Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bosznia-Hercegovina: Jahorina topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Taormina
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2011.02.14. 21:26
Hát ezt jól mexívtátok; én azzal jöttem el feb. 5.-én kb 10 fokos melegben, hogy szerencse, hogy ma már nem kell síelni, mert nemigen lenne hol. Már az elöttelevö péntek is erösen határeset volt.
Előzmény: (vale46 110111)
vale46
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.02.14. 21:06
Sziasztok!
Február 05. és 12. között sieltünk a Jahorinán. Tényleg szuper hely, fantaztikus pályákkal. A hó mennyiségével voltak gondok, na nem a pályák mellett mert ott volt 70-80 cm is, hanem a pályán, mivel a január 19-21. között esett hó megdologzására nem volt lehetőség, miután elkezdtek rajta sielni, s lesielték a havat. (különösen a snowbordosok) Emiatt több lift nem üzemelt, több pályát nem lehetett használni, illetve ami használható volt ott is volt több helyen "zöld" folt. Ehhez jött még, hogy sok helyen nagyon jeges volt, valamint egy-két helyen apró kavicsok zavrták a sielést. A helyiek szerint ilyen rossz hóviszony nagyon régen volt, de hát ez van. Azt mondták, ha a hó érkezésekor nem indították volna a lifteket, akkor ott lincshangulat lett volna. Bíztak abban, hogy jön még hó, csak nem jött. Ettől függetlenül minden nap igyekeztek délután-este rendberakni a pályákat, ezt profin meg is oldották. Azt mondjuk nem tudtam kideríteni, hogy a hóágyukat miért nem üzemeltették, különösen február 08-09-től, mivel ettől kezdve erős mínuszok voltak éjszakánként.
Az időjárás az szuper volt, szikrázó napsütés egy hétig. A február 05-el érkező nagy felmelegedés annyira itt nem jelentkezett, mint mondjuk Ausztriában (ismerős mondta, hogy nem tudtak sileni, mert gyakorlatilag víz állt a pályán miután 20 fok meleg volt)
A szállásunk a Hotel San volt, mely tényleg pályaszállás, 50 méterre volt az első felvonó. A hotelt mindekinek csak ajánlom, kiválló szálláskörülmények, pazar svédasztalos félpanzióval, szaunával, s mindez 32 euróért naponta, 10 éves fiamnak meg 22-ért. (a San magyarul azt jelenti, hogy álom, hát nem állnak messze a valóságtól)
A hüttékben, a pályákon, de mindenütt az emberek nagyon kedvesek, bartáságosak, jószívűek, s nem utolsó sorban az árak is sokkal barátságosabbak, mint Európa felkapott sípályáin.
A Jahorina nincs elmaradva ezektől minőségben, úgyhogy azzal jöttem el, hogy jövőre is látjuk egymást.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.