Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

pompom által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
pompom
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Topik: Bánkút
2012.02.17. 13:50
Hello innen!

Szombaton (02.11.) voltam síelni Bánkúton. Az egész nap kellemes csalódás volt... Úgy gondolom, hogy ez egy méltánytalanul alulbecsült sícentrum.

Korán szerettem volna indulni, hogy 9-előtt odaérjek, de szokás szerint nem jött össze :)
Budapestről kb. 2-2.5 óra alatt le lehet érni (Autópályán). Az utolsó 20 km hegyi út, de jól járható és szinte semmi forgalom.

9:30-ra értem oda még így is találtam parkolóhelyet a pálya mellett. Az tök vagány, hogy a kocsinál már csatolhatok és a síelés végén is el tudtam csúszni az autóig.
Jegyet a 3-os pálya alján lehet venni a klubházzal szemben.

Pályák:
A 6-os kék pálya jó hosszú és teljesen jó állapotban volt (az összes pálya le volt kezelve reggelre). Kezdőknek ideális, lankás és kellően széles. A "C" felvonóval lehet feljutni a tetejére (napközben itt volt egyedül sor. Kb. 5-10 perc volt a várakozás). A piros pályák rövidek, a 3-mas pályán valami verseny volt, így azt inkább hanyagoltam.
A 2-es pálya fekete jelzésű, véleményem szerint jó indulattal max. erősebb piros. 2 felvonóval (B, C) lehet feljutni. A B-nél semmi sorban állás nem volt. Ez nagyon vagány volt, itt csúsztunk legtöbbet.
Az 1-es pályához az A felvonóról lehetett felmenni, ami a fák között megy végig. Fentről egészen a Magas-Tátráig el lehetett látni.
Ez a pálya azért már jóval keményebb... Sajnos a nap végére elég nagy kövek kerültek elő :( így 3 után itt már nem csúsztam (szerencsére a lécem megúszta). Ez nagyon jó pálya lenne, csak kevés a hó és nem volt igazi pályaalap...

A felvonók, kezelők:
A "C" jelű felvonónál nagyon segítőkész volt a kezelő. Kezdőknek lelassította és elmagyarázta, hogy kell használni.
Egyébként ez a lift volt a legjobb állapotban. A többiről ez nem volt elmondható. Fa tányér, néhány közülük le is volt törve + összevissza rángat induláskor. Ki lehet bírni, de nem gyerekeknek való. Az "A" liftnél lévő kezelő egy gyökér. Szemem előtt történt, hogy egy apuka megkérte, hogy segítsen a fiának, erre ő határozottan visszautasította. Mikor megkérdeztük, hogy akkor ő végül is miért van ott, csak pislogott, mint hal a szatyorban. Szerintem simán bele tartozik a munkakörébe az is, hogy maximális kihasználtsággal menjen a felvonó és hogy a fiatalabbaknak se jelentsen gondot használni. (vulgáris mondat innen törölve - admin)

Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam és jövőre is tutira fogok menni megfelelő pályaviszonyok esetén legalább egy napra. Másnak is ajánlom, aki egy honi pályát szeretne kipróbálni és nem szereti a nagy tömeget.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.