Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2009-es újdonságok

ÜZENETEK (31)Időben csökkenő Időben csökkenő
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2008.02.22. 13:29
A Head I-Type, mert igy hivjak a cipöt... masabb mint a Hawk. A Head egy lepeskor is hajlekony cipö, föleg a kenyelmi szempontokat helyzetrek elöterbe. A Hawk a jobb eröatvitel miatt hajlik.

En most erösen gondolkozok hogy rendelek egy igazi versenylecet, annyira mas volt vele sielni. Annak ellenre, hogy arban 250-en dragabb a normal Worldcup-nal.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.02.22. 11:18
Hali,

Ez az új Head cipő nagyon az Atomic Hawx koppintásnak tünik:) Erre a szendvicsszerkezetre visszatérve, azért a valódi versenylécek struktúrája, más mint a bolti szendvics (ez jol hangzik:)
Én egy Head Supershape-et (szlalom)használok(tam), meggyőződésem volt, hogy mekkora fine ez a wc szerkezet. Az is amugy, a léc bika jó, de most 4napot sieltem egy Atomic B5-el. Semmi szendvics szerkezet vagy famag. Csak Beta carve merevites. Egy kicsit átfogalmazódott bennem az "utcai" sielés milyensége. Sokan favorizálják a B5-öt, régebben én is kipróbáltam, de nem igazán éreztem az ízét. Most viszont 4 nap után megvettem és vadul élveztem az íveket!!
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy valódi személyre gyártott versenyléc keménysége változik a léc hosszában, sielő stilusától, testsulyhelyezésének függvényében. Meg ki tudja mi minden van a léc struktúrájában. Hallottam versenyzőtöl pl., aki Head GS rászabott versenylécet használ, hogy ő ugyan nem venné meg a bolti Head léceket, mert az más..Persze ez is csak 1 vélemény volt.

Köszi a beszámolót!! Én várom a többit is!:)
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2008.02.21. 16:01
Tul vagyok a Head teszten is. A Head sem csinált nagyon nagy változtatásokat. A tavaly bevezetett Xenon sorozat megy tovább, talán a dizájn lett szebb és átgondoltabb. A legnagyobb változást a Supershape Speed érte meg. A léc az orránál és a közepén szélesebb lett. Az 170-es lécnek három méterrel lett kisebb a rádiusza, de azért így is lehet vele dönteni. A Head ebből a lécből adja el a mennyiséget és ezt úgy tervezték át, hogy a legtöbb síelőnek feküdjön. A két testvér a Supershape Slalom és a tavaly bemutatott Supershape Magnum teljesen ugyanaz maradt, csak új platnit kaptak.

Az egyik nagy újdonsgáa a Headnek a cipőknél lesz. Csináltak egy olyan cipőt ami olyan kényelmes lesz mint az egy csattos "heckeinsteigerek", de két csattal. Az alsó csat egy széles cdsatt lesz, kvázi kettő, és felül is leheet fikszálni. A sícipő talpa elől hajlékony lesz, elmondásuk szerint, mint egy normál cipőé... (Erre azért kiváncsi lerszek, de állítólag sokkal könnyebb lesz benne járni.)

A Head Worldcup lécek maradtak, kicsit más dizájn, kicsit más színek.

A Head nagyvonalú volt és elhozta az igazi versenyléceit is. (Átlag boltban nem kapható lécek, és az SL valamint a GS jelölés mellett van egy rd felírat a lécen, ami annyit tesz race department.) Hát mint mondjak, állati érzés menni vele. Semmi fakszni egy jól eltalált szendvicsléc. Az órisáműlesikló léc félelmetes volt, a 183 centissel mentem, de komolyan néha volt egy kis félsz bennem úgy megindult. Lehet üres pályán más lett volna, de adagolnom kellett a sebességet, nehogy elszaladjon velem a ló. A szalomléc jobban tetsztt, abból szívem szerint elhoztam volna egyet. Harapós, de mégis egy kezes bárány, így tudnám jellemezni.
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2008.02.19. 15:26
Az Atomic versenylecek famagosak, a fa kemenysege egy fekete filctollal van rairva a lecre, attol függöen milyen fafajtat hasznaltak hozza. A versenyzök altalaban kitesztelik melyik kemenysegü fa passzol legjobban a technikajukhoz es ennek alapjan rendelik meg a versenyleceket. Raadasul pl. a lesiklo vagy szuper-G lecekneknel nem parban vannak a lecek, hanem a kanyarok szamatol es ivetöl függöen mas-mas lecet csatolnak.

