Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

balasi andras által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.21. 16:40
Én nem úgy vettem, csupán pontosítottam dataimat az úttal kapcsolatosan.
Szerintem nincsenek negatív hozzászólásaid...
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.21. 08:25
klaci1959! Igazad van, én a "nettó" gépkocsikázásra gondoltam a 6 órával, amúgy mi is gyakran megállunk, igyekezünk betartani a szabályokat. Utoljára 9-kor indultunk Mosonmagyaróvárról és 17 órakor Langenfeldben voltunk (+ebéd útközben, vásárlás Ötzben, nyugis tempo). Igaz, hogy semmiféle dugó nem volt... Korábbi hozzászólásomban jeleztem, hogy legnagyobb gondunk az út, melyet sosem kötünk össze melléktevékenységekkel, csak menni és menni. Söldenben 30 cm friss hó van, és még mindig havazgat. Én is hójelentéseket nézegetem szinte minden nap, a bergfex.at-n egészen kimerítő, de talán a snowforecast.com a jobb (amúgy a bergfex is ezt használja részleteiben).
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.19. 17:23
Végre be tudtam jelentkezni, elfeledtem jelszavamat, külső gépről pedig nem megy... Szerintem is Bp-Sölden nyugisan lekeverhető egy nap alatt, 6-8 óra. Azért mert december-január első felében szinte végig vacogós volt az idő a gleccseren, nem jelenti azt, hogy most is ilyen hideg lesz. A glecsserre mindenképp fel kell menni, ráadásul nem is nehéz eljutni odáig. Sokszor inverzió van: lent hidegebb van, mint fent - figyelni kell a reggeli képeket az ORF2 és SAT1-en. Bele kell vágni Csupi, menni fog. Én is hajlamos vagyok túlaggodalmaskodni a dolgokat, de ott, a hegyen minden hazai bajom elmúlik. Még egyszer jó sízést.
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.18. 08:44
A képlet roppant egyszerű: tanáremberként csak vakációban tudok menni. Szenvedélyes és régi síző vagyok. A 18 nap azonban engem is kikészített, ugyanis minden nap felmentem, ebből kábé 10X a gleccserre is. Hát este kilenckor lefekvés, láb folyamatos kezelése. A tizedik napon éreztem, hogy na most nem bírom, mégis felmentem. Utána már számigáltam, hogy már csak egy hét van, már csak három nap. Érdekes, hogy hazatérés előtt mindig megbetegítem magam, nem könnyű a rendezett Ausztriából, az aránylag jó utakkal és motelekkel rendelkező Magyarország után hazatérni Romániába. A másik ok a hosszú kiruccanásra a hosszú út, nekünk 4 nap csak az út (oda-vissza, meg kell aludnunk út közben), ebből egyértelműen a romániai 270 km a legnehezebb. Ha most mentek, nem lesz annyi orosz és román; megnéztem a snowforecast.com-on, kaptok friss havat, de nem lesz nagy havazás: váltakozik a napsütés és hó, naponta nem több mint 3-7 cm. Ideálisnak tűnik. Jó szórakozást, jó kedvet: a többi biztosítva van!
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.01.17. 08:01
Január 10-én jöttem haza Söldenből, 18 nap sízés után. Langenfeldben laktunk, és bizony az ünnepek alatt néha kellett várni a visszatérő síbuszra, ugyanis forgalmi dugók voltak (aztán autóval mentünk fel). Amúgy sorok nem voltak, egyszer álltunk 30 percet a felfele vivő első kabinnál Karácsony és Szilveszter között. Az az érzésem, hogy sor esetében felgyorsítják a kötélpályát. Remek havat és remek időt fogtunk ki, szinte végig sütött a nap, ellenben jónéhány napot cudar hideg volt, főként a gleccseren. Talán az egyedüli kellemetlenebb dolog a sok kiabáló, csak önmaggával törődő orosz, no meg a káromkodó, trágár románok (romániai létemre óhatatlanul értem, hogy mit beszélnek, ők pedig azt hiszik, senki sem érti a szavukat; magyart roppant keveset láttam arrafelé). A nép azonban szétoszlik a sok pályán. Jó hó, jól előkészített pályák, olcsó és elfogadható apartman, napsütés - máris azon cselezek, gondolkodom, hogyan lehetne még egyszer odaszökni az idén. Kezdőnek, haladónak egyaránt ajánlom a terepet. Valóban van lehetőség egy nap Ober- és Hochgurglra, érdemes kihasználni, megnézni a terepet, bizony megér egy misét: kiváló felvonórendszer, kellemes és drága kicsi hütték...
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.11.15. 09:02
tudtok olyan skipass-ról, amelyik érvényes Tirol minden síterepére? Olyan, mint a SalzburgPass...
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.09.24. 07:42
St Antonban rengetegen voltak, meglehetősen drágának találtam a helyet, főleg a szállást (apropó: tudtok-e elfogadhatóbb áron szállást - apartman, 2 fő -, visszamennék egyszer) az óriási olvadás (december-január)ellen nem tudtak, s úgy tűnt, nem is akarnak harcolni. Pl. kijelöletlenül maradt egy pálya, melynek le kellett volna lennie zárva, mentünk lefele, és elfogyott a hó; visszamenni már nem lehetett, le a sárban, két angollal, két némettel, három gyerekkel. Releváns, hogy ki hogyan tűrte ezt: a német szidta a páylakezelőket, és ígérgette, hogy jól beolvas nekik, a balkáni (mármint én és a barátném) hallgattunk és másztunk, az angol pedig rám pillantott vihogva, és azt mondta, hogy fanny... Ezzel szemben Stubaiban április végén friss havat találtunk, hideget és már-már bántó napsütést. Ismerem St Anton-t, és tudom, hogy sokkal többet tud, mint szinte bármelyik síterep, de... - ezekere a helyzet adta elkerülhetetlen különbségekre utaltam korábban. A kérdés jó; magyarázatként még annyit, hogy St Antonban annak idején az év első sízése volt (egy hét), Stubaiban pedig a második (két hét); minden bizonnyal ez is hozzájárult a vitatható vélemény kialakulásához.
Kérdés: ha megrendelem az új síatlaszt, Romániába elküldik-e? Hogyan tudnék fizetni? Itt nem lehet kapni semmilyen nyelven.Az utolsó atlaszom 1998-as; azóta nagy változások voltak. Elfelejtettem, a tavaly (valójában az idén tavasszal) síztem Ober-Hochgurglban is egy napot (a Sölden kombinált síbérlettel) nagyszerű terep, de egy napnyi élmény alapján nem akartam betoppolni.
balasi andras
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2008.09.21. 09:48
Több helyen megfordultam, elsősorban Ausztriában. Úgy vélem, ilyen jellegű véleményekhez jócskán hozzájárul, milyen időt fogtál ki, meglegyint-e valamilyen betegség, kidurran-e egy gumi útközben stb. Eleddig szerencsésen jártam, nyolc éve tudunk menni zökkenőmentesen (azóta nem kell a román állampolgároknak vízum Ausztriába). Azóta átlagban 25-30 napot sikerült sízni évente; a gond az út, ugyanis még Salzburgig sem tudunk elmenni egy nap alatt. Mindenképpen megéri; négy éves korom óta sízek, de csak öreg emberként kerültem igazi pályákra (30 évesen), közben a technika is megváltozott, de az átállás könnyen ment. A Madarasi Hargitáról, ahol annak idején egy életveszélyes húzólift (kutyás) volt, vagy a Poiana után a Rettenbach glecser széles, síma pályái ... Sajnos feldobtam jó pár kilót, a fekete pályákon már nehezen tudok lemenni, óriási a terhelés - ez is beleszól a top 5-be.
Jelenleg a top 5 nálam a következő:

