Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Románia
Erdélyi síelés Hargitafürdőn
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hu1zam
432 élménybeszámolót írt
432
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Erdélyi síelés Hargitafürdőn
2021.03.03. 16:59
Úgy alakult, hogy a múlt hétvégét Hargita-fürdőn töltöttem.
- utazás: ismervén a két hete érvényes romániai lehetőségeket, angol és magyar nyelvű friss PCR tesztet vittem az anyósülésen (ezen a PCR-en mindig röhögök, mert annak idején ez volt a román kommunista párt rövidített neve). De jól fogott a papír, mert arrafelé simán átengedtek a határon, persze felhívták a figyelmemet, hogy 72 órát tartózkodhatok ott, mert egyébként 2 hetes karantén várna rám. Visszafelé lassúbb volt az átkelés, egy órát dekkoltam a határon. Négyes sorban 1 km-en át álltak az autók, 2/3-uk utánfutóval ellátott román és bolgár furgon volt... A lényeg, hogy a papíromon lévő "negatív" bejegyzésnek hála itthon sem várt szobafogság.
- sízés: láttam ott már a mostani hómennyiség hétszeresét is (igaz, először 1969 telén síztem ott...). Az idén megint téli szárazság van a Keleti-Kárpátokban, amire még rátett időnként egy-egy esőzés is, 1000 m fölött. Ugyanakkor a pályákon most is volt 20-30 cm tömörített hó, szépen ratrakolva. Kellemes tavaszi és gyors havon jókat lehetett élen és talpon kanyarogni. Meglepő módon (az előző hetek híradásaival ellentétben) nagyon kevesen voltak, igazi sorállás nem volt. Csak a Kossuth 1 nevű fekete pálya nem működött, ott már helyenként gyepsí kellett volna.
- időjárás: reggel verőfény, aztán a pályák alján eső, félúttól havazás. Kissé átáztunk, de segített az osztrák recept szerint készített Jaegertee ;)
image0-1.jpeg
IMG-1386.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.