Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bad Kleinkirchheim
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Ferienhäuser Tröster - 2-6 fős apartmanok Bad Kleinkirchheim síterep közvetlen közelében
ÜZENETEK (318)Időben csökkenő Időben csökkenő
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
2006.01.01. 16:01
December 27-28-29-én Bad Kleinkirchheimben síeltünk. Az odafelé úttal már némi problémánk volt, Rábafüzes után az osztrák autópályán vagy 10 cm hó volt. Először nem vettük komolyan, de aztén egy fékezésnél kiderült, hogy kb. 500 méter a fékút, nagyon lelassultunk. Annyira, hogy a Graz utáni hosszú emelkedőn 1 órát álltunk, mert a kamionok nem tudtak felmenni, és egy 30 km-es szakaszon az útépítés miatt sem előzni , sem kikerülni nem lehet. Ettől rosszabb már csak a szembejövő pálya, mert ott csak 1 keskeny sáv van betonterelők között. A lejtőn 2 autó is parkolt két kerékkel a beton tetején, 45 fokban megdőlve, elég szarul néztek ki. Aki erre megy, számítson arra, nogy a Graz - Wolfsberg szakasz jó körülmények közt is pocsék, hóesésben katasztrófa. (majdnem 3 óra /60 km). Mi egészen Feldkirchenig bírtuk, csak ott akadtunk el, tök jó volt az erdő közepén éjjel 2-kor a hólánccal vacakolni... 26-án ott sem nagyon járt hókotró. Végül azért odaértünk, és reggel "kipihenten" mentünk a pályára.
27-én alig voltak, igaz hóesés volt, meg elég hideg, meg 30 cm friss hó a pályán, elég hamar buckás lett, és a kedvenc pályáinkon is ügyetlenkedtünk, úgyhogy szokásainktól eltérően elkezdtünk felfedezni. A St Oswald részre némi séta, és 2 db "Libegő" tip. felvonó segítségével lehet átjutni (ha viszont itt parkol le az ember, akkor a Bad Kleinkirchheimi pályák ugyanígy) A két rész annyiban is hasonló, hogy a pályák elég jók, de jelölés alig van. Minden második csoport térképpel a kezében kérdezősködik, mint a túristák.... (2 hete egyik társunk fél órát sétált a faluban, mire az egyik csúszás után talált egy felvonót, pedig ránézésre jelölt pályán járt) A felfedezőút végén úgy éreztük, hogy semmi mást nem csináltunk, csak felvonóban ültünk.
28-án már többen voltak, a Kaiserburg felvonónál néha 2-3 percet várni is kellett, de a pályákon még bőven el lehetett férni, egész nap csak a Kaiserburg és a Franz Klammer pályán voltunk. (Nem vagyunk kezdők, de azon 120-szal végigmenni félelmetes lehet, nem olyan nagyon széles.)
29-én megjöttek a szilveszterezők, a pályák mint a hangyaboly, mindenki össze-vissza, tanulócsoportok 10 méterenként keresztbe, ennek ellenére, ha nem akartunk öten egy üres kabint, hanem részletekben elég volt feljutni, a középállomásnál is néhány perc alatt be tudtunk ülni (aznap Semmeringen állítólag 1 órát is lehetett sorban állni). Ami problémás itt, az a Kaiserburg tetején az első 300 méter, ott mindig jeges és köves volt, pedig a szállásadónk szerint évek óta nem volt ennyi természetes hó a környéken, csak a hóágyúktól. Ez is lehet magyarázat arra, hogy a BKK-t itt már elég sokan lehúzták, mindenesetre az idei szezonban eddig jó, érdemes menni. (Más téma: pl. tavaly február második hetében Lachtalban 5 napig tökéletes pályák és időjárás volt, 30 év alatt nem láttam ilyet, lehet, hogy többé nem is fogok, de semmilyen kaja meg pincér nem tudta volna elrontani ezt, akkor most jó hely a Lachtal vagy rossz?)
Egy szociológiai érdekesség: 2 alkalommal ültünk más honfitársainkkal egy kabinban, az első csapat azt bizonygatta, hogy mennyire jól csinálta a haverjuk, hogy megvette az alpesi házát itt a faluban 200 000 euroért, a másik társaság meg arról vitázott, hogy hogyan lehet a leggazdaságosabban tárolni a balatoni vitorlásaikat. :-)))
Nekünk azért bejött a BKK, máskor is megyünk, teljesen kezdőknél lehet gond, hogy a Kaiserburg pálya legalján mindenképpen van egy elég meredek szakasz, ami általában jeges is.
Azt hittem, rosszabb utunk, mint idefelé már nem lehetséges, de csalódtam, mert hazafelé több mint 9 óra volt Budapestig.
Jó havat mindenkinek
w.ropi
32 élménybeszámolót írt
32
18 éve tag
2005.12.19. 18:01
Na, hát akkor megnyitom az ideji élménybeszámolásokat:D

