Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Európa Top 5 (világ top 5)

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
fz
136 élménybeszámolót írt
136
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Európa Top 5 (világ top 5)
2006.12.13. 18:48
Stanii

"A kaja árak nem, a többi általánosságban igaz, persze a tényszerűség kedvéért érdemes azt is hozzátenni, hogy Fo.-ban 10 embernek adnak ki akkora appartmant, mint az osztrákoknál kettőnek :) Jó ebben némi sarkítás is van, de alapjáratban kisebbek a szállások."

Teljesen igazad van, azonos létszámra meghirdetett apartmanban egy főre jutó légtér kb fele Fro-ban, mint Ausztriában. Mi ha Franciaországba megyünk, négyen szoktunk kivenni egy hatost, úgy már elviselhető.



"Tuxon? a gleccseren? Melyikre gondolsz konkrétan, az egész tele van húzóliftekkel, egy fix dupla és háromülésessel. Stubai liftrendszerileg sokkal modernebb, jobb!"

Stubai nekem kimaradt, azzal nem tudom összevetni. A hosszú kabinosok, amik Tux fő liftjei, amikre én gondoltam. Nyáron még nem síeltem ott, csak tavasszal, amikor végig nyitva volt a rendszer.


Amit a magasságról írsz, illetve az alacsonyan fekvő pályákról, azok extrém példák. Japán, USA, Skandinávia, ezek nincsenek a magyar síelők (főbb) célállomásai között.

"Csakhogy a fahatár alatt fekvő pályáknak megvan az az óriási előnye, hogy rossz időben is használhatóak, élvezhetőek. Ugyanakkor efelett sok sikert rossz időjárási körülmények között, pl teljes white-outban, amikor a talaj összefügg az éggel s semmi tájékozódási pontod sincs."

Igaz, jó, ha van vágott pálya is! Én azt nem szeretem, ha csak az van.



Franciáknál a nagyobb rendszereken bevett szokás, hogy a pályákat, legalábbis azoknak egy bizonyos részét nem mindennap kezelik. Ez főleg a későtavaszi időszakban jelenthet gondot, amikor a széttúrt pálya az éjszaka folyamán megfagy... a jégdarabokon biztosan óriási élmény lehet másnap sízni:)

Tény, hogy a franciák nem ratrakolnak minden nap minden pályát, a feketéket meg különösen nem. Összességében a pályagondozásról nekem mégis jók az emlékeim, bár az osztrákok ebben verhetetlenek. Liftrendszerek nagyon különbözőek, de a terepek minősége sokszor jobb lifteket érdemelne, bár ez még inkább igaz Svájcban.

A hóágyúra a franciák a nagyobb magasság miatt kevesebbet költenek, de például e tekintetben Brianconban egyik évről a másikra is sok pozitív változást láttam.

Sajnos néhány nagy terep még valóban kimaradt, de majd előbb utóbb pótolom. Azóta, mióta az összefoglalót írtam, voltam Saas Fee-ben például, majd azt is beépítem.

Dec 26.-án 3 Völgybe térek vissza, majd küldök egy élménybeszámolót.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.