Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bosznia-Hercegovina: Jahorina

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bosznia-Hercegovina: Jahorina
2009.01.20. 12:56
Egyik olvasónk emailben érkezett beszámolóját bemásolom ide:
-----

Évente pár napot el kell töltenem Jahorinán!
Csak így záródhat egy idény számomra!
Kedvenc síközpontom a hasonló kaliberűek között, hisz egyértelmű, hogy nem lehet összehasonlítani a nyugati több 100km pályarendszerekkel de van valami megmagyarázhatatlan benne. Megpróbálom!

Itt az emberek hihetetlenül közvetlenek, egyszerűek, segítőkészek, pl: mindenki mindenkinek köszön, vagy egy jó csúszás után egy ismeretlen megkínál finom házi vadkörte pálinkával...

A felvonók igaz, hogy nem modernek, de egyszer azok voltak és még mindig tökéletesen - ( reggel az első csúszásnál kell vigyázni nehogy odafagyjon a gatyánk, mert jeges az ülőke:) - megfelelnek a célnak. Mivel a pályák csak kis részét ratrakolják le, boarddal ideális körülmények várják a deszkásokat pár centi friss hó után!!!

Éttermekbe nyugodtan beülhetünk hisz még elfogadható áron kínálnak mindent, de ami a legfontosabb, hogy itt minden igazi húsból és házilag előállított alapanyagokból készül! Nem Tesco-s nyalánkságokért kérnek el - mint nyugaton, vagy valamelyik hazánkbeli által működtetett helyen - 10-15€-t egy gumiebédért!
Ja és a pincér kiszolgál, tehát nem eliparosodott menzaszerű!

Szarajevó alig 30km-re van, ahol eredeti körülmények közt meg lehet próbálni a csevapcsicsát (cevap) , burek-ot, baklava-t... mintha egy időutazásban lenne részünk hisz méterek választják el a Pesten is megszokott monarchia-beli házakat a török negyedtől (Bascarsija).

Tehát mindent egybevetve aki síeléssel egybekötött aksitöltést szeretne kipróbálni az nem fog csalódni...és minden évben vissza is fog menni!!!

ps: helyiek azt mondják addig jó míg ezek a felvonók vannak! 18 euró / nap..
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.