a hétvégén Bad Kleinkirchheim-ben sieltünk. A szállásunk Gnesauben volt,ez egy falu a BKK-Turracherhöhe elágazásnál. Első nep Turracherhöhét akartuk kipróbálni,de reggel esett 2 cm hó; a T.h.-i hágó pedig elég magsan van, először nem vettük komolyan a 23!!%-os emelkedőt,de aztán kénytelen voltunk visszafordulni, így mindkét nap BKK-n sieltünk.

Péntek este eső eshetett, mert 1300alatt a pályák elég kemények,jegesek voltak. E fölött azonban tökéletes hó volt.
Csak a kleinkirchheimi rész volt nyitva,így viszont a bérletet is jóval olcsóbban adták. Így is elég sok pálya volt, nem is csúsztunk mindegyiken.Tipp:A legjobb pálya a Strohsack kétüléses pályája. A Franz Klammer pálya nem tetszett annyira, mert elég kanyaros, és a legtöbb felülről nem látható,ezért nem lehet túl gyorsan menni.A pályák általában széles pirosak, állandó meredekségűek, de van egy-két fekete is. Carvingra tökéletesek.
Tömeg egyszer sem volt,egyszer-kétszer volt olyan, hogy nem fértünk be az első kabinba/ülésbe.
Hüttékről nem tudok semmit mondani mert mindig hozott kaját eszünk.
Éjszakai életről sem tudok nyiltakozni ,mert a nap végén örültünk hogy élünk a fáradságtól.

Az időjárásról:az eslő nap reggeli hóesés után kisütött a nap,a nap nagy részében elég jó idő volt. Második nap szikrázó napsütés, -13 fok.

egy-két kisebb dolog nem tetszett csak:
a kaiserburg tetején mindig hatalmas szél volt, a kövekig lefújta a havat.
a pályák nagy része egész nap árnyékban vannak(bár ez jól is jöhet, de most nagyon hideg volt).

Összességében nagyon tetszett BKK,a két ünnep közt is megyünk.
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2005.12.18. 11:20
Én egyszer voltam BKK-ban, de mi ha lehet, mindig autópályán megyünk. Sokkal jobban takarítják, így gyorsabban odaérsz. A falukon keresztül nem tudsz elég temposan menni, mindig eléd jön egy-két mazsola autós vagy traktor. Én mindenféleképpen az autópályát ajánlom.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2005.12.12. 11:03
St.Oswald-i oldalon a Nockalmbahn kabinossal felmenni és fent vannak jó kis kék pályák.Tavaly szilveszterkor nagyon jó hangulat volt.(Élő zene a hütte előtt,stb.) Vagy esetleg érdemes megnézni Falkert-ot,kis helyi síterep(szinte csak osztrák autókat láttam a parkolóban)szintén jó kék pályák.
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2005.12.12. 08:55
Gratulálok a babához!
Próbáld meg a síelést Turracher Höhén, ott általában nincs tömeg, még szilveszter táján sem, a pályák is barátságosabbak. És csak 8 km BKK-tól. Viszont Kärtner Gold bérletet igényel, ha jól emlékszem.
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2005.12.12. 08:52
Norka26: Turracher Höche! Nekem sokkal jobban bejött, mint BKK. Mindenképpen próbáld ki.
Norka26
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.12.11. 10:38
Sziasztok!

