Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Les 2 Alpes, Franciaország

2005.10.19.

Újdonságok 2005/2006:  Les 2 Alpes, Franciaország Sorozatunkban a magyarok kedvenc síterepeinek idei újdonságait mutatjuk be. Ezúttal a francia síterep, Les 2 Alpes környékén nézünk szét.
Két lift felett már eljárt az idő és helyükre egy új Doppelmayr lift kerül. A kétszemélyes Grand Nord és a háromszemélyes Bellecombes helyén egy modern hatszemélyes szállítja majd az utasokat, az utóbbi nyomvonalán és nevén. Az új Bellecombes lift 3600 utast szállíthat majd óránként mialatt 408 méter szintkülönbséget tesz meg. A beszállásnál a komfortérzetet a mozgószőnyeg teszi teljessé.

Igazi szenzáció lesz az új négyszemélyes Cote ülőlift, amely a keleti és a nyugati területeket köti össze és az idevezető országút felett is átível. Az 1500 utas/óra kapacitású Pomagalski lift környékén lévő összes pálya hóágyúzható lesz és így az állandó síelés megoldottnak tűnik az egész szezonban. Az új lift miatt a nyugati rész szállásait is a pályaszállás kategóriába lehet majd sorolni.

Idén is folytatódtak a pályakarbantartások. A Goulet du Lac Noir pálya alsó szakaszát kiszélesítették. A korábban meredek és buckás rész most már könnyebben síelhető lesz. A síterep egyik problémás pontját a Goulet du Grand Nord pálya szűkületét teljesen átalakították. A korábban 12 méter széles szakasz meredekségén nem változtattak, de kiszélesítették 25 méterre. Így a nap végén könnyebben lehet visszajutni a faluba. Új piros jelzésű pályát is építettek Déversoir néven az új Bellecombes lift és a Thiut lift alsó állomása közé.

Idén is hatalmas összegeket költenek hóágyúkra. A Vallée Blanche/Pied Moutet terület kitüntetett figyelemben részesült, az új hóágyúk nagy része ide került. Ennek eredménye, hogy a nyugati rész és az új összekötő lift melletti pályák az egész szezonban üzemelhetnek majd. A többi hóágyút az alsóbb pályákra telepítették, a gyermek és kezdő nehézségű pályák mellé.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.