1. Sölden
2. Zillertal (Zillertal Arena, Hintertux g.)
3. Serfaus-Fiss-Ladis
4. Ski-Amade (Gastein völgy)
5. Stubai g.

Most Sölden a csúcs; Söldenben voltunk az idén tavasszal, áprilisben, végig csodás idő volt, pompásan kezelt pályák, aránylag kevés ember. Az idén is oda megyünk, a téli ünnepek környékén, gondolom nagy zsúfoltság lesz; amikor azonban elindulok (lehetek vagy 150-160 kiló beöltözve, 190 cm, általában megnyílik az út ...
Eddig voltam még Garmischban, Kaprun-Zell am See, a Ski-Amade különböző részein (Zauchensee, Wagrain-Flachau), Ehrwald-Lermoos (Zugspitz-Arena), St Anton. Barátaim, bátyám Olaszországba járnak, egyszer elmentünk mi is a Sella egy részébe (nem én rendeztem a szállást, eléggé szűkön voltunk; mi sízni megyünk inkább, nem barátkozni), aztán megint Ausztria. Az irigység bűnét nem igazán ismerem, de azokat bizony irigyelem, akik egy hosszú hétvégére ki tudnak ugrani egy jó kis sízésre, négy-öt óra alatt autópályán odaérnek. Amire a romániai autópálya elkészül, csak televizióból tudom nézni a dolgokat - talán.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.