Mi szilveszterkor megyünk ide síelni, immár negyedszer (visszatérő vendégek vagyunk). A problémám az, hogy 4 hónapos terhes leszek, profin síelni nem tudok (fekete pályát elkerülöm, egyébként azért jól megy). Mindenki igyekszik lebeszélni, hogy terhesen már veszélyes stb. Pocakom még alig lesz, inkább az esés a probléma, és itt tényleg sokan vannak, a pályák inkább erős pirosak többségében. Ezért az a kérdésem, valaki tud-e BKK-tól 50-60 km-es körzetben olyan pályát, ahol nincsenek sokan, akár rövidek a pályák, DE könnyebbek! Ha nem találunk ilyet, én lemondhatok a síelésről teljesen az idén. :-(
Köszönöm: Nóra
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2005.12.09. 09:00
Éjszakai élet: ez volt az egyik problémám BKK-val. A pálya alján található körbüfé helyi tulajdonosának elmondása szerint nincs. Mi erről utána empirikus úton is meggyőződtünk. Szóval várom az élménybeszámolódat, hogy ezen a téren fejlődött-e BKK. :)
dtibi
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.02.26. 20:02
Bad Kleinkircheim
Sziasztok!
Február első hetében voltunk egy nagyon jó kis csapattal Bad Kleinkircheimben./ K2-vel /
Döbriachban volt a szállodánk, kb. 12-15 km.re
a Römerbad alsó állomásától.
A szállás kifogástalan, félpanzió - bőséges reggeli és vacsora.
A pályákról- lévén voltak kezdők is a csapatban, no meg minden tudásszintnek megfelelő síelők-
sok jót sajna nem tudok írni.A haladók még csak-csak elvoltak, de a kezdők és a piros pályákra éretlenek egész áldott nap nyúzták a kb.100 méteres gyerekpályát és rángattatták magukat több-kevesebb sorbanállás után a drótkötelessel.Kék pálya nincs!!! Eszed-nem eszed- ez van.Lévén jómagam is még csak 3 szezont síeltem, és mindíg Olaszországban, hát kissé feszengtem az itteni hóágyúzott, alájegesedett pályákon.
Túl nagy pályarendszer nincs, a Franz Klammer pálya egy fél napra való élmény.
Hogy a kezdők és a síeltek már kat.-ba soroltak is élvezzenek valamit e sport szépségeiből, valamint élményeik is legyenek, át kellett autóznunk kb.70 km.-re Katschberg.be.
Hát ég és föld !!! Aki elégedett Bad Kleinkircheimmel, az vagy nem járt még máshol, vagy nincs igénye a sokkal jobb és többszintü terepekre. Én többet csak azért nem fogok oda menni, hogy ha beszélek róla, hogy ott voltam egy hétig, mindenki ájuldozzon.Inkább akarok jókat-jó pályákon síelni. Azt hiszem, hü maradok Olaszországhoz, nagyon klassz kis helyek vannak kb.,ugyanilyen távolságra. Nem beszélve róla, hogy árban is jobbak.Bad Kleinkircheim drága, mert felkapott, de várakozáson mélyen alul teljesít. Ja, és még nem is szóltam az állandó, kellemetlen, kb.40-50 km./h-s szélről.Emiatt a felvonókat többször,hosszabb időre le is állították. Hát szóval, egy jó kis huzatos völgy, és úgyigaz,ahogy többen is írtátok.Máshol temérdek hó- itt pedig szinte semmi, legfeljebb
jéééég!!! A rajta lévő mühavacskát pedig délre lesíelik.
Hát sajnálom, ha valakikben illúziókat romboltam.
A K2 csapattal jövőre is megyünk, de bizti, hogy
máshová.
Sziasztok! Tibor
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.02.13. 16:43
Kedves Bomb!
Nem tudom, miért beszélsz enyhén szólva is szamárságokat?
Lehet, hogy Te egyszer kifogtál egy rossz hetet, de ebből tán nem kellene ilyen végérvényes következtetést levonni!
Mi pl. tavaly márciusban voltunk BKK-ben, és igen jókat síeltünk, az általad említett köveket valahogy nem láttuk.
Bomb
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.02.13. 11:44
Nem véletlen hogy a pályák 90x százaléka hóágyúzható,úgy szar ahogy van,csak annak ajánlom aki kövön akar sielni, és tönkre akarja a lécét vágni!Már egész ausztriában és magyarországon esik a hó,ott még akkor sem!Két pancsolóra egy síterepet építeni vakmerő dolog!Maga a pályarendszer jó,ha még hó is lenne rajta....Turraher höhe viszont kellemes ,nem véletlen edz ott a kanadai válogatott sem!
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2005.01.25. 17:59
Norka!

