Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bad Kleinkirchheim
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Ferienhäuser Tröster - 2-6 fős apartmanok Bad Kleinkirchheim síterep közvetlen közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bad Kleinkirchheim
2006.01.01. 16:01
December 27-28-29-én Bad Kleinkirchheimben síeltünk. Az odafelé úttal már némi problémánk volt, Rábafüzes után az osztrák autópályán vagy 10 cm hó volt. Először nem vettük komolyan, de aztén egy fékezésnél kiderült, hogy kb. 500 méter a fékút, nagyon lelassultunk. Annyira, hogy a Graz utáni hosszú emelkedőn 1 órát álltunk, mert a kamionok nem tudtak felmenni, és egy 30 km-es szakaszon az útépítés miatt sem előzni , sem kikerülni nem lehet. Ettől rosszabb már csak a szembejövő pálya, mert ott csak 1 keskeny sáv van betonterelők között. A lejtőn 2 autó is parkolt két kerékkel a beton tetején, 45 fokban megdőlve, elég szarul néztek ki. Aki erre megy, számítson arra, nogy a Graz - Wolfsberg szakasz jó körülmények közt is pocsék, hóesésben katasztrófa. (majdnem 3 óra /60 km). Mi egészen Feldkirchenig bírtuk, csak ott akadtunk el, tök jó volt az erdő közepén éjjel 2-kor a hólánccal vacakolni... 26-án ott sem nagyon járt hókotró. Végül azért odaértünk, és reggel "kipihenten" mentünk a pályára.
27-én alig voltak, igaz hóesés volt, meg elég hideg, meg 30 cm friss hó a pályán, elég hamar buckás lett, és a kedvenc pályáinkon is ügyetlenkedtünk, úgyhogy szokásainktól eltérően elkezdtünk felfedezni. A St Oswald részre némi séta, és 2 db "Libegő" tip. felvonó segítségével lehet átjutni (ha viszont itt parkol le az ember, akkor a Bad Kleinkirchheimi pályák ugyanígy) A két rész annyiban is hasonló, hogy a pályák elég jók, de jelölés alig van. Minden második csoport térképpel a kezében kérdezősködik, mint a túristák.... (2 hete egyik társunk fél órát sétált a faluban, mire az egyik csúszás után talált egy felvonót, pedig ránézésre jelölt pályán járt) A felfedezőút végén úgy éreztük, hogy semmi mást nem csináltunk, csak felvonóban ültünk.
28-án már többen voltak, a Kaiserburg felvonónál néha 2-3 percet várni is kellett, de a pályákon még bőven el lehetett férni, egész nap csak a Kaiserburg és a Franz Klammer pályán voltunk. (Nem vagyunk kezdők, de azon 120-szal végigmenni félelmetes lehet, nem olyan nagyon széles.)
29-én megjöttek a szilveszterezők, a pályák mint a hangyaboly, mindenki össze-vissza, tanulócsoportok 10 méterenként keresztbe, ennek ellenére, ha nem akartunk öten egy üres kabint, hanem részletekben elég volt feljutni, a középállomásnál is néhány perc alatt be tudtunk ülni (aznap Semmeringen állítólag 1 órát is lehetett sorban állni). Ami problémás itt, az a Kaiserburg tetején az első 300 méter, ott mindig jeges és köves volt, pedig a szállásadónk szerint évek óta nem volt ennyi természetes hó a környéken, csak a hóágyúktól. Ez is lehet magyarázat arra, hogy a BKK-t itt már elég sokan lehúzták, mindenesetre az idei szezonban eddig jó, érdemes menni. (Más téma: pl. tavaly február második hetében Lachtalban 5 napig tökéletes pályák és időjárás volt, 30 év alatt nem láttam ilyet, lehet, hogy többé nem is fogok, de semmilyen kaja meg pincér nem tudta volna elrontani ezt, akkor most jó hely a Lachtal vagy rossz?)
Egy szociológiai érdekesség: 2 alkalommal ültünk más honfitársainkkal egy kabinban, az első csapat azt bizonygatta, hogy mennyire jól csinálta a haverjuk, hogy megvette az alpesi házát itt a faluban 200 000 euroért, a másik társaság meg arról vitázott, hogy hogyan lehet a leggazdaságosabban tárolni a balatoni vitorlásaikat. :-)))
Nekünk azért bejött a BKK, máskor is megyünk, teljesen kezdőknél lehet gond, hogy a Kaiserburg pálya legalján mindenképpen van egy elég meredek szakasz, ami általában jeges is.
Azt hittem, rosszabb utunk, mint idefelé már nem lehetséges, de csalódtam, mert hazafelé több mint 9 óra volt Budapestig.
Jó havat mindenkinek
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.