Szia!
Bevallom, én is most síeltem ilyennel először. január első hetében siralmas viszonyok voltak Koralpén és Klippitzen is, így Hebalmon síztünk. (hú, az viszont milyen jó volt!)
Ott csak órás (1, 2, 3....egy nap) jegy van, vagy különféle órások. (10, 20, 40, vagy valahogy így)Értelemszerűen minél nagyobbat veszel, annyival olcsóbb egy óra fajlagosan.
A 20 órás 110 Euro volt egyébként azt hiszem.
Szóval tök mindegy, hogy mikor kezdesz síelni, mindig a megkezdett órákat vonja le a bérletről. Tehát mondjuk 9:10-kor mész be reggel a felvonóhoz, akkor 10:10-ig egy óra. Ha 10:11-kor csekkolsz be, akkor leveszi a következő órát.
Hogy mennyi van még hátra összesen a bérleten, és hogy mennyi a megkezdett órából, azt becsekkoláskor kiírja.
Spórolni úgy lehet vele, hogy amikor elkezdesz síelni, akkor síelsz rendesen, de például ebédidőben nem kezdesz bele egy órába, illetve lesízed a megkezdettet.
Például kényelmeskedve 9:30-kor elkezdtek síelni, síeltek ebédig (mondjuk 12:20-ig), aztán kaja, pihi. Ezután 13:40-kor újra elindultok fel, és utoljára 15:35-kor huzatjátok fel magatokat. Vagy valami hasonló.
Így a bérletről fogyott összesen 5 óra.
Persze lehet azt is, hogy egyik nap reggel kezditek, de hamarabb befejezitek, mert xar lett az idő vagy elfáradtatok, és inkább elmentek shoppingolni/uszodázni.
Vagy amit mi csináltunk egyik nap, hogy szándékosan később (11 körül) kezdtük, és egy hosszú ebédszünetet beiktatva este is maradtunk sízni. (Koralpén ilyen sajnos nincs)
Hogy nekünk hogy nekünk hogy maradt még több óra, azt egyébként nem egészen értem, de maradt, ez tény. (itt lapulnak nálam, és eladók...)
Ezek a bérletek egész szezonban érvényesek maradnak, tehát ha marad rajta, az vagy eladható, vagy később lesíelhető. Ez is jó dolog.
Remélem, kellően zavaros voltam! :-)