Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újraindul a síélet Pázmándfalun

2005.10.04. Hernádi László

Örömmel értesültünk a hírről, hogy a pár éves szünet után ismét elindul a pázmándfalui sífelvonó. A Győr közeli pannonhalmi dombságban található sípálya mindig is népszerű volt a győri síelők és szánkósok körében, sok helybéli itt sajátította el az alapokat, amelyhez a sípálya ideális lejtése, a tányéros felvonó és az éjszakai világítás kiváló feltételeket kínált.

A sífelvonó tervezője és tulajdonosa Schéder Tamás, akinek számos hazai sífelvonó léte köszönhető (bővebben->), kérdésünkre elmondta, a sífelvonót saját erőből állítja helyre, sajnos a világítás helyreállítása a környékbeli kábeltolvajok és vandálok miatt nem lehetséges, mivel a sípályát nem lehet éjjel-nappal őriztetni.

A sípályán a szánkózás továbbra is tilos, erre a célra a sípálya mellett lesz kijelölve terület. A hajdani melegedő-síház sem nyit ki újra, egyelőre még kérdéses, hogy valamelyik helyi kiskerttulajdonos esetleg tud-e ilyen szolgáltatást nyújtani.

A sípálya több mint tíz sízésre alkalmas nap esetén válhat jövedelmezővé, a várható jegyár 100 Ft/ felvontatás lesz.

A sífelvonó ismételt megnyitását a megyei napilap és a helyi rádió is hirdetni fogja. Remélhetőleg az előttünk álló tél sok havas nappal, és sízővel örvendezteti meg a sípálya tulajdonosokat hazánkban is, hiszen ez elengedhetetlen feltétele a pályák fennmaradásának.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.