Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift és sípálya!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Batus által írt 50 legfrissebb cikk

2017.11.24.
Shiffrin őrület: 40 perc alatt elkeltek a jegyek!
Az amerikai Mikaela Shiffrin fiatal kora ellenére már mindent megnyert a síelésben, amit lehet. Eddig sokan azt hittük, hogy az amerikai síelők Európában sokkal népszerűbbek, mint hazájukban. A hétvégéi verseny erre rácáfol. 30 ezer vettek jegyet, hogy Shiffrint láthassák versenyezni.
2017.11.23.
Ischgl nem viccel: szezonkezdet 159 km pályával!
Rég nem látott nagyszerű hóviszonyok Tirolban és nagyjából az egész Alpokban az idei szezonkezdet előtt. Ischgl, az egyik legjobb osztrák síterep, nagyon komoly pályakínálattal indítja be a szezont a mai napon. Tájékoztatásuk szerint 159 km pálya és 36 lift üzemel az első napon. Jelenleg ez a csúcs!
2017.11.23.
Hinterstoder: a hétvégén kezdődik a szezon
A kedvező hóviszonyoknak köszönhetően a tervezettnél korábban tud kinyitni a felső-ausztriai síterep, Hinterstoder. A november 25-i hétvégén a Höss oldalt lehet már használni, de a következő hétvégére már Wurzeralm is megnyílik. A hegyen 90 cm, a középső részeken 40 cm vastag a hó.
2017.11.22.
Obertauern: ma indul a szezon, 80 cm hóval!
A salzburgi régió egyik kedvelt síterepe is megkezdi a 2017-2018-as szezont. Szerdától már lehet síelni Obertauern pályáin. A síelhető pályák hossza fokozatosan növekszik, szinte napról-napra. Péntektől már a Tauernrunde is síelhető. A hivatalos megnyitót december 2-án tartják a szokásos koncerttel.
2017.11.21.
Donovaly: interneten is lehet síbérletet vásárolni
Már fehérlenek a pályák Donovalyban, ott is készülnek az idei szezonra. A nyitás pontos dátuma még nem ismert, de az biztos, hogy azok a síelők, akik egy szezonban többször is síelnek Donovalyban, ezentúl sokkal könnyebben vásárolhatják meg síbérleteiket.
2017.11.21.
Halálos síbaleset: egy év felfüggesztve a vétkesnek
Szeptember végén hozott ítéletet a francia bíróság egy 2014 márciusában történt halálos síbaleset ügyében. Az akkor 16 éves fiatal a kék pályán, 60 km/órás sebességgel száguldva ütközött egy hétéves gyermekkel, aki belehalt sérüléseibe. Az ítélet: egy év felfüggesztve.
2017.11.20.
Franciaország: átadták az első hókészítő gépet
A Portes du Soleil sírégió francia oldalához tartozó Châtel síterepén üzembe állították Franciaország első hókészítő gépét. Ugyan nem az a cél, de a gép akár +25 fokos hőmérsékleten is képes havat készíteni. Igazából a nulla fok feletti enyhe időben lehet kihasználni az előnyeit.
2017.11.19.
Val Thorens: rengeteg pályával nyitottak a 3-völgyben
Hosszú heteken át Tignes gleccsere volt az egyetlen üzemelő síterep Franciaországban, ez csak a mostani hétvégén változott meg. A Három-völgy egyik legismertebb síterepe, az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfaluja, Val Thorens, a hétvégén megkezdte az idei szezont mindennapos üzemmódban.
2017.11.19.
Zugspitze: Németországban is elkezdődött a szezon
Ezen a héten újabb országot pipálhatunk ki az európai síelős térképünkön. Az Alpok országai közül utolsónak Németországban is megkezdődött a szezon. Pénteken már az ország legmagasabb síterepén, a Zugspitze kilenc pályáján lehetett síelni, nagy részben a tavalyról elmentett hónak köszönhetően.
2017.11.18.
Gyönyörű természetfilmek a szlovák hegyekről
Majo Chudý, amatőr fotós és videós már három éve készíti csodás természetfilmjeit a szlovák hegyekről. Most készült el a sorozat harmadik része, amely közel egy évnyi fényképezés és filmezés termését dolgozza fel.
