Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Semmering - Stuhleck
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Althammerhof - hangulatos vidéki szállás Semmering sípályáitól 12-km-re - szállásfoglalás
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Semmering - Stuhleck
2007.11.19. 10:06
mi is Semmeringen kötöttünk ki, miután péntek délelőtt pár óra után meguntuk a dugóban tökölést Bécs előtt a lezárt A21-ről és A1-es szakaszokról szóló híreket hallgatva.

Hirschenkogel jópofa, egész változatos, meredek pályák vannak, de túl kicsi az egész, legalábbis egy délután alatt nem tudtunk bemelegedni.

Szombaton Stuhleck-et választottuk. Az a Stuhleckbahn nyilván egy kényszermegoldás, mert nem tudták levinni a pályákat a falu széléig. Mi is elhintázgattunk rajta, elindult-megállt. A negyedórás csákányos szintén elég rossz koncepció. Ha vki kiesik belőle a hosszú vízszintes szakaszán, az caplathat szégyenszemre visszafelé, vagy próba szerencse az erdőn át valahogy a pályához. Az egész tortúra kb. 100 m szintemelkedésért... mégis marha nagy sorállás volt. A felső hatos nem ment szombaton, de az is csak kb. 300 m, nem éri meg felmenni, max ha lent nincs hó.

Viszont érdekes módon a legbaloldalibb négyüléses felvonónál (Promibahn, 500m szintemelkedés) alig volt sor, sokszor pedig semmi, egészen a csipkártya leolvasóig lehetett csúszni. Pedig ezek a pályák a legjobbak! oldalt véig ki-be lehet ugratni a mélyhavas részen, erdő stb. és a pálya maga is igen változatos. Megállás nélkül jó kis combégetős mutatvány.

Hogy itt miért nem volt sor, tudja valaki? Nekünk a legjobb válaszunk, hogy se a felvonó alján, se a tetjén nincs hütte.. aki nagyot akar síelni Stuhlecken, ezt a felvonót ajánlom!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.