Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Arieseni - Aranyos

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
doki1964
11 élménybeszámolót írt
11
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Arieseni - Aranyos
2017.01.30. 16:23
Tegnap 2017. január 29-én a barátommal (Lehel) felkerestük az aranyosi síterepet, direkt a Zengőkő miatt (a másik két pályán - Vartop 1 és 2 nem voltunk, csak odapillantottunk). Az útvonal Debrecen-Berettyóújfalu-Ártánd-Nagyvárad-Belényes-Vartop, ez kb. 200 km. és 3 óra 5 perc alatt tettük meg. Az útviszonyok megfelelőek voltak csak Belényes után volt több helyen rövid szakaszokon rossz az út burkolata. Kiemelendő, hogy a Vartopra vezető 75-ös főút burkolata rendben volt, kevés kátyú és letolt hó.
A zengőkői pálya jól kezelt volt, leratrakolt, a természetes hó jól bírta a terhelést, délután 2 körül kezdett enyhén buckásodni, de nem volt zavaró. A pálya (ami alapvetően piros jelzésű)felső része szerintem egy lankás kék, utána jön a tényleges piros (baloldali) és a másik oldalon a fekete rész kb 600 m hosszan. Most nem volt köves az alsó szakasz sem, köszönhetően a sok természetes hónak. Nekem a fekete pályarész tettszett a legjobban.
Vasárnap ellenére úgy délig nem volt tényleges sorbanállás, majd ezután úgy 6-10 perces várakozás előzte meg a beszállást, ami 14 óra után ismét csökkenő tendenciát mutatott. A 4-üléses Leitner lift jól tette a dolgát, a beléptető rendszer viszont néha kaotikusan működött. Jegyárak a honlap szerintiek, a pénztárban beszéltek magyarul.
Hüttére ne számítsatok, büfé (90-es évek szlovák feeling)és wc (fizetős de nagyon tiszta)van a felvonóépületben. Mi a pályától pár száz méterre egy kis étteremben ettünk, rendeben volt.
Számomra pozitív élmény volt a hely, a pálya főleg, így csak ajánlani tudom 1-2 napos síelésre mindenkinek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.