Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az időjárás végül megkegyelmezett a Head Kupa résztvevőinek

2024.02.12. 2024.02.13. sielok.hu | frissítve: 2024.02.13.

A meteorológia előrejelzések, a tökéletesnek nem mondható hóhelyzet és az erőre kapó influenzajárvány kicsit megritkította a Head Kupa gyermek síverseny résztvevőinek számát. A 176 előre nevezőből végül 106 gyermek érkezett célba.
Idén is Donovalyban rendezték a gyermek síversenyt
Idén is Donovalyban rendezték a gyermek síversenyt
2024. február 10-én a szlovákiai Donovalyban kora reggel hatalmas esőre ébredtek a 32. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság rendezői. Reggel 8 órára azonban szerencsére az eső teljesen elállt, a verseny vége felé pedig már a nap is előbukkant időnként a felhők közül. A pályán a hó bár vizes volt, de szerencsére a kb. 60 cm vastag hóréteg stabilan tartotta magát, a versenypálya végig jól bírta a terhelést. A szerencsés időjárás értéke akkor vált különösen jelentőssé, amikor aznap este már újra dézsából szakadt az eső, egészen vasárnap délutánig.

A megjelent gyermekek, családok végül kellemes napot zárhattak, sok ajándékot kaptak a rajtolók, sok volt a mosoly. A díjakat Tóth Etre, a Head magyarországi képviselője, Soňa Jelínová, a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Dr. Gór-Nagy Miklós vízilabdázó világbajnokunk, sportdiplomata adta át.
Egy csapat a Mátrából
Egy csapat a Mátrából
Az eredmények itt megtekinthetők!

A verseny végzetével minden gyermek egy-egy kulacsot kapott a TechnoAlpin hógyártó cég támogatásának köszönhetően. A Mondial Assistance közel egy évtizede stabil támogatója a versenynek, remélhetőleg a támogatások jövőre is megmaradnak, bővülnek.
Az eredményhirdetést Klausmann Viktor, a Magyar Sí Akadémia elnöke konferálta.
Eredményhirdetés
Eredményhirdetés
Fehér Gyula a verseny ötletgazdája, a 32 éves múlttal rendelkező síverseny mindenkori versenyigazgató elmondta:
Sikerült megállapodni a következő évi verseny időpontjáról, így 2025. február 8-án, újra Donovalyban találkoznak az amatőr síelő gyermekek. Remélhetőleg 2025-ben, jobb hófeltételeknek köszönhetően újra 200 fő körüli lesz az rajtolók száma.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.