Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatás kezdőtől a profi szintig - carving oktatás az alapoktól az extrém technikákig

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2007.01.06. 20:59
Szia!

Gyakorlatilag lehetetlen dologba vágjuk a fejszét, ha írásban próbáljuk kitalálni, vajon mit kellene javítani a technikádon. :-(

Mindkét sí, amit írsz, jó léc, tehát biztosan nem azzal van a baj. Bár akármilyen is a sí, főleg keményebb pályákon fontos, hogy rendes éle is legyen a lécnek. Ha ez rendben van, akkor a technikáddal van gond.

Alapesetben a carving (élen húzott) íveknél a két sít valóban egyformán kell terhelni. Az, hogy ez a közel egyformán elosztott terhelés mindegyik ívben megmaradjon, nagyon sok gyakorlást igényel. Attól függően, hogy milyen tartáshiba okozza a rossz terhelést, rengeteg féle gyakorlatot szoktunk alkalmazni a javításra.

És pont ez, a megfelelő gyakorlatok megválasztása, ami lehetetlen feladat látatlanban.

A másik gond, hogy az ember nem látja saját magát "kívülről". Vagy ha látja is magát mondjuk videóról, attól még nem tudja megállapítani, hogy mi a hibája, és azon mi módon lehet javítani. Ráadásul mindig több hiba is jelentkezik egyszerre.Ezek közül kell kiválasztani a leglényegesebbeket, és azokra a megfelelő gyakorlatokat.

Sajnos, hogy ez működjön, ahhoz jó szakember (oktató)kell(ene).Ha komolyan meg akarsz tanulni síelni, akkor ezt nem tudod megúszni. Ettől függetlenül persze szívesen adok (adunk) tanácsokat. Hogy nem ártanak, az biztos.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.