Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mönichkirchen - Mariensee topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gyuripapa46
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2013.03.25. 23:24
Szombaton "csak" felhős volt az idő, nagyon jót síeltünk.
Vasárnap 15h-ig tartottunk ki. Főleg a Mariensee-i oldalon síeltünk és nem áztunk át. Kedvencünk most is a 8-as fekete pálya volt; du. se lett nagyon buckás (viszonylag kevesen választották, bár meglehetősen széles). Viszont a 10-es kékjelű pályát kezdőknek nem ajánlom. Az ülőliften kellemesebb lett volna, ha a felhőben buborék védene a széltől.
Panoramabahn visz a sífutó-pályához!
A Villa Luefben laktunk. Marikáék nagyon kedvesek és elmondták, hogy a települést is érdemes megismerni, talán majd nyáron :)
Előzmény: (franci252 156281)
franci252
164 élménybeszámolót írt
164
13 éve tag
2013.02.28. 15:21
Határszéli 2. átruccanásunk vasárnapi ('02.24.) célállomása ez, a számunkra még ismeretlen síterep volt. Intenzív hóesésben és havas esőben, a szombatinál azért biztatóbb útviszonyok között, ismét Kőszeg/Rattensdorf irányból közelítettünk Alsó-Ausztria kis Síhintájához. Fél tíz körül a felső parkolókban még találtunk helyet, de percek múlva már telt ház és tömeg lett, ami a jegyváltásnál, és a felvonóknál is érezhető volt. Mire felértünk a Sonnenbahn, nyitott, 4-es ülőliften, kissé eláztunk az esőtől és a szerkezetekről csöpögő hólétől,de a bemelegítésnek szánt csaknem két km hosszú 5-ös kék pályán, a menetszéltől megszáradtunk, habár a lejtőt igencsak keresni kellett a lankás (családi-tanuló) pályán. Az ugyancsak nyitott, 4üléses Schwaigbahn tetejéről induló 2, 3, 4-es piros pályák már sokkal jobb geometriájú, és a szeszélyesen változó halmazállapotú csapadék ellenére, kiváló hóállapotú, jól síelhető pályáknak bizonyultak. Az "új", használt lécem is kezdett bejáródni, jobban éreztem mint tegnap...Dél körül, éppen megterveztük, hogy a 4-6-7-10-9 (P-K-P-K-P)pályakombinációkon átcsúszunk a marienseei oldalra, amikor hirtelen olyan hóvihar támadt, hogy alig egy-két méterre lehetett látni, és mire leértünk a 4-esen, már 3-4 cm volt a friss hó. Az Enzian, majd a Schwaig Gasthofokban kerestünk volna menedéket, de mindkettő zsúfolásig megtelt, így ismét lecsúsztunk a kék 5-ösön, és élő hóemberként vigyorogtunk egymásra, de alig 2 és fél óra után feladtuk... végül a parkolóknál lévő Flo&Co kávézó félig nyitott teraszán egy általunk letakarított asztalnál és padon fogyasztottuk el frissítőinket, és a bérleteinket is sikerült értékesíteni az akkor érkezőknek úgy, hogy mindenki jól járjon. Amúgy, a táj nagyon szép, és hó is volt bőven, több mint egy méteres. A kissé rövidre sikerült, hiányérzetes pályafelfedezésünket azzal zártuk, hogy ide még, jobb időben visszatérünk.

(Ezt a tudósítást háromszor kellett újrakezdenem, mert egy kéretlen lachtali reklámoldal kétszer kilőtte a már majdnem kész szövegemet... Nincs megoldva a már megírt részletek mentése és folytatása...ezért harmadjára már azt csináltam, hogy egy-két mondat után OK-ztam a hozzászólást, és a véglegesnek szánt változatig állandóan módisítottam ?! :-(()
IMG-0558.JPG
IMG-0568.JPG
IMG-0574.JPG
IMG-0582.JPG
IMG-0564.JPG
IMG-0565.JPG
IMG-0567.JPG
IMG-0573.JPG
IMG-0563.JPG
IMG-0575.JPG
IMG-0576.JPG
IMG-0578.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.