Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szarvaskaland és sítúra Bad Gasteinben

2014.02.28. Gémes Renáta

A síközpontok egyik gyöngyszemét fedezte fel a Havazin. Az ausztriai Bad Gasteinbe Gyetván Csabát vittük magunkkal. Csabi lábán már volt léc és snowboard is, de az utóbbi időben nem volt alkalma síelni...
Először is egy felszerelési mustrára vittük magunkkal, és megtanítottuk, milyen szempontok alapján érdemes felszerelést választani. Majd eheti célállomásunk felé vettük az irányt.

A gasteini völgyben fekvő város Bad Gastein a Hohe Tauern nemzeti park tövében 2000 méternél magasabb hegy lábánál épült ki. A város érdekessége, hogy meredek sziklák közé épült egy keskeny völgybe. Gastein az európai politika meghatározó helyszíne. A diplomaták fürdőjeként is emlegették. A fürdőkultúrára ma is sokat ad a város. Jelentős a térség síturizmusa is, a gasteini síterep 200 km-nyi sípályát kínál. Természetesen Nagy Feró és Csabi letesztelték a pályákat, de más programot is szerveztek maguknak.
Bad Gastein egyik nevezetessége a jégszobrászat. A város hatalmas jégtömbökkel támogatja a szobrászokat, amelyből a nap végére csodás alkotások születnek. Ebből a fiúk sem maradhattak ki. Igazi profik módjára láttak neki a munkának. Alkotásaik a Havazinban láthatják, ahogy azt is, milyen az igazi szarvaskaland és a motorosszánozás.
Ami pedig a profi sízőket illeti, az olimpiának után visszatértek a világkupához, köztük olimpiai 7. helyezettünk, Miklós Edit is. A pontokért vívott csata folytatódik, és azok, akik botlanak, le fognak maradni.

Már csak három hét maradt a szezonból, és még mindig nem tudni, kik lesznek a befutók. A Havazinban sorra vesszük a lehetséges győzteseket.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.