Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Február 11-én lesz a 31. Amatőr Gyermek Síbajnokság Donovalyban

2022.12.14. sielok.hu

A Szlovák Turisztikai Képviselet és a budapesti Szlovák Intézet "A tél Szlovákiában kezdődik" elnevezésű, december 13-án megtartott bemutatóján Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke és Fehér Gyula, a síbajnokság versenyigazgatója megállapodást írt alá, miszerint 2023. február 11-én Magyar Sí Szövetség Kupa elnevezés alatt rendezik meg a neves gyermek síversenyt.
Fehér Gyula és Dr. Fürstner József | Fotó: skioutlet.hu
Fehér Gyula és Dr. Fürstner József | Fotó: skioutlet.hu
Dr. Fürstner József a síszövetség elnöke elmondta: "A megállapodással a hazai- és szlovákiai sítársadalmon átívelő kapcsolatrendszereket és szakértői bázisokat sikerül közös munkára összpontosítani. Ennek köszönhetően a jövő generációi számára sikerül további erős ösztönzést adni arra, hogy minél többen éljenek a szabad levegőn való mozgás lehetőségével, egyúttal megteremtve az esélyét annak, hogy az alpesi síversenyzők utánpótlása hosszútávon is széles körben biztosítva legyen."

Fehér Gyula a síverseny ötletgazdája illetve versenyigazgatója kifejtette: "Az elmúlt három évtizedben jelentős piaci szereplők, elsősorban különböző nagy autó márkák voltak a névadó támogatók, most azonban szintet lépett a verseny. Jelentős üzenete van annak, hogy a két évvel ezelőtt megújult síszövetség és vezetői a szárnya alá vette az amatőr síző gyermekek népszerű versenyét. Maga a verseny továbbra is megőrzi amatőr jellegét, a versenykiírás nagyjából marad, ami eddig volt. A versenyigazgató bízik abban, hogy a bajnokság know-how-jának szélesebb körű megismertetésén felül, idővel sikerül újabb, innovatív ötletekkel jelentős potenciált találni, ösztönözve az amatőr sportolók és a versenysportolók közötti lehetséges együttműködési felületek kialakítását."

Az Alacsony-Tátrát bemutató sajtótájékoztatón szót kapott Dr. Jeszenszky Géza is, volt külügyminiszter, nagykövet, aki nem mellesleg a síverseny legelső fővédnöke volt. Történészként és a Magyar Sí Szövetség egykori tiszteletbeli elnökeként kihangsúlyozta, hogy a hagyománytisztelet, a múlt értékinek megbecsülése mindig jó alapokat biztosít a továbblépésnek, a haladásnak.

A széles körű összefogásnak jó példája, hogy a Magyar Sí Akadémia szakemberei, az elmúlt évekhez hasonlóan, most is aktív részesei lesznek a verseny lebonyolításának. Klausmann Viktor, az akadémia elnöke most is a rendezvény hivatalos szpíkere lesz.

Sona Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője bízik abban, hogy idővel egyre több magyar síturista kedveli meg a szlovákiai síterepeket. Kiemelte, hogy Donovaly már 10. alkalommal lesz házigazdája a februárban megrendezésre kerülő Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságnak, az az mostantól a Magyar Sí Szövetség Kupának, mely kitűnő alapja lehet további magyar-szlovák turisztikai együttműködések kiszélesítésre is.

A verseny fővédnöke Boris Kollár lesz, aki a szlovák parlament elnöke. Várhatóan személyesen megjelenik a díjátadón, annál is inkább mivel ő Donovaly síterepének a tulajdonosa.

További információk, versenykiírás: itt elérhető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.