Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonzáró sízés a Jasnán

2005. április 16-17.

2005.04.18. Wesselényi Andrea

Szezonzáró sízés a Jasnán Miközben Budapesten már virágba borultak a fák és a kávéházak teraszai megteltek a telet felejteni vágyó sütkérező emberekkel, addig a Chopok északon velünk együtt kitartó síelők és snowboardosok kis csapata használta ki a ritka hógazdag tél maradványait még őrző sípályákat.

KIHASZNÁLTUK A SZEZON UTOLSÓ NAPJAIT

Bár a környező erdők már zöldbe váltottak, és megáradt patakokban vadul törtet lefelé a fehér víz, a taposógépek munkájának köszönhetően a sípályákat szinte teljes szélességben kompakt hó borítja, igaz, állaga már vizes, kásás a plusz 5-10 fokban időnként eleredő eső miatt. Ennek ellenére jól sikerült a szezon utolsó sízése: kéz- és lábtörés nélkül megúsztuk, bár a Deressky kotol-ra felvivő tányéros felvonó - melynek nyomvonala helyenként sziklatömbökön és törpefenyőkön át vezetett - a léc kímélését szolgáló ugrásoknak köszönetően izzasztó, de annál izgalmasabb élményt jelentett azoknak, akik kipróbálták. Igaz, ezek már a szezon utolsó napjai voltak, hétfőn (április 18-án) bezárt a síközpont és megkezdődött a készülődés a közvetkező télre.
A 6-üléses Dopplemayr lift a Zahradky pályáknál
A 6-üléses Dopplemayr lift a Zahradky pályáknál
A hatszékes Doppelmayr más szögből nézve
A hatszékes Doppelmayr más szögből nézve

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Előző nap a hivatalos program részeként Richard Ortutay, a Jasná síközpont értékesítési igazgatója köszöntötte a magyar utazási irodákat és sajtót képviselő mintegy 25 fős csoportot. "Az idei télen a magyar vendégek száma nőtt legdinamikusabb mértékben" - jelentette ki az igazgató, ezzel is jelezve, miért szerveztek külön sajtótájékoztatót csoportunknak, melyen a társaság eredményeiről és jövőbeni terveiről hallhattunk prezentációt. Az itt kapott infók szerint 2005/2006-os szezonra várhatóan nem épül új felvonó, a legfőbb rövidtávú célok között a parkolási-közlekedési gondok megoldása, a szolgáltatások minőségének javítása és a programok színesítésre szerepel. Arra a kérdésre, hogy mikorra épül meg a déli és északi Chopok összeköttetés sajnos nem kaptunk egyértelmű választ, ehelyett az igazgató a terv megvalósításának nehézségeit ecsetelte. A csúcsra vezető sílift megépítéséhez a hegy tetején gyakorta uralkodó szélörvény miatt stabilan ellenálló kétkarú felvonóra van szükség, ami egyszerre vet fel technikai és anyagi problémákat. A terv mindenesetre az asztalon van, és mi csak reménykedhetünk, hogy előbb-utóbb lesz forrás és biztonságos megoldás sok síelő régi álmának megvalósítására.
Sajtótájékoztató a Hotel Grandban
Sajtótájékoztató a Hotel Grandban
Életkép a sajtótájékoztatóról
Életkép a sajtótájékoztatóról

HOTELMUSTRA JASNÁN

A négycsillagos Grand Hotelben tartott prezentáció után megtekintettük a Jasna síközpont tulajdonában lévő további szállodákat: az egykor csúcskategóriának számító, mára inkább autentikusan szocreál Liptovot, a legidelálisabb pályaszállásnak minősülő kétcsillagos Zahradkyt (itt csupán 22 euróba kerül egy kétágyas fürdős szoba - baráti ár!) és a Jasna legújabb "mintahoteljét" a Tri Studnicky (=három forrás) nevű szállodát. Ez utóbbiban igényes belsőépítészeti megoldásokat és romantikus zúgópatakra nyíló teraszos, kandallós luxuslakosztályokat csodálhattunk meg. A borsos árat (179 EUR / éj / VIP apartman) megfizetni tudó síelőket - lévén ez sajnos nem közvetlen pályaszállás - a szálloda kisbuszával szállítják a sípályákhoz és vissza.
Lakosztály a Tri Studnicky szállóban
Lakosztály a Tri Studnicky szállóban
Az ablakból nyíló kilátás
Az ablakból nyíló kilátás

JASNA; NEM CSAK TÉLEN

Vendéglátóink hangsúlyozták, hogy a Jasna térsége nem csak télen lehet vonzó, hiszen a Demjénfalvi-völgy számos olyan programlehetőséget kínál, ami bármely évszakban kielégíti az aktív pihenésre vágyók igényeit. A sportos életmódot kedvelők számára adott a rafting - élesben a Vág folyón vagy a mesterségesen kialakított tanpályán - , a kenuzás, a hegyikerékározási és túrázás lehetősége, de egyre népszerűbb a térségben az íjászat (erre külön pályát találunk a Liptov szálló mellett), a lovaglás, hegymászás és a siklóernyőzés. A kezdők számára hegymászó vagy paragliding tanfolyamokat is szerveznek. Aki itt üdül, kötelező programként iktassa be a térség két fő attrakcióját: a Demanova cseppkő- és jégbarlangot, valamint a télen-nyáron üzemelő Tatralandia Aquaparkot, de a Tarzania kalandvilág is jó délutáni szórakozás lehet családoknak, baráti társaságoknak, céges csapatoknak egyaránt.
Tatralandia Aquapark
Tatralandia Aquapark
Az Aquapark medencéje
Az Aquapark medencéje
Köszönjük az utat a Jasna magyarországi képviseletét ellátó Campus Club Utazási irodának, ahol az érdeklődők bővebb információt kapnak és kedvező áron szállást foglalhatnak a térségben.

SÍPÁLYA FOTÓK

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.