Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Fogadó a táncoló kecskékhez - szállás Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól kb. 3 km-re
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mátraszentistván Sípark
2010.01.31. 16:23
nem értek egyet teljes mértékben az előző véleménnyel:
bizonyos helyeken a kemény pályalap valóban előjött, a 3-as 4-es közös szakaszán meg volt fagyva kicsit a pálya, határozottabb síeléssel erőteljesebb mozdulatokkal ugyanúgy használható volt.
a felvonók előtt valóban előjött a pályaalap de én ezt nem tekintettem balesetveszélyesnek mégpedig azon egyszerű okból, hogy a felvonók előtt ki van rakva a "LASSAN" felirat. Mivel az első csúszáskor láttam, hogy a felvonók előtt több bucka van, ezért egyszerűen megálltam a lassan feliratnál, majd hóekében lassan becsúsztam a beléptetésig.
sajnos aznap este az egyik síelő majdnem lábát törte a beléptetésnél, mert nulla ésszel beszáguldott a kártyaolvasóig és majdnem a sípcsontjai bánták bátorságát.

a pálya egyébként nagyon jól síelhető volt akár rövidebb pörgősebb szlalommal akár nagyobb ívben is.

a felvonó személyzete az 5-ös alján lapátolta a havat.
a 4-es alján meg annyira össze volt kotorva a hó, hogy azt te lapáttal az életbe nem egyengeted el. oda pályakarbantartó gép kellett.

jómagam síeltem már osztrák pályán ami százszor szarabb állapotban volt, mint MSZI 29-én. pedig az egy felkapott hely ám!
az ominózus "későn jön ki a személyzet a bajban lévő síző megmentésére" esetnél nem voltam ott, de hadd tegyem hozzá azt, hogy mind a két felvonó fenti kilépője szerintem túl van szinte biztosítva, annyira lassan érkezel meg a tetejére. ha már megérkeztél szinte játszi könnyedséggel ki tudod venni a csákányt magad alól, nem az van mint sok más pályán, hogy szenvedések árán tudod kimarkolni a csákányt a derekad mögül.

ettől függetlenül elég gyakran leállt a csákányos a kiesések bénázások miatt.
egyik alkalommal az egyik síző felért a hosszú csákányos tetejére, mire az egyikük elesett.
ezzel semmi gond, csak nem igazán értettem, hogy ilyenkor az emberek miért nem igyekeznek azonnal lecsatolni, lécet le, aztán húzni el a kilépőtől, mert egyrészt balesetveszélyes másrészt meg feltartják a többieket.
szegények nem tudom miért de közel 3 percig kísérleteztek a felállással mire végül rájöttek hogy inkább lecsatolnak és elsétálnak.
egy szó mint száz
nem mindig a személyzet meg a sípark a hibás mindenben.
full ratrakolt pályát senki ne várjon estére sem, mert ilyen hidegben elég nehéz összedolgozni a friss havat a kemény pályaalappal - ez nem magyar betegség, még nagy neves osztrák pályákon is tapasztaltam ilyet -megkeményedik a pályaalap - jön havazás vagy hóágyúznak majd jé másnap kotorják szanaszét a friss havat a sízők. aztán eltelik egy két nap és rendberakják.

a hütte nálam még mindig nagyon király igaz hogy drágább mint az átlag vendéglátóhely, de jó a kaja, jók az italok jó a hangulat kedves a személyzet.
kerestem de sehol nem találtam 600 forintos teát. 390 volt 3 deci..

én aznap este nagyon jót síztem, jót ettem és jól éreztem magam


pár közel 3 percig képtelen volt felállni
Előzmény: (barbon 82470)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.