Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

beee által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.31. 16:05
Múlt szombaton Klippitzen csúsztunk végre újra hatalmasokat.
Az idő tökéletes volt (-5 fok körül talán és szikrázó napsütés).
A pályák annak ellenére, hogy ezt a régiót elkerülték a hófelhők, nagyrészt hibátlanok voltak. Szép, tömör de nem jeges hóréteg. Egy-egy eldugott helyen (11-es "meredekebb" része, 5-ös a híd után) volt csak aprókavics, viszont ott jó sok, és nehéz kikerülni. Érdemes inkább ezeket a szakaszokat kihagyni annak, aki vigyáz a lécére.
Nagyrészt a 2, 7, 9, 10-es pályákon voltunk, mind szuper volt egész nap. Semmi tömeg, a leghosszabb sorbanállás talán 2 perc ha lehetett lent a csákányosnál, az ülőlifteknél ennyi sem volt.
A 7-es pályán pl. egész délelőtt alig találkoztunk pár emberrel, sokszor csúsztunk le rajta totál egyedül.
Estére sem voltak buckák, sőt, az autóhoz visszavezető 2-es pálya még du. 4-kor is teljesen jó volt, sehol nem volt bucka, trutyi vagy egyéb zavaró tényezők.

Klippitz nem a legnagyobb síterep, nem túl hosszúak a pályák, mégis hatalmas élmény, ráadásul elég ritka, hogy szombaton az ember sorbanállás nélkül síelhet gyönyörűen karbantartott pályákon egész nap. Nálam ez abszolút kárpótolja az 5-10 km-es pályák hiányát.
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.17. 13:21
Szánkó... ez komoly??
szanko.jpg
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.15. 10:11
óóóóóó miért? most látom, hogy csak péntek-szombat van esti sízés. pedig úgy mentünk volna ma... :(
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.15. 09:11
Tegnap kipróbáltam Nálatok, milyen kezdőknek síelést tanítani. Jelentem, én nagyon élveztem, és szerencsére a két kezdő barát is! Talán elindítottam őket is "az úton". Remélem. :)

Köszönöm ehhez a tökéletes körülményeket! Szuper volt a pálya (a "D" lifttel köröztünk egész délelőtt), örültem, hogy ilyen szépen kezelt, nem jeges és nem buckás pályán tanulhattak.

Külön köszönet a liftkezelő srácoknak türelmükért, rengeteget jelentett segítségük, amikor én a liftnél nem tudtam pontosan, hogyan segítsem hatékonyan az első lépéseket.

Nagyon várom már, hogy elinduljon a többi pálya, és kipróbálhassam az egész terepet!


Nagyon apró megjegyzés: fent a parkolónál nagyon jól jönne egy mosdó - a hosszú út után lányoknak gyakran kell szaladniuk... :)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.10. 20:50
mindennek eljön a maga ideje :)
Előzmény: (Stani 129976)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.09. 17:37
Képek az előző bejegyzésemhez (2012.jan.2-3.): https://sielok.hu/fotoalbum/857732/galeria/
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.09. 17:32
Sziasztok!

Mennyire jellemző mostanság a kavics, vagy egyéb lécromboló elemek jelenléte?

Kizárólag azért kérdezem, hogy a régi vagy a szép új lécemet vigyem...

Köszi!
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2012.01.05. 16:56
Szilveszter tájékán volt szerencsénk pár napot Heiligenblut-ban tölteni.

Síeltünk és hótalpas túráztunk (ez utóbbit ajánlom mindenkinek, aki még nem próbálta!).

Minden pálya nyitva van már (a síutak is hol nyitva, hol zárva), de persze az idei gyenge tél azért látszik - itt-ott kikandikál egy-egy fűcsomó, szerencsére nagyon kevés helyen, és messziről látszanak, jól ki lehet őket kerülni. Illetve a friss, nehezen ratrakolható porhó hamar buckásodik. Erről persze nem az üzemeltetők tehetnek, ez van. Meg kell tanulni kezelni. :)

Kövezzetek meg, a Fleiss oldalra még mindig nem mentünk át, tehát arról megint nem fogok írni.

A Schareck és Fallbichl viszont újra óriási élmény volt - de elfogult vagyok, hiszen számomra ez Ausztria legszebb része télen-nyáron.

A Schareck pályái (2, 5) változatosak és hosszúak. A 2-es pályán van sajnos a legtöbb fűcsomó, de a körülményekhez képest igazán jó munkát végeztek a hómunkásemberek.

