Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

öt szolnoki által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (32)Időben csökkenő Időben csökkenő
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.03.02. 20:05
Szia Envoken! Mi is visszamegyünk Mölltalra a 3 gyerekkel márc.10-15 között.Remélem napsütés,szélcsend és mínusz 5 fok vár minket na meg persze vagy félméter friss hó.Febr. elején voltunk már itt 5 napot,ebből két és fél nap volt használható.Ha most is szarakodik az idő,ajánlom nektek is a Lienzi sípályákat.Nagyon kellemes hely, rossz Mölltal-i időjárás esetén,kb.45 km a gleccsertől.Sőt Sillian is nagyon jó,ezek a helyek már Osttirol,de a bérletek ide is jók.Ankogel sajnos általában azt produkálja időjárásban,mint Mölltal,de most azzal is megpróbálkozunk mi is,hacsak ki nem fogunk 4 szuper napot a gleccseren.Ezt kívánom Nektek és magunknak is.A hó legyen velünk! Üdv!
Előzmény: (envoken 86301)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.02.25. 20:13
A pályák állapotával nem volt gond,mivel pont szombatra hullott le 20cm friss hó,én inkább a "közönséggel" nem voltam kibékülve.Nyilván nagyvárosi pályáról van szó,tehát a tömeg relatív,de a kulturált síeléssel nem volt köszönőviszonyban jónéhány kolléga.Nem volt véletlen a 3 nap alatt sajnos többször megjelenő és mentő helikopter sem.Néhány magyaros példa: nyugisan fekszünk az alsó hütte nyugágyain,mögöttünk 2 ágyon jó középkorú házaspár.Jön az okos magyar anyuka,a kissráca rugdossa ránk a havat 10 percig.Két középkorú szerényen szóvá teszi,erre okos,intelligens,tanult anyuka szájából kiszakad a kapanyél:" a székek foglaltak voltak,a gyerek így áll bosszút Önökön!!!"Másik:velünk síelő kezdő hölgy jön le erős hóekével,hátulról boardos gázol,léc csattan,kötés kiszakad,boardos szó nélkül megy tovább.Séta le,léc gallyra vágva.Ami szerencse,hogy a gázolót nem találtam meg.
Kiszolgáló személyzet abszolút korrekt,udvarias.Pályakezelés oké.Bőrüléses 8 személyes extra.DE ennyit tudnak az Osttiroli pályák is,negyed ennyi emberrel és kulturáltabb közönséggel. Mindenkinek továbbra is sok havat!
Előzmény: (klaci 85981)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.02.24. 18:03
Szia Tibko75! Köszi minden info-t,abszolut helytálló és hasznos volt számunkra is.A szállás király volt,a pályák viszont zsúfoltak.Rengeteg a honfitárs és az északi szomszéd.Ha hangos szó vagy civakodás ment,az sajnos magyar vagy szlovák nyelven szólt,komolyan mondom,legtöbbször inkább németül és angolul beszéltem,mert bizony néha szégyelltem magam a sok felkapaszkodott műmájer miatt.Akinek nem inge,természetesen ne vegye magára.Én inkább ezentúl is megyek még 200km-t,ahol a viselkedés fordított arányban emelkedik a keleti vendégek számával.A lengyelek,horvátok tök normálisak,ill. a viszonylag régóta idejáró magyarokkal sincs gond,de a hangoskodó,nulla tudású majmok most kiborítottak.
