Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1020 méteres kezdőpálya Eplényben

2013.11.08. Intersport Síaréna

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően Holle Anyó síháza mellett újra folyik a víz a Malom-patakban, lesz miből havat csinálni a 44 hóágyúval. Mindemellett az időjárási modellek sok jóval kecsegtetnek. Egyre biztosabban ígérik, hogy nagy telünk lesz.
Lassan kezdhetünk gondolkodni a téli felszerelések előkészítésén. Nagyon úgy tűnik, hogy Eplényben minden összeáll egy feledhetetlen síszezonhoz. A napokban beindult a kis patak folyása, amely biztosítja majd a hóágyúzáshoz szükséges vízellátást. A Kemencés Büfé mögött vízelnyelő rendszert építettek. Az erős betonszerkezet stabilan áll majd ellen a hóolvadáskor felerősödő, amúgy szelíd kis patak sodrásának. Az építményt egy uszadék szűrő védőráccsal egészítik ki, amely megakadályozza majd a Húsvétkor történtekhez hasonló katasztrófák bekövetkezését.

A vízelnyelő rendszeren túl a 2013/2014-es fejlesztési program még mindig tartogat néhány igazán jelentős újítást. Már elárulták, hogy kiszélesítik a 7-es pályát, kibővítik a Szent Sólyom kiszállót, és hogy új ülőliftet építenek. Az viszont még nem tiszta, hogy pontosan hova kerül majd a Páros Csillag névre hallgató kétüléses. Most kiderül.

A 7-es pálya alatti részen egy 480 méter hosszú és 50 méter széles pálya kerül kialakításra 7/a néven. Ez a terület nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik a kezdő síelők számára. A 7-es és a 7/a pályák egybenyitásával pedig egy 1020 méter hosszúságú 50-65 méter széles, csodálatos pálya születik, amely ideális a kezdő-középhaladó síelők számára. Az új ülőlift ezen a területen ível majd át.

A 7/a pálya kialakításával, a 7-es kiszélesítésével, a Sólyom kiszálló kibővítésével és a rádiótorony melletti induló terület kialakításával a hóágyúzható felület 3,1 hektárral növekszik majd. Sajnos ezek a fejlesztések már átcsúsznak a következő évre, mivel az engedélyezési eljárás nem várt módon elhúzódott. Azonban lesznek idén is nagyszerű újítások, elég ha 7-es pálya kivilágítását említjük, mellyel már több mint 4 kilométerre növekszik a kivilágított sípályák hossza.

A vendéglátásról is ejtsünk néhány szót! Holle Anyó éttermében átszervezik a kiszolgálás rendszerét, emiatt gyorsabb, és még felhasználóbarátabb lesz a kiszolgálás.

Még mindig nem késő 15% kedvezménnyel beszerezni az eplényi szezonbérleteket. Megvásárolhatók akár online is!

KOMMENTEK
csabor | 2013.11.08. 18:36
Remek! Lehetne már hó!

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.