Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szűzhóléc kérdések topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2012.10.31. 22:09
Hétvégén Stubai-n síeltünk, mintha a kölcsönző a gleccseren árult volna használt offpiste léceket. Nem figyeltem milyen lécek voltak, de mintha 150EU körül lett volna, meg is lepett, hogy relative olcsó. Én Tuxon már vettem pár lécet kölcsönzőből (https://www.skibay.at), megbeszéltünk egy árat kipróbálhattam, ha nem tetszett volna, akkor visszavihettem volna és 1 napi bérleti díjat kellet volna fizetni. Ha kimész pl. dolgozni szerintem írj a környéken lévő kölcsönzőknek vagy hívd fel őket és érdeklődj a lehetőségekről. Ha korrekt a hely azt is nyilván tartják mennyit futott a léc, mióta van náluk, hányszor volt kölcsönözve ... (Saját példából kiindulva, csak akkor vegyél mély hó lécet, ha sípálya közelben vagy folyamatosan. Én is vettem egyet, és a tesztnap után az elmúlt 1,5 évben talán egyszer használtam ...)
Előzmény: (Vid 142288)
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2012.10.31. 20:50
Persze a próba volna a cseresznye, de mivel kint leszek egész télen ezért vagy ott próbálok és veszek, ami talán kicsit drága lenne,(vagy mégsem?) vagy kénytelen vagyok előre beszerezni a cuccot.
Na meg ahhoz hogy tényleg igazán ki tudjak próbálni valamit úgy érzem nem árt érteni az elméletét, és a szerint próbálkozni vele, hogy tudjam hol végződik az egyenletben a síléc és hol kezdődik a síelésem, hóviszonyok, pályameredekség, stb.
A óriásléced rokkeres? Tudsz vele "íven fordulni"? Tehát kárvinghoz hasonló valamit bemutatni mély hóban, anélkül hogy sodortatnád a lécet.
Előzmény: (robihor 142274)
robihor
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2012.10.31. 14:54
Szia,
Szerintem is 100-as körüli közepű jó alapnak.
Én is ilyet használtam sok évig. Előző szezonban (2012 január eleje naaaagy havazással) volt alkalmam kipróbálni egy 180 hosszú, 132 közepűt, hát szűzhavazásra mondhatom bevált! Szereztem is egyet.. A széles lécem jóval lágyabb, mint bármelyik pálya/all mountain lécem. Még valami: ha van rá módod, szerintem próbálj ki egyet, vagy akár többet, hogy ki tudd választani a stílusodnak/méreteidnek megfelelőt. Jobb terepeken lehet egész sokfélét bérelni, vagy lehet találni teszteket is. Csillió félét gyártanak. Robi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.