2017.11.17.
Letolvajozta a síkölcsönzős, 35 milliós kártérítés?
Valószínűleg nem a legkellemesebb érzés, ha a kölcsönződ és egyben szervizesed, ahová régóta hordod a léceidet, egyszerűen letolvajoz, hogy elloptad a lécét. Egyúttal még fogva is tart, amíg a rendőrök megérkeznek. Aztán kiderül, hogy nem is volt igaza. Jöhet a kártérítés, amerikai módra.
2017.11.17.
Courchevel: 3000-en a 3-völgy ingyenes napján
Courchevel, a francia Három-Völgy egyik legismertebb síterepe immáron az ötödik éve kezdi meg a szezont egy rendkívüli nappal. Ezen a napon ingyen lehet síelni és más szolgáltatások is (pl. parkolás) is ingyenesek, amely egy gáláns ajánlat a nem az olcsóságáról híres sífalutól.
2017.11.16.
Saalbach, Zauchensee, Zell am See: hétvégétől síelhető!
Nagyszerű hírek érkeznek Ausztriából a mostani hétvége előtt. Az eddig is üzemelő gleccser és nem gleccser síterepek után újabb síterepeken kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepeken is bővül a kínálat, a hóágyúk pedig nagyon dolgoznak, a november 25-i hétvégére egy sor síterep kinyithat.
2017.11.15.
Lavina: az idei első halálos baleset Svájcban
Szombat óta komolyabb mennyiségű hó hullott le Svájc hegyeiben. Hármas fokozatú lavinabeszélynél hárman csúsztak Engelberg-Titlis pályán kívüli részén. Mindhármukat elsodorta egy lavina, az egyik snowboardos nem élte túl a hóomlást.
2017.11.14.
Fának ütközve szenvedett halálos baleset a francia síelő
A francia David Poisson halálos balesetet szenvedett november 13-án a kanadai Nakiska síterepén. A Francia Sí Szövetség rövid közleménye szerint a baleset edzés közben történt. A baleset körülményeiről eddig nem adtak bővebb tájékoztatást.
2017.11.14.
Szlovákia: már hóágyúznak a Tátrában
Az előző napokban megkezdték a hóágyúzást a Magas-, az Alacsony- és a Nyugati-Tátra sípályáin is. A síelésre még egy kicsit várni kell, de a november közepi hóágyúzás és pálya-előkészítés szükséges feltétele az esetleges hóvégi síelésnek.
2017.11.14.
Szlovénia: havazás az alacsonyabb hegyekben is
A tél első, de most már (majdnem) országos támadását mérte Szlovéniára. Már az alacsonyabban fekvő részeken, 300 méteres magasságban, is havazott. Az utakon hamisítatlan téli viszonyokkal találkoztak az autósok november közepén. Ami az autósoknak kellemetlenség, az ebben az esetben öröm lehet a síterepeknek hosszabb távon.
2017.11.13.
Nassfeld, Katschberg: korábban is nyithatnak
Holle anyó kellemes meglepetést hozott novemberben a karintiai síterepekben. Az előző évek hószegény szezonkezdetei után az idén eddig nem panaszkodhatnak a karintiai régiókban. Több síterep is azt fontolgatja, hogy előbbre hozza a szezonnyitó napját.
2017.11.12.
Megmenekült a bezárástól egy karintiai síterep
Ahogy már az utóbbi időszakban megszokhattuk, Ausztria keletebbre eső régióiban sem egyszerű fenntartani az üzemeltetést. Alsó-Ausztria, Stájerország és Karintia kisebb síterepei egyre többször szembesültek pénzügyi nehézségekkel az utóbbi években. Most a karintiai Kötschach-Mauthen került bajba.
2017.11.11.
Vorarlbergben (Ausztria) is nyitott az első síterep
Szombat reggel a legnyugatibb osztrák tartomány, Vorarlberg is megkezdi a 2017/18-as szezont. Először Silvretta Montafon síterep indítja be a lifteket, egyelőre még csak hétvégi üzemmódban. Novemberben hétközben még zárva tartanak, a teljes üzem november 30-án kezdődik.