A Fallbichl oldal volt megint a legjobb, tökéletes természetes hóval, rendes alappal (itt nem volt fű). Amikor éjjel nem esett friss hó, egész nap tökéletesen tartották magukat a pályák. Szép, buckamentes pályákon lehetett még délután is siklani, finom puha hórétegen. Másnap, az éjjeli hóesés után már korán buckákba rendeződött a friss porhó. Ekkor bevetettük a pozitív hozzáállást: minden nehézség csak alkalom a több tanulásra! Délutánra már gond nélkül, örömmel csúsztunk a buckák között is. :)

Kifogtunk pár szép, nagyrészt verőfényes napot, aztán ma már újra egész nap szakad a hó - elvileg napokig, úgyhogy remélhetőleg 1-2 hét múlva már ideális viszonyok fogadják a sporttársakat.

Kezdőknek még mindig nem ajánlott a hely szerintem, hiszen kevés a kék pálya, ráadásul főleg piros pályákon keresztül közelíthetők meg...

Képeket holnap töltök - addig is jó síelést a szerencséseknek!
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.12.18. 15:58
Sziasztok!
Volt valaki mostanában? Hogy állnak a pályák, milyen a hó?
Üdv.,
B.
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.11.03. 18:35
Cool, megvan, ha minden igaz egy superpipe (?) volt, ami nagyon megfogott. Mint egy emelet magas hatalmas hócső függőlegesen félbevágva. Úgy csúsztak bele a kiválasztottak, mint a bobosok egy nagyobb kanyarba. Igenjólnézettki! :)

Tenne nem volt, mi vagyunk ketten azok az UFO-k, akik nem szoktak bulizni... :D
Előzmény: (coolman 123337)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.11.02. 21:26
Szia Cool!

Köszi! :)

Síterep szempontjából a májusi Kaprun és most az október végi Tux nekem ég és föld.
Mindkét helyen csak a felső pályák voltak nyitva, de mind hóminőségben, mind pályákban messze nyert Tux. Tuxtux! :)
Csak az a negyedórás sorbanállás ne lett volna minden egyes felvonózás előtt...

Ja, viszont utolsó napra olyan parkot rittyentettek, hogy csak lestünk! Meg is álltunk többször nézni az ott 'ugrálókat'. Sajna nem tudom az elemek neveit, úgyhogy nem tudok neked okosakat mondani. :( Voltak jóóóó magas ugratók, amikről többszörös szaltókkal lendültek el az ügyesek, és volt hatalmas félcső alakú valami is. Minden elismerés azoknak, akik ezt egészben megússzák! :)

Most aztán irigykedek ám, hogy Ti még ezután mentek!
Előzmény: (coolman 123321)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.11.02. 21:02
Sziasztok!

Mi is most voltunk a hosszú hétvégén Hintertuxon.
Eddig egyszer voltam gleccseren (Kaprun, tavaly májusban), úgyhogy összehasonlítási alapom elég minimális...

Az eddigi nem-gleccser pályákhoz képest: abszolút tökéletes hó (szerintem nem kamu a Bergfex-en írt powder, én valóban annak éreztem), gyönyörű széles pályák, szikrázó napsütés.
Nagy élmény látni az itt edző versenyzőket (utánpótlást, juniorokat, stb.) - bár néha kicsit zavaró volt, hogy nem bírtak magukkal, és nem csak a (sok) lezárt pályán száguldoztak.

Minden tudáshoz van megfelelő pálya, bár kezdőknek nem tudnám elképzelni a helyet, hiszen reggel a Gefrorene Wand piros pályáitól valószínűleg megijednének. A Tuxer Fernehaushoz lecsúszni sem fájdalmas délután. Nekem inkább az 5-ös Schlegeis pálya volt valamiért nehézkes (bucka, olvadás), de lehet, hogy csak épp fáradt voltam (hüttéhez igyekeztünk akkor).

Gyönyörű a környezet, fent igazi tél, a völgyben pedig igazi színes ősz.

Egyetlen hátrány amit Snowgirl is írt, a 'kedves' tolakodó emberek. Elég hosszú sorok voltak a felvonóknál (a nov.1. nem csak nálunk munkaszünet...), és az edzésen lévő gyerekek borzasztó pofátlanul nyomultak, ill. sokszor az emlegetett országokból származó felnőttek is sajna lécet nem kímélve tiportak, tolták magukat előre. Ez jelentősen rátett a várakozási időre, ill. picit rontott a hangulatunkon. Szerencsére amint sorra kerültünk, elszállt a morgolódás és tovább gyönyörködtünk a csodás tájban! :)

Végre időben kezdtük a szezont, és összességében hatalmas élmény volt, legszívesebben most azonnal visszamennénk.