Gerlitzen azért nem egy napon említhető BKK-mel, mert jóval kevesebb a pályája.
Flachau valóban jó alternatíva BKK-val.
Ani
27 élménybeszámolót írt
27
20 éve tag
2005.01.24. 10:11
Szerintem Bkk-ban a Franz Klammer pálya nem éppen kezdőknek van és egyébként is szinte csak piros pálya van, igaz elég szélesek, jól be lehet síelni őket. Én egy hete voltam és nekem nagyon tetszett.
roly
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2005.01.24. 08:56
Nassfeldet tudom javasolni, jó széles pályák vannak, csaknem 100 km és jól karbantartott. Gerlitzen is elég szeles helyen van, gyakran jegesek a pályák.
Vagy Flachaut dícsérik ott még nem voltam.
aaPeter
9 élménybeszámolót írt
9
21 éve tag
2004.10.27. 10:38
Köszönöm az infókat.
Péter
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2004.10.26. 22:09
Egyetérttek "schut"-val.
Kellemes hely a terület. Mi tavaly február végén voltunk, amikor a melegebb idő miatt a déli oldalak hómentesek voltak, viszont a pályák zöme északi tájolású, így nagyon jól lehet síelni.
Nem tudom, konkrétan hova mennétek. Ha a Römerbad fürdői résznél (mellékelve egy fotó)lesz a szállás, akkor ott reggel a kabinnál van némi sorállás.
Ha a Katherina fürdői résznél lennétek, ott hamarabb lehet feljutni (kb. 5 perc).
Egy tanács: Váltsátok meg az érkezés napján a síbérletet, mert mi - lusták lévén - azt mondtuk, majd másnap váltunk és síelünk. Mivel mindenki így gondolkodott, ezért kb. 1,5 óra volt a sorállás ezért.
Ezen azoldalon egyébként nagyon jó kis gyerekpályák is vannak.
A két rendszer (Maibrunnalm - Nockalm) összesíelhető, de az alján kell kb. 150 méter séta.
Agi-BadKK1.jpg
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2004.10.25. 14:41
Szia Peter! Igaz én családdal jártam ott tavalyelőtt, de nekem nagyon tetszett BKK. A szállás a Thermenblick appartmanházakban volt, ami pályaszállás és közel volt az egyik termálfürdő is esténként. Mi januárban voltunk, s a síbérletben benne volt az uszodabelépő is. A pályák nagyon szépen gondozottak voltak, de főleg középhaladóknak, vagy haladóknak ajánlom. Ha ügyes vagy 1-2 nap alatt be lehet síelni a pályákat, mert összefüggő rendszert alkotnak. Csak akkor vagy gondba, ha az egyik felvonót lezárják, s akkor dekkolhatsz a buszmegállóban. Kezdőknek is vannak pályák: St. Oswaldon vagy annak a kabinosnak a végén, ahol a Römerbad van. Van hegyi út is. Szerintem megéri oda elmenni. A sramli zene valóban igaz, de a Römerbad-nál átéltem, hogy sielés után belecsobbantunk a jó meleg vízbe, majd a külső medencéből néztünk végig egy koncertet. Köztük az Ötzit! Nem tudom, hogy ismered-e a zenéjét. A végén még tüzijáték is volt. Egyszóval én szívesen visszamennék mégegyszer oda.
aaPeter
9 élménybeszámolót írt
9
21 éve tag
2004.10.25. 11:31
Ismeri valaki Bad Kleinkircheim síterepeit?
Ha igen, segítsetek véleményetekkel!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.