2017.11.10.
Hintertuxon forgatta legújabb klipjét Ed Sheeran
A hazánkban is kedvelt brit énekes legutóbbi videoklipjét az ausztriai Tirol tartományban forgatta, azon belül is Hintertux síterepén. Világszerte tegnap mutatták be a klipet először, amelyben természetesen többször is feltűnik a tiroli panoráma, valamint a gleccser síterepe.
2017.11.10.
Sölden: a gleccseren kívüli pályákon is lehet síelni
Péntektől új fokozatba kapcsol a tiroli síterep. Eddig jobbára csak a gleccsereken lehetett síelni, péntektől azonban már néhány lentebbi pálya is használható. A héten körülbelül 65 cm hó hullott a környéken, ez tette lehetővé a Giggijoch részen található liftek és pályák beindítását.
2017.11.09.
Turracher Höhe: mától egy lift már üzemel
Az utóbbi napokban körülbelül 40 cm hó hullott a környező hegyekben. A stájer-karintiai határon található Turracher Höhe síterepe úgy döntött, hogy az idén is az elsők között kezdi meg a szezont a nem gleccser osztrák síterepek között.
2017.11.09.
Rekordhavazás után sorra nyitnak az olasz pályák
Piemont tartomány Franciaországgal határos részén található Cuneo megyében hatalmas havat hozott az elmúlt napok időjárása. 2000 méter felett 100 centiméternél is nagyobb havat mértek a meteorológiai állomások, amely novemberi rekordnak számít. Más olasz síterepeken is bőven hullott annyi hó, hogy hamarosan megkezdhetik az idei szezont.
2017.11.09.
Svájc: Verbier is megkezdi a szezont
Az elmúlt napok havazása után az Alpokban egyre több olyan síterep is megkezdi a szezont, amelyek nem gleccseren találhatóak. Svájcban pénteken nyitja ki kapuit először a kultikus síterep, Verbier. Itt az elmúlt napokban 40 cm hó hullott, így egy kis rásegítő hóágyúzással néhány pályát már meg tudnak nyitni.
2017.11.08.
Kanin: hétvégére kinyit a szlovén síterep
Jóval a tervezett december 16-i nyitás előtt kinyit a szlovén-olasz határon található Kanin síterepe. Az utóbbi napok havazásának köszönhetően a hegyen már 90 cm vastag a hó. A pénteki nyitásra természetesen még csak néhány pályát tudnak megnyitni és még nem közlekednek a liftek a határ két oldala között.
2017.11.08.
Magas-Tátra: már ratrakolnak a Lomnici-nyeregben
A korábbi évekhez képest az idén jóval több hó gyűlt össze november elejére a Magas-Tátra felsőbb régióiban. A Lomnici-nyeregben (2190 méter) már közel egy méter vastag a hóréteg. A pálya természetesen még nem használható, de a ratrakokat már kiküldték, hogy dolgozzanak a pályán.
2017.11.07.
Olaszország: rövid idő alatt hatalmas hó esett
Hétfő reggel a legtöbb olasz síterep vagy hegyi település az Alpokban arra ébredt, hogy szépen befehéredett minden. Tegnap estig 10-90 cm hó hullott a hegyekben, a Dolomitok számos pontján 50-60 cm friss hó érkezett. Kedden még további havazás várható a hegyekben.
2017.11.06.
15 éves a Saalbach-Zell-Kaprun bérlet
Pinzgauer-TOP-3-Skiregion, avagy a Pinzgau tájegység (vagyis a Zell am See-i járás) három csúcsterepe (Schmitten in Zell am See, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn és Kitzsteinhorn Kaprun) az idén ünnepli szövetségük és közös bérletük tizenötödik évfordulóját.
2017.11.05.
Elkezdődött a nagy havazás az Alpokban
Tegnap este elkezdődött a havazás kontinensünkön. Szombat este már havazott a Pireneusokban és a Francia-Alpokban. A havazás fokozatosan keletre tart és vasárnap estére már elérte Ausztria nyugati oldalát. A java még csak most jön, kedd reggelig tekintélyes hómennyiség hullhat az olasz-svájci határ környékén.
