken húz. Az alsó csákányos kék pályák olyan kis rövid gyakorló-bemelegítő pályák, elég sokan szoktak ott is lenni, de eloszlik a tömeg mert elég széles a pálya.
Remélem segítettem, jó síelést: Ani
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Síbaleset
2005.01.31. 11:22
Sziasztok! Teljesen jogos a felháborodásod! Később ezekből a gyerekekből lesznek azok az emberek akik nem ismerik a szabályokat a sípályán. És azért mert anno nem tanították meg nekik. Én egyébként azt sem értem hogy a sítúrázóknak miért kell a sípálya közepén felfelé gyalogolni.? /vagy nem tudom pontosan hogyan hívják őket./ Egyébként engem is tarolt már el egy 2 méteres osztrák suhanc a bébipályán!! Tanítottam a keresztgyerekeimet síelni, 4 és 6 évesek, és ott tanultak síelni olyan 16-20 év körüli osztrák fiatalok. a pálya alján a köteles felvonó, és természetesen sor. a fiú fékezés nélkül rohant belém /valószínűleg nem tudott de kanyarodni sem/ szerintem kisebbfajta agyrázkódásom lehetett, mert egy pár másodpercre elvesztettem az eszméletem, és nem is emlékeztem rá hogy mi történt. Természetesen a magyarul beszélő oktatója oda sem jött hogy elnézést kérjen az osztrák fiúnak meg az intelligenciája hiányzott meg hozzá.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.01.27. 15:30
Húúú az nagyon jó! Jövő héten megyünk Murzstegre. :)))
Ani
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.01.24. 10:24
AZ én bakancsomon a Flex-et is állítani lehet.
Salomon bakancs /nem volt óccsó/ és van rajta lépés állító is. Ha új bakancsot vennék arra törekednék hogy minél több mindent állíthassak rajta, ne kelljen járás közben kikapcsolni a kapcsolókat, csak átállítani walk állásba. És persze kényelmes legyen. És persze a fém kapcsolók nekem valahogy biztonságosabbnak tűnnek mint a műanyag. És mindenekelőtt legalább egy fél órát el kell tölteni benne hogy érezhető legyen hogy nem nyom sehol és kényelmes. Egy kényelmetlen cipő az egész síelést elronthatja.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.01.24. 10:11
Szerintem Bkk-ban a Franz Klammer pálya nem éppen kezdőknek van és egyébként is szinte csak piros pálya van, igaz elég szélesek, jól be lehet síelni őket. Én egy hete voltam és nekem nagyon tetszett.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Goldeck
2004.10.20. 16:08
Sziasztok!

Szóval anno senki nem válaszolt, kénytelen voltam megtapasztalni a lehetőségeket: Igazán kezdőknek szerintem nem való. A hegy alján lévő városból lehet kb 20-30 személyes kabinnal felmenni. Januárban elég nagy hó volt, szinte minden nap esett, nem is tudtunk normálisan síelni. Ahová az első sílift felmegy, ott vannak az enyhébb pályák, a tanuló pálya, meg olyan kék-kezdő rövidebb pályák "tökös" felvonóval.
A hegy tetején lévő pályákhoz újabb sílift megy, ahová az alsó beérkezik. A felső pályák eléggé változatosak, van csákányos felvonós. Van egy pálya ami lemegy teljesen a Goldeck aljára. Szép széles és ketté ágazik piros és kék-pályára. Viszont ami lemegy az aljára az véleményem szerint néha fekete minősítést is kaphatna. Meredek és keskeny. A fentről induló kék pályáról viszont kellemesen öregesen le lehet csúszni az erdőn keresztül a középső pályákig. Hú, remélem érthetően leírtam. Ja még valami: Korán érjetek oda a sílifthez, mert iszonyat hosszú sor lesz egy idő után. Inkább nyitásra menjetek oda, ha tudtok.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2004.09.13. 09:28
Köszönöm szépen mindenkinek. Beszereztem a Corában, tényleg akciós volt. Igaz nem volt színben választék, de az ár döntött.
Ani
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2004.03.24. 16:38
Kedves Mindenki!

Olyan órát keresek amire a bérletet rá lehet tölteni. Hol tudok ilyet venni, Ti melyik típust ajánljátok? Eddig csak erről a Swatch Access óráról tudok, persze nem magyar honlapon.
Előre is kösi minden infót!
Ani
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Unterberg
2004.03.01. 08:51
Hi!
Köszönöm az infókat. Én is voltam szombaton, gondoltam megnézem élőben mi a helyzet. Igaz csak 11 óra körül értünk ki, valószínűleg emiatt kb fél óra alatt találtunk csak parkoló helyet. Már lent látszott hogy itt ám lesz hó, nem is kevés.
Így is volt, de amikor felértem eléggé meglepődtem, mert nem tagadom számomra nagyon vonzó volt /lett volna/ hogy itt kevesen vannak. De nem voltak, sőt minden felvonónál, ahogyan Te is, kb 10 percet álltam sorba. A legszélső kék pályán valamilyen verseny volt, az le volt zárva, a többi pálya szerintem igényelne egy kis karbantartást. Igaz én Stuhlekhez vagyok szokva, ott ekkora buckákat még nem láttam. Persze ennyi pénzért valóban mit várjon az ember, és biztosan van aki ezt szereti. Egy darabig én is, de vasárnap inkább átmentünk a jól megszokott /de méregdrága/ stuhleki pályákra. Unterberg egyébként valóban nagyon szép, a középállomásnál lévő hütte is hangulatos. Viszont a pályák nekem rövidek, ahhoz képest amennyit sorban álltam minden csúszás után, igaz a nap végén le tudtam az autóig csússzanni. Összegezve, egy bűbájos hely, de nem nekem való.
Anikó
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
Topik: Unterberg
2004.02.27. 10:56
Sziasztok!

Még eddig nem sikerült, de most hétvégén végre megnéznénk Unterberg sípályáit. /mert annyi szépet és jót hallottam róla/ A kérdéseim: most milyen és mennyi hó van? Kicsit félek mert nő lévén nem vagyok egy térképbajnok, viszont nem szeretnék elsőre túl meredek pályára menni, kb 1 éve síelek. Ahogyan a honalpon néztem A Hüttenhangot és a FIs pályát kell elkerülnöm. Szóval merre is menjek akkor? Mert ami a honlapon lévő térképet illeti, hát szóval annyira apró betűs hogy fogalmam nincs merre ne menjek. És merre menjek. Nem tudna nekem valaki küldeni e-mailon egy nagyobb térképet vagy legalábbis útmutatást? De ne úgy hogy Schneid felvonónál balra, mert nem tudom azt se hgoy melyik a Schneid felvonó.

Előre is köszi: Anikó
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2004.02.17. 08:57
Nem, de annak is örülök hogy Te jól vagy! /komolyan!/ :)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.