Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
56 élménybeszámolót írt
56
16 éve tag
2018.01.02. 22:26
Sajnos nem lesz szép idő. Nagyon nem.
Előzmény: (százas 197806)
százas
218 élménybeszámolót írt
218
12 éve tag
2018.01.02. 15:20
Ez sajnos a decemberi 9 napomon tapasztaltak alapján tipikus Chopok napnak tekinthető az idei szezonban. Talán egy szép nap volt meg két felecske. Általában 1500 fölött köd, szél, a kabinok nem mindig mennek fel a csúcsra. 23-24-én két napot Krupova-Kosodrevináztam. Elég unalmas tud lenni, nem beszélve a folyamatos léc hordás, emelgetés okozta alkari izomlázról és a kiszakadt kesztyűről. Mivel kizárólag a Krupova kabinnal jártam, ki tudtam számolni, hogy kb 1600 métert adott a Gopass egy menetre, ami a rövidebbiknek(Koso-Srd-Kru) felel meg a GPS szerint. A kanyargós hegyi úton 2200 m a hossz. Szóval mindig a legrövidebb utat számolja a Gopass. 51 km volt eddig a legtöbb egy napon, a GPS néhány km-rel többet számol, az útvonaltól függően. Olyat már tapasztaltunk, hogy időnként nem érzékel egy-egy becsekkolást, este nem látod, de pár nap múlva korrigál. 30-án hatalmas tömeg volt, megtelt nyitásra a Krupova parkoló, este lefelé haladva több km-re is álltak az út mentén az autók. A felvonók viszont győzték, ment mind a három hatos, kb. 10-15 perces sorok voltak, pedig a szél miatt nem járt a két négyes Lukovára. A mostani hétvége egyelőre szépnek ígérkezik, de... én már nem hiszek semmilyen előrejelzésnek.
Előzmény: (solti 197800)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.01.02. 13:20
Dec 27 Chopok:
Utazás: délről közelítettünk mi is, szépen a kabinos felvonó aljában lehetett parkolni (Krupova), 9-kor simán volt rengeteg hely.
Bérlet: én online vettem gopassomra, ami utólag hiba volt, 1 euró kedvezményért buktam sokat: Havernak 24-26 euróért adtak napijegyet a pénztárban, mert azt mondták, hogy nem lehet átsíelni északra... át lehetett simán, és ott is jó volt a bérlet (spoiler: délután már nem lehetett átsíelni)
Síelés délen: Felül nagyjából semmit se lehetett látni (~1 méteres látótávolság), de legalább fújt a szél. A széles meredek pályán indultunk lefelé (33a?), ami nagyjából a Kosodrevina magasságáig nem változott, onnantól viszont lett egy jó 10-15m látótávolság, és a tökéletes pályán élmény volt síelni! (33-as). Mondjuk nem kényelmi sízőknek kitalált nap volt...
Síelés északon: a 2db 4 üléses és egy kabinos nem működött, de a többi jelentősebb felvonó mind üzemelt. Tömeg nem volt vészes, Zahradkynál volt kb 5 perc az egyik liftnél a várakozási idő. Mindenhol máshol szinte
0 várakozás. A pályák már nem voltak túl jók, és persze alul egyenesen szarok voltak;)
Dél környékén láttuk a táblákon, hogy mindenki maradjon a saját oldalán, mert le lesz állítva dél felől a cúscsra menő felvonó és vége az átjárásnak...
Ebéd: a tetőn a Rotundában, a lassú kiszolgálást leszámítva jó hely, jót ettünk. A pizzeria mellett nálam ez is bekerült az ajánlott helyekre Chopokon;)
Ebéd után maradtunk délen, csúsztunk 1-2, de mivel lezárták a csúcsra menőt, ezért csak a Kosodrevina-Srdiecko-Krupova útvonal maradt, ami viszont nem volt túl nagy élmény (főleg a rossz látás és a széttúrt pálya miatt). Nem sokkal 3 előtt elindultunk haza, de igazából megérte.
Következő nap csodálkozva láttam, hogy csak 25 km-t síeltünk, valahogy többnek tűnt, évek óta nem kanyarogtam ennyit mint most :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.