Mégegyszer kösz Tibko! Üdv!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.02.15. 19:49
Szia Tibko75! Köszi az eddigi segítségedet! Jól hangzik,amit a hotelről leírtál.A kisbusszal akár napközben is be tudunk jönni egy kis snack ebédre,aztán vissza délután? Ezt csak azért kérdem,mert a foglalás all inc.-ban szerepel egy könnyű ebéd is.Melyik felvonóhoz visz a kisbusz? Ha ezeket is elárulod,mindent fogok tudni.Előre is köszi.Jó havat mindenkinek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.02.09. 08:15
Sziasztok! Mi 02.20-23 között leszünk itt,van-e valakinek info-ja a Falkensteiner Urbani Hotelről? Tegnapelőtt Mölltalról hazafelé Villachnál iszonyat köd volt,remélem fennt nem így alakult.Még egy kérdés:pontosan hol kell kijönni a pályáról a síterephez? Előre is köszi! Jó havat mindenkinek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.02.09. 08:03
Egyetértek WAndrea! Múlt héten jártunk itt egy vészmegoldás miatt, amit a Mölltali viharos időnek köszönhettünk. Döbbenetes,hogy egy ilyen viszonylag kis pályarendszeren ennyi hóbol mit lehet kihozni. A Dolomitok látványa lenyűgöző volt. Nem gondoltam volna, DE vajon hány ilyen kis ékszerdoboz rejtőzhet még Ausztriában?
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.01.30. 09:03
Elég régen nem írtam már ide és olvasva az utóbbi idők hsz-it lenne néhány megjegyzésem.Én a 90-es évek elején sajnos már 20 felett,DE itt csatoltam először.Akkoriban még csak a jelenlegi alsó szakasz volt meg,egy tányérossal és talán az alsó kis húzó időnként klubszerűen.Nem is tudom,hogy egyáltalán üzemképes-e még az a kis húzó ott lennt a faháznál?Akkoriban ment még István mellett László és Imre is,sőt Galyán is rengetegen voltak a kőhegyes pályán.Az alsó parkolóban volt egy kiskocsma,rendesen kaja,pia és melegedő.Telefonos egyeztetés után mertünk csak elindulni,10-20 ember esetén el is indították a felvonót.Az első kör úgy nézett ki,hogy a 20 ember széltében befogta a lejtőt és elindult merőlegesen felfelé.Ezzel a taposással tkp. ratrakoltuk a pályát és akinek még maradt ereje,az elkezdett síelni.A felvonó egyszer működött,egyszer nem.Olyankor lecsat és séta fel.
Amit ebből ki szeretnék hozni,a tipikus hazai betegségünk:ne felejtse már el senki,hogy hol is kezdett el csúszni,ne felejtse senki az eszét a Trabantban.Semmi értelme hasonlítgatni MSZI-t és mondjuk Nassfeldet,mint ahogy a Balaton sem az Adria.Ilyen klíma és szegénység mellett csodakategória minden havas próbálkozás,nem beszélve a szinte zéró állami? támogatásról.
Mindhárom gyerek itt tanulta az alapokat,semmivel nem maradnak el az osztrák,német lurkóktól,sőt szerintem fegyelmezettebbek és sokszor kulturáltabbak is náluk.
Bocs ha hoszzú voltam,van ebben már némi nosztalgia is és restellem,ha kimarad bármely szezonunkból is MSZI! Üdv Mindenkinek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.01.30. 08:38
Szia Hogwash! Mennyi idő alatt jön meg a mail,ha beütöm a bérletkódot?Nekünk az éves topskipass van,erre is tudnak küldeni adatot,vagy csak a Nassi helyi passra? Köszi,ha tudsz segíteni!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.01.30. 08:06
Szia Petterson! Nagyon kis mennyiségű havat írnak BKK-nél,ezek szerint ez zéró probléma? Mi tavaly voltunk itt dec-ben,akkor minden reggel jégpálya volt.Ennek ellenére jó a pályarendszer,bár én kezdőknek nem ajánlom.Az Oswaldi rész barátságosabb.Jövő héten ide akartunk menni,de a hójelentés miatt inkább Mölltalt választottuk.
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.01.30. 07:51
Szia Frseatleon! Szerdán megyünk Mölltalra,esetleg ha írnál néhány infót a helyzetről,megköszönném.
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2009.12.23. 19:13
Sziasztok! Tud e valaki haladókhoz síoktatót Nassfelden? Esetleg telefonszám? Köszi! Két ünnep közéről lenne szó.
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2009.11.28. 10:37
Sziasztok! Kezdek parázni,hogy lesz ebből idén síelés.Jövő hétre még melegebb időt mond,15-18 fokot.Veszélyben lehet Nassfeld dec 26-jan 02?
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.