2017.11.05.
Már Lengyelországban is behavazták az első sípályát
Újabb országban kezdődött meg az idei síszezon. Ezúttal már Lengyelországban is lehet síelni, igaz egyelőre csak egy 200 méter hosszú pályán. Beskid Sport Arena Szczyrk síterepe egy olyan hókészítő gép segítségével tudta megkezdeni a szezont, amely enyhe időben is képes havat gyártani.
2017.11.04.
Ki rakta ezt a méteres péniszt a síterep hegyére?
Az osztrák médiát bejárta a kép, amelyet maga a síterep is posztolt még csütörtökön. Azóta tényleg viharsebesen terjed a kép a közösségi média különböző csatornáin. Valaki egy fából készült, közel egy méter magas, péniszt ábrázoló szobrot állított 10 perc sétára az Ötscher csúcskeresztjétől.
2017.11.03.
A havazás beindította a szezont Kanadában is
Szerda óta komoly havazás érte el a Calgary környéki hegyeket, amely eddig körülbelül 50 cm havat hozott a Banff Nemzeti Park felsőbb régióiban. Hétvégén Kanada is csatlakozik azon szerencsés országok közé, ahol már megkezdődött a 2017/18-as síszezon, rögtön két síterep is kinyit.
2017.11.03.
Ausztriában is bevezetik a digitális autópálya matricát
Jövőre a sógoroknál is bevezetik, így a 2018-ban érvényes osztrák autópálya matricákat már az interneten is megvásárolhatjuk. Többé már az osztrák matricát sem kell felragasztgatni a szélvédőre és utána kapargatni. Magyarok számára ebben a módszerben sok újdonság nincs, kivéve a 18 napos szabályt.
2017.11.02.
Újabb közös svájci-francia bérlet a szezonra
Az idei szezontól három síterep egyesíti erőit. A jelenleg is francia és svájci síterepeket tömörítő, Portes du Soleil, a svájci Négy-Völgy, valamint a svájci Aletsch Arena döntött úgy, hogy saját szezonbérletesei a másik két síterepen öt napot ingyen síelhetnek a következő szezonban.
2017.11.02.
Három olasz síterepen is megkezdődött a szezon
Az előző hétvégén, illetve ezen a héten újabb három olasz síterepen indították be a lifteket. A dolog sajnos nem annyira reményteli, mint az első olvasásra tűnik. Az egyik helyen sokadik halasztás után kezdődött meg a szezon, de van, ahol a liftek ugyan járnak, de síelni még nem lehet mostanában.
2017.11.01.
Svájc: közel 50 milliárdért luxusvilla a síterepen
Az amerikai CNBC televízió riportja szerint a világ egyik legdrágább ingatlanját a svájci St. Moritz síterepén találjuk. Az ingatlanosok szerint a piacon 185 millió dollárért (kb. 49,5 milliárd forint) árult luxusvillát direkt úgy tervezték, hogy "attól még a milliárdosok álla is leessen". Őrületes luxus képekben.
2017.10.30.
Szlovákia, Lengyelország: tél a Tátrában
A sarkköri eredetű hideg fehérré varázsolta északi szomszédunk és Lengyelország hegyeit az utóbbi napokban. Ma reggel a Lomnici-csúcson 80 cm havat mértek. A Csorba-tónál 39 cm, Chopokon 24 cm és Poprád településen 7 cm hó esett. Ezek ma reggel 6 órai adatok. A lengyel oldalon (Kasprowy) 65 cm vastag a hó.
2017.10.30.
Az első pár, akik naponta síeltek egy éven át
Dokumentumfilm jelent meg mostanában arról a párról, akik először síeltek minden áldott nap egy egész éven át. A brit Arnie Wilson és francia barátnője, Lucy Dicker 1994-ben bejárták az egész világot, hogy minden nap csúszhassanak egyet.
2017.10.29.
Lackenhof: snowboard világkupa verseny januárban
Hat év után ismét snowboard világkupa versenyt rendeznek a közvetlen szomszédunkban, vagyis Alsó-Ausztria síterepein. 2018. január 5-én és 6-án a világ legjobb férfi és női parallel óriás-műlesiklói versenyeznek egymással az Ötscher-hegyen.
