Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas esőzések és áradások Hochkar környékén

2006.08.07. Bata Attila

Hatalmas esőzések és áradások Hochkar környékén A szélsőséges júliusi kánikula után megérkezett a bőséges csapadék. Ausztriában a magasabb helyeken csütörtök óta 30-50 cm friss hó hullott, az alacsonyabb helyeken ugyanez a mennyiség csapadék formájában hullott le és okozott komoly áradásokat számos osztrák településen, mint pl. Hochkar környékén.

Folytatódik az extrém időjárás ezen a nyáron. Alsó-Ausztriában is megáradtak a folyók és patakok a komoly esőzések következtében. Különösen komoly károk keletkeztek Hochkar környéki települések, pl. Göstling, Ybbsitz és Hollenstein házaiban és utcáin.

A legkritikusabb helyzet Ybbsitzben alakult ki. A faluban kb. 150 házat öntött el az árvíz. A falu utcáit és a faluhoz vezető országutat helyenként majdnem egy méter magas víz öntötte el. A lakosságot a tűzoltók segítségével telepítik át ideiglenesen biztonságos helyekre. A főútról már több helyen is visszahúzódott a vízár, ám az ott maradt hordalék miatt az utak továbbra sem járhatóak.

Hochkarhoz legközelebb eső Göstlingben, ahol a legtöbb magyar szokott megszállni, is komolyra fordult a helyzet. A tűzoltók reggel óta szünet nélkül mentik az értékeket és költöztetik biztonságos helyre a rászorulókat. Az eddigi adatok szerint legalább negyven épületet rongált meg az árvíz.

Az egész környéken fokozott készültség van, mivel az Ybbs folyó szintje megközelítette a rekordmagasságot. Alsó-Ausztria többi településén is számos utat lezártak és más városokban is gondot okoz a hirtelen jött hatalmas esőzés.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.