Egy lesiklo lecet ha bevallt, akkor 5-6 evig hasznaljak, csak a foliat huzzak at rajta.

A szendvicslec jön vissza, egyszerüen ezzel a legjobb, es ezzel lehet a legjobb menettulajdonsagokat elerni.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2008.02.19. 12:17
A lesikló, super-g lécek azok famagosak, szendvics szerkezetűek. Csak a gs és sl lécek azok, amik már az új szerkezettel, felépítéssel készülnek. De javítsatok ki ha tévedek.
A Béta az atomic "nagy találmánya", nem biztos, hogy rosszabb, mint a famagos. Egyébként a yártók többsége is nem famagos léveket dob piacra, talán költségcsökkentés miatt.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.02.19. 11:45
Issimus,
Lesz köv. szezontól Atomic B5?:) Riogattak, hogy megszuntetik a gyártását..

Más. Ha a szendvics szerkezet annyira bevállt, akkor az Atomic miért állt át a Beta merevítésre? Versenylécekben sem használnak famagot, ha jól tudom.

üdv.:
gilice
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2008.02.19. 08:46
Az Atomic meg nem küldott meghivott, altalaban ök szoktak az utolsok lenni.

A jol bevalt szendvics szerkezet tulajdonkeppen a legjob lecepitesi mod, de csak a famagos leceknel hasznaljak. Az Atomic pedig nem hasznal famagotök inkabb a Beta szerkezetet "nyomjak" Ahol a lec merevseget magneziumtartalmu rudak adjak.

A boltban vannak mar 2009-es Atomic leceink. Az SL es a GS12-es csak dizajnban valtozott, viszont lesz ijra SL11-es, ami kemenyebb lesz az SL10-esnel.

A dragabb leceknel szendvics szerkezetet hasznal peldaul az Elan, a Head, a Fischer, a Blizzard a Nordica, a Rossignol es a Kneissl is.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2008.02.18. 23:30
Szia!
Atomichoz is lesz szerencséd?Az nagyon érdekelne.
A head léceit ma én is erőteljesen szemügyre vettem.(igaz száraz "edzésen") NAgyon tetszik az, hogy alkamazzák a szendvics szerkezetet. Nem sok gyártótól látok iylen carving léceket, bár ez lehet csak az én felkészültségem hiánya.
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2008.02.18. 17:55
Ma megvolt a Salomon síteszt a Hirschenkogelen. A Salomon nem sokat újított 2009-re, de hát nem lehet midnen évben valami nagy dobás hozni. Ami nekem nagyon tetszett az Aeromax. Jó sítudásuknak szánják a lécet elérhető áron (399 Euro) és ajánlani is tudom.

Az Aero sorozatot továb finomítgatták, és a két top léc mellé jött az Aeromax, az idén már bemutatott hybridtechnológiával. A sí elején keresztirányban áll a szénszál, a keményebb torzió miatt, míg a sí végén hosszanti irányban állnak a szálak a puhább flex miatt. A Salomon elmondása szerinte a léceknek így multirádiuszuk van. Azaz a síelő mozgásától függően 10 és 15 méteres rádiusz között mozog a lécek rádiusza. A léc piros fekete színű lesz és elég dizájnos is.

