Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az Egyetemisták Síegyesülete versenyeket is rendez

2010.01.06.

Bemutatkozik a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület

Az Egyesület fő tevékenysége, ahogy a nevünkben is megjelenik a sí és a természetjárás. Tagságunk elsősorban egyetemi hallgatókból, diákokból tevődik össze, rajtuk kívül természetesen minden célkitűzéseinkkel azonosulni tudó jelentkezőt befogadunk. Táborainkat nem profitorientált módon szervezzük, rendkívül fontosnak tartjuk az oktatást, baráti közösségek kialakítását.

1975 telén élesztettük fel a Budapesti Műszaki Egyetemen azóta hagyománnyá vált sítáborozást. A Testnevelés Tanszék irányításával elsősorban Csehszlovákiába szerveztük sítúráinkat, de testnevelő tanáraink oktatóként aktívan közreműködtek a MAFC hétvégi mátrai síútjain.

Az 1912-ben az Műegyetem egyesületében,a MAFC-ban megalakult a Sí Szakosztály, a 60-as évek végéig működő alpesi és futó szakág keretein belül, lehetőség volt testnevelési óra teljesítésére. A Harangvölgyben síszertár állt hallgatóink rendelkezésére. Sajnos a 70-es években a szertár nyomait sem találtuk, újat hoztunk létre. Többször próbálkoztunk a Magyar Egyetemi Alpesi Síbajnokság újraélesztésével, ez néhányszor a hó hiánya, párszor szervezési problémák miatt nem valósult meg. 1993-tól azonban évente megrendezzük.

Weboldalunk: http://www.egyetemisi.hu/
KOMMENTEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.