Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2013.02.18. 08:58
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Egy nyugodt, szélsőségektől mentes hét végén vagyunk túl. A pályák jól bírták az igénybevételt, mindenhol összefüggő volt a hóréteg, igaz délutánra kásásodott a felület, ami egyeseket nehéz technikai feladat elé állított, hát ez kérem az Alpok márciusi hava a firn. Lehet szidni ezt a túrt kását, de lehet alkalmazkodni is hozzá, azért ez mégiscsak hó. Kissé más technikával kell benne síelni, itt nem lehet óvatoskodni, tempóra van szükség és a kanyarodásnál állandó nyomás alatt kell tartani a léceket, így egyszerűen szét lehet fröccsenteni az egyenetlenségeket.

Szerencsére éjszaka kissé fagyott, így a ratrak szépen elsimította a pályák felületén képződött buckákat, ma délelőtt még kiváló, délutántól pedig jó pályafelülettel várjuk a hozzánk látogatókat. Érdemes tehát az elkövetkező napokon hozzánk korán érkezni! Működni fogunk az 1/A és 2/A és a bébi pályákkal és a hozzá tartozó felvonókkal. Szánkózni még lehet, de a snowtubing pályánk már nem üzemel. Lehet oktatásra jelentkezni a sí és snowboard iskolánkba, teljes a méretválaszték a kölcsönzőnkben, és még mindig finom a pogi és a forralt bor a büfénkben, lehet követni a pályákon zajló eseményeket az új elektromos fűtésű melegedőnkből is.

A következő napokban is hasonló időjárás várható, nappal kissé 0 fok fölött, szerencsére éjszaka fagyokkal, így ratrakolni fogunk tudni, és talán már hóágyúzni is. Szerdára kis hó is jöhet, és a csütörtöki mediterrán ciklon reméljük hóban esik nálunk, így a hét végére ismét havas lesz a táj és akár még a felső pályák is működhetnek.

Nem ette még meg a kutya a telet! Jól állja a "sarat" mini gleccserünk és hamarosan újra itt az igazi tél. Talán már sokan a tavaszt várják, de azoknak üzenem, ha február közepén már beköszöntene a meleg, akkor áprilisban biztosan minden elfagyna, ami azért nem hiányozna senkinek. Még egy kis türelem emberek, télen legyen tél, és még senki ne pakolja el a felszerelését, hamarosan szükség lesz rá.

Mindenkit várunk Budapest közelében, a gyönyörű Visegrádon, továbbra is szeretettel.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.