Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Skalka
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Skalka
2023.12.30. 16:14
A három napos karácsonyi evés-ivás után úgy döntöttünk, hogy kiugrunk a szlovákiai Skalkára, és pár napos sífutással kezeljük az ünnepek alatt felgyűlt mozgáshiányt. Ez már bevált program, ahogy a korábbi években, most is sikerült itt last minute szállást foglalni, nem volt teltház a hegyi panzióban, de a büfékben és este a Relax Centerben is kevesen voltak.

Skalka, mint síterep hanyatlik (a régi húzóliftek egy része hiába szerepel a sítérképen, nem működik), de sífutóterepként Szlovákia egyik legjobbja. December közepén hatalmas hó esett, ennek sajnos már csak a fele van meg, de így is elfogadható körülmények között tudtunk sífutni és úgy láttuk, az itt síelők sem jártak rosszul. Az ülőszékes lift (Limba) és két húzólift üzemelt folyamatosan, a székek kb. fele üresen járt, nem voltak sokan a pályán. A napijegy csak 19 euró. Lassan készült el, de erre a szezonra végre átadták az új hüttét a libegő felső állomásánál: nagyon jól néz ki és a körpanoráma miatt is érdemes meglátogatni.

Néhány fotó az új épületről és a pályákról:
https://sielok.hu/fotoalbum/skalka-2023-december/galeria/

A sífutópályák használatáért elvileg 4 eurót kell fizetni, de a pénztárban nem találtunk senkit, így végül ingyenes lett, de az is lehet, hogy a jegessé vált, messze nem tökéletesen kezelt pályák miatt nem szedték a belépőt. Nem voltak ideálisak a hóviszonyok, pedig Skalka igazán hóbiztos hely, sokan járnak ide a környékről is kirándulni, szánkózni, a parkolók a nap közepére megteltek. A szállásunkat a jegessé vált út miatt csak hólánccal tudtuk megközelíteni, de szerencsére ez rutinosan ment. Összességében, amiért mentünk, azt hozta a hely: izomlázasra síeltük magunkat és havas környezetben tudtunk pár napot aktívan pihenni, hüttézni, szaunázni, mindezt elfogadható áron (szállás 50 euró/fő félpanzióval + szauna-wellness 12 euró/óra).

Hazafelé még belefért egy városnézés Világörökséghez tartozó Selmecbányán, amit mindenkinek nagyon tudok ajánlani. Különleges hangulatú hely, egykor virágzó, ma már inkább turistákból élő dimbes-dombos város, az itteni séta is aktív program a sok szintkülönbség miatt. Egybéként itt is van a város mellett egy sípálya (Salamandra Ski Centrum), ha valaki a határhoz közeli helyet keres pályaszállással.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.