Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Agent által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1645)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.31. 21:57
fehér, vagy világos talpú síléc (egyre ritkább) javításához létezik színtelen kofixgyertya, használata azonos a feketéével, viszont a begyújtásnál nem szabad lángba tartani, csak annak oldalához, közvetlen közel, hogy ne kormolódjon, mert akkor oda a színtelenség.
Tapasztalataim szerint a színtelen gyertya jóval gyengébb minőségű javítást tesz lehetővé, mint a fekete (nehezebb elsimítani,inkább elválik a talptól a művelet közben), tehát, ha nem adunk annyira az esztétikára, lévén, hogy síkláskor a talp úgysem látszik (hatalmas ugratásokkor pedig nem ezt figyelik a szemlélmők:-))))javaslom a nem fekete talpak javítását is a fekete gyertyával.

A téma hamarosan bővebben is ki lesz fejtve.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.31. 17:31
Az élezés eszi legjobban a lécet, mivel komoly csorbulásnál, vagy ténylegesen kitompult élnél mindenképpen elkerülhetetlen az él oldalán kívül az él lapjának, azaz talppal párhuzamos felületének , a talppal együtt való gépi csiszolása, ami viszont vékonyítja a talp anyagát.

Szervizeltetni csakis jó hírű mesterembernél szabad, meg persze otthon.

Persze láttam én is karón varjút, amikor drága pénzért azt hittem, kezdő koromban, hogy a síszervíz szépen megfoltozta az eplényben szépen megsebzett síléctalpamat, aztán csak le lett waxolva, ami egy lecsúszás után le is jött.-(((
+ a jó szervízben egészen más anyagokkal dolgoznak, szinte talpazonos anyaggal töltik ki a sérüléseket, majd a talpat finiselik, így szinte tökéletes lesz a talp, és apótlás nem kopik ki kemény havon, jégen sem (a kofixgyertya kikopik sajnos:-(()
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.31. 08:24
Pozsonyban minden plaza-ban van komoly sí, és egyéb sport szaküzlet, ezenfelül van hivatalos salomon márkabolt is, valamint a tesco-ban is láttam már martinban nem gagyi léceket (pl. Völkl P50), viszont a legkomolyabb tényleg a poprádi sport rysy!
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.28. 20:51
A Tarajka felső pályái meglehetősen durva vonalvezetésű, és technikai szinvonalú indítópálcás tányéros sífelvonókkal vannak felszerelve, sziklák, satöbbi, bár aztán lehet, hogy rendbetették azóta.
Mindenesetre, szerintem max szállásnak, és kirándulni ideális a hely, ha síelni akarsz, egyszerűbb innen elautózni mondjuk Jasna-ra, vagy Zdiar-ba.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2004.10.28. 20:47
Kellemes hely, főleg, rendkívül előnyös klimatikus viszonyokkal, egészséges levegővel, van egy kis sípálya, Jakubkova lúka a neve, lapos kis pálya, meglehetősen kis szintkülönbséggel, viszont gyakran hóbiztosabb, mint a Stary Smokovecen (Ótátrafüred)található pályák.
Stary Smokovec egybe van épülve Novy Smokoveccel (Újtátrafüred), itt található a komolyabb pályarendszer, van a Hrebienokra (tarajka), vezető drótkötélvontatású siklóvasút mellett található két pálya, a jobb oldali (alulról nézve) szánkópálya, a bal oldali egy kék szintű erdei sípálya, a Tarajka tetején van egy FIS minősítésű piros-fekete szintű pálya (a Tátra felé igyekezve meglehetősen messziről látható jellegzetes pálya), ez azonban köves, és a hosszú sásszerű havasi füvet sem szokták rendesen lekaszálni, így csak 50cm fölötti hóvastagságnál az igazi, ráadásul DDK-i fekvésű, nagy lejtőszögű, így jó idő, és napsütés esetén hamar olvad.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.