2017.10.27.
Mátraszentistván: helikopterrel emelték be a liftoszlopokat
Ezen a héten fontos fejezetéhez érkezett a mátraszentistváni Síparkban zajló új ülőlift építkezése. Szerencsére az időjárás is partner volt a munkálatoknál, így a Szlovákiából érkezett helikopter a helyére tudta emelni az új lift oszlopait. A liftet már az idén használhatja a nagyközönség.
2017.10.26.
Sölden: hétvégén megkezdődik a világkupa sorozat
Ahogy már megszokhattuk, október végén a tiroli Sölden gleccserén kezdik meg a szezont a világ legjobb alpesi síelői. A szezonkezdet most is stimmel, de a világ legjobb síelői közül sérülés és egyéb okok miatt sokan hiányoznak. Azért láthatunk feltörekvő fiatalokat és néhány nagy visszatérőt, pl. Ted Ligetyt.
2017.10.25.
Lengyel-Tátra: 35 cm hó hullott tegnapig
Lengyelországban is beköszöntött az októberi havazás. A Tátra lengyel oldala (is) fehérbe öltözött tegnap óta. A helyi nemzeti park illetékesei felhívják a túrázók figyelmét, hogy téli viszonyokra készüljenek a hegyekben, és fokozott óvatossággal túrázzanak, főleg a hegy északi oldalán.
2017.10.25.
Dél-Európa: havazás söpört végig a hegyekben
A hosszú hétvége októberhez képest jelentős havat hozott Európa hegyeibe. Hazánkat ugyan (még) elkerülte a havazás, de a környező országokban mindenhol havazott valamennyit. A legtöbb hó az osztrák-svájci határ két oldalán hullott, de azért jutott belőle a délebbre található hegyekbe is.
2017.10.24.
Havazott a Tátrában, a hóágyúk már készenlétben
A hétvégén Szlovákia magasabb régióiban is havazott, elsősorban a Magas- és az Alacsony-Tátra hegyeiben. A meteorológusok 40-70 cm havat jeleztek előre az 1800 méter feletti részeken, ennek csak kis része érkezett meg hétfő estig, a többit majd meglátjuk a keddi adatok tükrében.
2017.10.23.
Diavolezza (CH): itt is megkezdődött a szezon
A hétvégén Zermatt, Saas Fee és Titlis után már a negyedik svájci síterep kezdte meg a szezont. A St. Moritz-Engadin sírégióban található kisebb síterep, Diavolezza nyitotta meg pályáit szombaton immáron nemcsak a tréningező versenyzők, hanem a nagyközönség előtt is.
2017.10.22.
Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva
Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak. Az üzemeltetők sem minőségben, sem biztonságban nem tudnák a szokásos színvonalat garantálni.
2017.10.19.
Tiroli síterepek: idén sem állnak le a fejlesztésekkel
A helyi gazdasági kamara szerint, az előző szezonban a tiroli síterepek 70 millió eurót költöttek csak a hóágyúzás feltételeinek javítására. Ezen felül 160 millió euró jutott a liftek és egyéb létesítmények fejlesztésére. Ha nem is ilyen őrült mértékben, de a komoly fejlesztések az idén is folytatódnak.
2017.10.17.
La Thuile: a világkupa első számú beugró síterepe
Példa nélküli megállapodást kötött az olasz La Thuile síterepe és a Nemzetközi Sí Szövetség. Az olaszok nagyon szeretnének világkupa versenyeket rendezni, de idén nem kerültek be a versenynaptárba. Ellenben vállalták, ha valahol nincs hó, azonnal beugranak megrendezni a versenyt.
2017.10.16.
Dolomitok: idén is őrült pénzek fejlesztésre
Az olaszországi Dolomitok sírégió az idén a 44. szezonját kezdi el. Tavaly nagyon sokat költöttek fejlesztésekre, ezt a szokásukat idén is megtartották. Közel 70 millió eurós beruházásból csak a hóágyúzásra 12 milliót költenek az idén. Hóágyúzni tavaly is nagyon sokat kellett.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 26 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...