Képek itt ni: https://sielok.hu/fotoalbum/677595/galeria/?itttid=124992

Jó csúszást a most indulóknak!
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.10.20. 14:52
Stuhleck, Ausztria
stuhleck-1.jpg
stuhleck-2.jpg
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.04.07. 14:29
Köszi a javítást, valóban a Tunnelbahn-ra gondoltam! :)
Jövőre egész biztosan visszamegyünk HB-be síelni, és semmi esetre sem fog kimaradni a Fleiss oldal...
Előzmény: (zsoci 115574)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.03.19. 13:11
Márc.13-15. között sikerült végre Heiligenblut-ban síelnünk.
Abszolút nem vagyok pártatlan, hiszen sokszor jártunk már itt nyáron túrázni, ill. egyszer télen hótalpazni, és már nagyon vártam, hogy egyszer síelhessek is a Schareck oldalában (csak először hozzá kellett fejlődni a piros lejtőkhöz).
Az időjárásból mi is kaptunk mindent, a vakködtől a napsütésig.

A fenti pályák tökéletesek, olyan pihepuha, tökéletesre kezelt pályával is találkoztunk, hogy az csak na! :)
Lefelé sajnos szépen fokozatosan lehet érezni a hőmérséklet emelkedését, és a köd káros hatását, a hó egyre vizesebb és délutánra buckásabb. A faluba vezető pálya legvége pedig egyenesen ijesztő volt így első alkalommal.

Hátul, a Panoramabahn tövében tökéletes táj, és egy nagyon kellemes kék pálya fogadott, plusz az élmény, hogy az ember a Glocknerstrasse-n síelhet.

A Fleissbahn-nal nem mentünk át a szomszéd hegyoldalra, így arról majd jövőre számolok be.

Tömeg nekünk abszolút nem volt, sőt, kellemesen üres pályákon csúszkáltunk, felvonónál a sorakozás elég minimálisan létezett (kb. kizárólag a Fallbichl-i csákányosnál sorakoztunk pár percet).

Nem tudom eldönteni, hogy a 2a-2, 5a-5 és az 1-es pályák közül melyiket szerettem jobban, mindegyik hatalmas élmény volt. De mondom, elfogult vagyok...

Kezdőknek valóban nem ajánlott a hely, hiszen kék pálya csak elvétve van, ill. pl. a 2-es és 5-ös kék pálya a 2a/5a piros pályán keresztül közelíthető meg. Talán pont ezért nincs tömeg.

Különösen tetszett, hogy itt kb. a legbénábbak közé tartoztam (jó, azért annyira nem...), és nagyon sokan voltak, akik irtó szépen síeltek, tudtam őket figyelni és tanulgatni szépen pár apróságot tőlük.

Ami nekem furcsa volt, az az, hogy a Bergfex-en "powder"-t hirdetnek, de ez azért eléggé jóindulattal mondható el így március közepén. Persze a legfelső részeken abszolút igaz, de lejjebb nagyon nem. Sőt, a köddel-jóidővel tarkított délutáni legalsó trutyis buckák miatt kicsit átverés-szagú az a nagy "powder" felirat.

Összeségében: fantasztikus kilátás, számomra pont tökéletes lejtésű-vonalvezetésű pályák, alapvetően (időjáráshoz és márciushoz képest) jó hóminőség, semmi tömeg, hatalmas élmény!

Jövőre ugyanitt, kicsit korábban, lehetőleg -10 fokban, végig porhóban és napsütésben. (igen, optimista vagyok)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2011.01.15. 12:05
Hello!
Ide tudsz nekik írni: grossglockner (kukac) skisport (pont) com
Én egyszeri jegyet kerestem, az sem volt feltüntetve a honlapon, és nagyon készségesen válaszoltak.
Előzmény: (zsoci 103385)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2010.12.30. 09:28
Szia Sking, köszi a választ!
A reggeli liftnyitást is tudod esetleg? (korán kelősek vagyunk...)
Január végén megyünk, már nagyon várjuk! :)
Előzmény: (Sking 100410)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2010.12.20. 09:12
Sziasztok!
Már nagyon sokat kerestem Valmeinier és Valloire honlapján is, de csak nem találom a felvonók nyitvatartását.
Valaki emlékszik esetleg?
Köszi!!
B.
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2010.12.05. 10:23
mákosok! :)
remélem, lesz időtök 1-2 fényképre is! :)
Előzmény: (toti1011 96240)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.