Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Heiligenblut
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhotel Post **** - 50 szobás szálloda magyar személyzettel Heiligenblut központjában a felvonóval szemben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Heiligenblut
2022.03.13. 23:09
Méltatlanul kevés hozzászólás született erről a terepről. Egy kicsit pótolok ebből. Mi a négy napos ünnepet töltjük itt, eddig teljes napsütéssel boldogított időjárás mellett.
Sagritz helységben van a szállásunk egy kedves családnál. 28€;/fő a szállásköltség felnőtteknek igen bőséges és finom reggelivel. A síbusz a szállásunk előtt áll meg.
Ma reggel sikerült a 8h30-as síbuszt elcsípni, így 9-kor már az első felvonón csücsültünk. A napot a Tunnelbahn első kocsijából történő alagút megtekintéssel kezdtük. Ennek a végállomásától (Fleisalm 1800m) megy fel egy négy üléses lift 2470m magasra, ahonnan vagy egy kék vagy egy piros pályán lehet visszajönni vagy egy csákányos felvonóval lehet 2900m magasra feljutni.
9h35-kor már fent voltunk 2470m-en és egymás után róttuk a köröket az elején még friss ratrak nyomon. A pálya 13h30-ig kifogástalan volt. A kisgyerekeknek és a kezdőknek a pálya alján van egy tányéros felvonó, ami kiváló gyakorlási lehetőség.
A második napon a 3 és 5 éves unokáim már le tudtak jönni a 12-es piros pályán is.
A Fleisalm-nál van egy hangulatos hütte is, ahol 3,5&€-ért már tartalmas levest lehet kapni (de csak kp-ért).
Délutánra már puhult itt a hó, ezért átmentünk a 2600m-es Shareck csúcshoz. Az onnan a Panoramabahn-hoz vezető piros pálya nagyrészt síút, de délután is kifogástalan hó volt ott.
Ennek az aljától egy gyors csákányos lifttel fel lehet menni 2470-re, ahonnan egy kényelmes kék pálya visz le. Viszont a csákányos felvonózás kevésbé vonzó a Panoramabahn kényelmes gondolájánál. Ezért maradtunk az 1-es pályán, ami a vállalkozó kedvűeknek buckapályát és "hullámvasutazást" is kínál. Egyszer kipróbáltuk a középállomásig vezető 4-es pályát, de annak a vége már annyira latyakos és buckás volt, hogy inkább visszamentünk a Panoramabahn-hoz.
A nap végén nekem épp elég volt a középállomásig lejutni a latyakos buckákon keresztül, onnan már lifteztem lefele. Az edzettebbek végigszenvedték az utat a pálya aljáig.
A síbusz visszafele is a szállásunkig vitt.
Ilyen napsütésben ilyen jó pályákért megérte a hosszú út idáig.
Kevésbé meleg időben nekem Kreischberg jobban tetszik.
De márciusban lehet, hogy jövünk még ide.
Mindenkinek tartalmas március 15-i időtöltést kívánok.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.