A drágábbik változatt a Aero gt és az Aero x még egy fokkal jobb persze. Ezeknél megmaradt az idei fehér illetve fekete szín. Az Aero X igen jó lett, megy mint a gőzős!

A drágább lécekbe famag van, az olcsóbbak a szokásos Isocell Komlex náéven elhíresül kemény műeanyag van.

Maradtak a jól bevállt modellek mint a Equipe GS és SC valamint a 2V és 3V. Ami viszont szinte teljesen megszűnt a Crossmax széria. A Salomon tulajsonképpen cska csúcslécet hagyta meg az olcsóbb kategóriájú lécek jövőre már nem lesznek.


Következő teszt február 21. Stuhleck ide a Head jön.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2008.02.02. 11:37
Szia Issimus!

Nem biztos, hogy hátrányban vagy.

A gyorsan menni tudás nem egyenlő a jó tesztelési képességgel. Illetve jó azokra a lécekre, melyeket arra készítettek.

De arra sem mindíg. Oktató társam (sosem versenyzett) síkrossz versenyen állt a dobogó legmagasabb fokára, (az indulók zöme aktív versenyző volt) ráadásul egy freestyle (igaz, topmodell) léccel ment.
issimus
268 élménybeszámolót írt
268
18 éve tag
2008.02.01. 10:51
A munkahelyem jóvoltóból idén már tesztelhetem a jövő évi léceket. Ez valamilyen szinten jól is esik, meg munka is. Meg szégyenlem is magam az osztrák kollegák előtt. Azért furcsa olyanok mellett teszteni, akik junior versenyzők voltak, bár legtöbbjük csak az osztrák bajnokságig jutott, de állítom bármelyik magyar síversneyzőt kenterbe vágnák és tulajdonképpen csak sportbolti eladók... na szóval, talán másokat is érdekel mire lehet számítani jövő évben.

Az első teszt tegnap volt a Stuhlecken, a Nordica és a Blizzard hozta el a jövő évi léceit. Amit tudni lehet, a Nordica megvette a Blizzardot és ugy néz ki, elkezdik kiemelni az utóbbi évek süllyedéséből. Bevallom a Blizzardot kicsit én is leírtam, de most meg kell hogy változtassam a véleményemet. Nagyon jó és jövőre nagyon szép színvilágú lécek lesznek. Ami különösen tetszett az új G-Force sorozat, ami tulajdonképpen a crosscarver széria új neve. Sajnos nem az összes léc volt ott, csak a topmodellek, de azok nagyon nagyon jók voltak. A G-Force tulajdonképpen a Head Supershape Magnumjára hajaz. Famagos, szendvicsléc, 72 milliméteres lécközép, ezért akár pályán kívül is megállja a helyét. Mindemelett agilis léc, rövid és hosszú ívekre egyarán és nagy sebességnél is eszméletlen stabil. A pálya jeges volt, de a léc mintha sinen ment volna...

A másik újdonság vagyis nem is annyira újdonsgág a Nordica Dobermann Spitfire. Az idei léccel is mentem decemberben, és nagyon jó volt, de az új... Rátett még egy lapáttal a Nordica kihozta a Spitfire Pro-t, amely annyiban fog különbözni a normál Spitfire-től, hogy a famag felett és alatt kapott egy titánerősítést és még keményebb. Mint a villám vonatsineken... A léc nagyon nagyon jó lett és legszivesebben elhoztam volna...

A Blizzard újdonága a Magnum. A topmodellnek 87 milliméter széles a közepe és hát bevallom fura volt vele menni. Kicsit más testrtás kell hozzá és nagyon megy.. Sajnos nem egy fordulékony léc, inkább azoknak való, akik nagyon gyorsan szeretnek száguldozni. Mindenesetre érdekes! Mélyhavazásra biztos kiváló, bár ahhoz én nem értek...

A következő teszt február 18-án Semmeringen lesz, ahova a Salomon hozza a jövő évi léceit.
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.