Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Kékes Kutató-Mentő Alapítvány a Tátrában gyakorlatozott

2022.12.20. sielok.hu

December elején a mátrai hegyimentő csapat nyolc fővel a szlovákia Horska Sluzba, vagyis hegyimentő szolgálattal közösen gyakorlatozott Tátralomnicon.
Az Alapítvány munkatársai a tátralomnici gyakorlaton
A mentő csapat 2012 júliusában kezdte meg működését, elsősorban a Mátra hegység területén eltűnt, bajba jutott, balesetet szenvedett emberek felkutatására és mentésére jött létre. Az alapítvány szakemberei elmúlt 10 évben számtalan esetben segítettek a bajba jutottaknak.
Mentési gyakorlat motorosszánnal
Mentési gyakorlat motorosszánnal
A mostani gyakorlaton elsősorban a lánctalpas quad és motorosszán használatával kapcsolatos tapasztalataikat mondták el, illetve egy napon át vezetéstechnikai tréninget is tartottak a szlovák bajtársak.

Ez azért is volt fontos, mert 2023. januárjától a Mátraszentistváni Síparkban lánctalpas quaddal és rugózott gumikerekes utánfutóval mentik a pályán megsérült, járásképtelen vendégeket. Ezzel sokkal gyorsabban és biztosabban, a sérült kímélésével tudják feladatukat ellátni, a mentést elvégezni.

Az eddigi úgynevezett mentőszános (tepsis) verzió régen elavult, a sérültnek rendkívül kényelmetlen, sok esetben fájdalmas megoldás. A közös gyakorlaton nagyon sok egyéb kiegészítő eszközt használatát is megtanulták a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány tagjai. Klausmann Viktor, az Alapítvány, egyben a mentőcsapat vezetője elmondta, hogy ezek hazai beszerzését is megkezdték. Valamint hozzátette, hogy a mentőcsapat szlovákiai terepgyakorlata a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg.

A Kékes Kutató-Mentő Alapítvány az év 365 napjában teljesít szolgálatot a Mátrában. Kiemelték, hogy a balesetek jelentős hányadát a nagy sebesség és gyenge sítudás kombinációja okozza, ezért a legfontosabb szabály az óvatos, felelős síelés!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.