Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síléc választás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gaboca
3376 élménybeszámolót írt
3376
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síléc választás
2010.12.25. 11:39
Atomic Beta Race 10.22 VS Blizzard Sigma RS


Csütörtökön kimentünk megnézni a Salamander ski resort-ot és mivel összeraktam az új GS lécemet is adott volt az összevetés a régi Atomic-al, kivittem a szlalom lécet is mert nem ismertem a pályát és voltak félelmeim a pálya minőségét illetően a felmelegedés miatt. Ezek szerencsére nem igazolódtak be, elég jól tartotta magát még a nap végén is leszámítva a kiszálló utáni meredekebb részt azt azért megtúrták. A hó kicsit nedves kicsit puha én roppanósnak szoktam nevezni, beroppan a léc éle alatt és nagyon jól ellentart, szóval könnyű benne síelni. A pálya ránézésre is kedvezett a GS léceknek így rögtön belecsaptam a lecsóba és a Blizzardal kezdtem.

Már a léc hangja is teljesen más volt, üveg vagy kerámia hangnak szoktam nevezni ezt amikor egy léc ilyen hangokat ad ki magából, jellemzően a kemény sík produkálják ezt. Nagyon jó volt menni vele, gyors és stabil kell vele dolgozni, de nem kell megszakadni, ha nem taposod ki belőle a 21m-es rádiuszt akkor is stabilan száguld és nagyon élvezetes ,,belezuhanni" a letörésekbe és ha eldob egy-egy hupli azt is teljes mértékben élvezni lehet, nem azon görcsöl az ember mi lesz leérkezéskor, semmi, megy tovább rezzenéstelenül és a síelőnek fülig ér a szája a vigyortól.
Nem is nagyon akaródzott lerakni, de ott volt még a másik teszt alany is a régi Atomic, hát igen, a kor nem múlik el nyomtalanul, egyértelműen elfáradt már szegény, minden kicsit nyúlósabb-kúszósabb volt vele nem volt olyan önfeledt érzés ha eldobott egy hupli, egy helyen volt vele könnyebb, a túrt részeken toleránsabb volt a kipuhulása miatt.
Így három kör után vissza váltottam Blizzardra és örültem vala!
A nap igazi meglepetése számomra Tomi barátom volt aki még életében nem síelt GS léccel, de mikor felajánlottam neki ha kipróbálja az Atomicot és tetszik neki megkaphatja rá állt a próbára. Elmondtam neki néhány instrukciót és kaján mosollyal vártam az első csúszását, és leesett az állam a csodálkozástól, rögtön rá érzett és nagyon bejött neki, a Blizzardal is ment, azt kicsit szigorúnak érezte így ő meg az Atomicra állt gyorsan vissza, így még nem jött el a nyugdíjazás ideje...
DSCN7021.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.