Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Trailrider
306 élménybeszámolót írt
306
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2019.01.24. 13:37
Ez a cikk tele van túlzásokkal és ferdítésekkel, inkább a cikkíró bénázására vezethető vissza, mintsem a terep problémáira.
Viszont ha több napra mentek, mindenképp északra foglaljatok. Délen ma is elfogynak a parkolóhelyek, hiába alakítottak ki egy méretes alsó parkolót Krupovánál. De a fő hátránya délnek, hogy a kezdő pályák nem itt vanank, így át kell felvonózni északra, majd a nap végén vissza. Nem nagy probléma, de már csak az erre szánt idő miatt is inkább a túloldalt érdemes választani.
Észak felé a csúcsról induló pálya jeges. Nem meglepő, kimondottan szeles az Alacsony-Tátra gerinc és ez a rész kapja a legtöbbet. Előszezonban itt nincs is pálya, csak óriási jégtaréjok, ágyúzni sem lehet, mert rögtön lefújja a szél (mondjuk ennek is van haszna, több lesz a hó mellette a kuloárokban :D ). A helyzet többnyire csak januárban konszolidálódik, de utána is lehet ott jég, ahogy az időjárás kiadja. 80-as, 100-as szélben minden eljegesedik. Megoldás? Levonó. A kabinossal ugyanúgy mehetsz lefele is, mint fel. Ráadásul brutál szélben is jár, köszönhetően az ikerkötélnek.
Jó csúszást, hidd el, Chopok nem volt rossz választás.
Előzmény: (geleati 203871)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.