Előzmény és válaszok a Koralpe topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
19 éve tag
2010.01.13. 16:35
Talán jó úgy, ha én válaszolok, Laci meg kiegészít, ha szükséges.
Ez olyan nagyváros közeli kisebb terepeken szokás ( Hebalm, Weinebene), ahova a népek nem családi telelésre mennek, hanem meló után kiugranak egy kis rekreálódásra.

Olyan, mint egy dominó/praktikum kártya: Előre kifizeted az adott x egységet, jelen esetben 20 órát, és minden megkezdett óránál levon belőle 1 egységet/órát.

Tehát, ha 9:30-kor csekkolsz be először a kapuba, -1 óra.
10:29-ig nem von le. 10:30 utáni következő belépéskor megint -1 óra.

Okosan használva megvalósítható a Laci által írt megoldás:
A példánál maradva 12:30-ig folyamatos csúszás+felvonó -3 óra, utána 40 perc ebédszünet, 13:10-kor újra belépve -1 óra újra, ami tart 14:10-ig.
Persze akkor is -3 óra, ha az ebéd előtti utolsó liftezés 11:35-kor volt!

Remélem érthetően fogalmaztam!
F
Előzmény: (klaci 79849)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
18 éve tag
2010.01.13. 13:28
Szia Lackó!

Szégyen, nem szégyen, de én ilyen bérletről még csak nem is hallottam. Kifejtenéd bővebben, hogy működik ez, mert amit írsz a 20 óráról, a 4,5 napról, meg a maradékról, az nagyon impozáns.

U.i.: Tessék kint gyakorolni a "döntsetek-döntsetek" technikát is, mert tavasszal már nem leszünk olyan elnézőek a gyepen!!! :-)))
Előzmény: (Lackó 79800)
Lackó
3286 élménybeszámolót írt
3286
21 éve tag
2010.01.13. 11:00
Sziasztok!

Látom, nagy a kesergés a bérletárak miatt. Igen, sajnos idén már nincs a korábbi nagyon olcsó bérlet. Ennek senki sem örül.

Jól írta valaki, hogy csak a Hotel Koralpében lakók tudnak kedvezményes bérletet venni.

Az órás jegy nem rossz ötlet, ez olyanoknak ideális, akik nem síelik végig az egész napot.

Bár Koralpén még nem használtunk ilyet, de Hebalmon igen. Egy 20 órással végigsíztünk 4 és fél napot, még esti sízés is volt benne, sőt mindegyik bérleten még maradt is kb 3-5 órányi.
Én most először használtam órás bérletet, de nagyon megtetszett. (persze okosan oda kell figyelni a megkezdett órákra)
h i r d e t é s