Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Lackenhof am Ötscher
Pályaszállások 4 órára Pesttől, családi pályák, sítúrázás!
Göstling-Hochkar
Alsó-Ausztria legmagasabb és leghóbiztosabb síterülete!
Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Saalbach -The Challenge, indul a síkörhinta kihívás!
Chopok - Jasná
Szlovákia legnagyobb síterepe!
Elővételi síbérlet kedvezmény!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Batus által írt 50 legfrissebb cikk

2018.02.17.
Újabb pályákat nyitottak meg Eplényben
Tegnap este kb. 3500 köbméter havat gyártottak Eplényben. A szezonban először nyitva lesznek a Q2, Q3 és Q7-es pályák, valamint az A4-es pálya felső része. Természetesesen továbbra is üzemel a két hosszabb pálya, az A1-es és az A7-es. Összesen 4,1 km pályán lehet síelni. Ez a legtöbb eddig a szezonban.
2018.02.16.
A szezon legtöbb pályájával várnak a hazai síterepek
Természetes hó, hideg, hóágyúzás: az elmúlt héten kedvező hírek érkeztek a hazai síterepekről. A mostani hétvégére a szezon legnagyobb kínálatát várjuk a hazai pályákon. Az időjárás jobbára borús lesz, egy kis havazással, igazi téli körülmények között lehet húzni az íveket a magyar pályákon.
2018.02.15.
Méteres hó Horvátországban, a tengernél is havazott
A mediterrán ciklon nemcsak Magyarországon, hanem déli szomszédjainknál is havat hozott. Horvátországban a hegyekben már majdnem két méter vastag a hó. Tegnapra a Zágráb melletti Sljeme síterepén 40 cm hó hullott, meg is akadt a síelni vágyók forgalma a hegyre az útviszonyok miatt.
2018.02.14.
Kékestető: már 51 cm vastag a természetes hó!
Szinte folyamatosan havazott az elmúlt időszakban, így szépen hízik a hóréteg hegyeinkben. A legtöbb havat az Északi-középhegységben, a Mátra és a Bükk hegyeiben találjuk. Ma reggelre Kékestetőn már 51 cm havat mért (a sípályán kívül) az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2018.02.14.
Szerdán késő estig lehet síelni a hazai pályákon
Idén először rukkoltak ki közösen a magyar síterepek a Valentin napi esti síeléssel. Miután letudtuk a kötelező köröket (bonbon, virág stb.), már vihetjük is a kedvest valamelyik hazai síterepre. Természetesen arra a síterepre, ahol van elég hó és esti világítás is a síeléshez.
2018.02.13.
Új pályát építenének Jasnán a közeljövőben
A síterep üzemeltetői már elküldték a dokumentációjukat és az engedélyekre várnak, hogy egy új, kék jelzésű pályát építsenek az északi oldalon. A cél nagyszerű, de kissé aggasztó, hogy az új pálya kedvéért komoly fairtást kellene végezni a leendő pálya nyomvonalát jelenleg elfoglaló erdőben.
2018.02.12.
Etna: megkezdődött a síszezon a vulkánon
Hosszú-hosszú várakozás után vasárnap végre beindították a sílifteket az Etna északi oldalán és megkezdődött az idei síszezon a tűzhányó oldalában. A hétvégén komoly havazás kerekedett a mediterrán térségben, ebből részesültek a dél-olasz síterepek, többek közt az Etna két oldala is.
2018.02.11.
Olimpia: elhalasztották a lesiklást, Kékesi Márton futamát
Az sosem jó jel, ha a pálya melletti sílifteket nem indítják el. Ez történt magyar idő szerint ma hajnalban is a phjongcshangi téli olimpián. A nagy szél miatt nem indulhattak el a liftek, és ezért kellett a versenyt is elhalasztani, mert nem lehetett volna fair versenyt rendezni váltakozó széllökések között.
2018.02.10.
Drónvideó az új eplényi pályáról és ülőliftről
Tegnap újabb ülőlifttel gazdagodott az Eplényi Síaréna. Eddig nem ismert érzésben lehetett része a magyar síelőknek. Csodás időjárásban, nagyszerű pályákon két ülőlift is szállította az utasokat egy magyar síterepen. A szezon hátralévő részében érdemes kipróbálni ezt az élményt.
2018.02.09.
Ma átadják az új kétüléses liftet Eplényben
Újabb fejezetéhez érkezett a síterep fejlesztése a Bakonyban. A tervek szerint a mai napon adják át a Síaréna új ülőliftjét, valamint a mellette található új sípályát, amely a régi 7-es pálya meghosszabbítása és kibővítése, valamint átnevezése A7-re.
2018.02.08.
Látványos havazás az algériai sivatagban
Két nappal ezelőtt hideg és havazás lepte meg a mediterrán környéket, és ennek következtében havazott Észak-Afrikában (pl. Algéria vagy Marokkó), de ez a havazás okozott gondokat Madridban és még Párizs is kapott belőle. A havas sivatagról készült nagyszerű képek kerültek ki a világhálóra.
2018.02.07.
Párizsban tél van, előkerültek a sílécek
Tegnap megérkezett a havazás Párizsba. A helyiek egy kis mókával ünnepelték a telet. A 130 méter magas Montmartre domb történelmi környezetében már csatoltak is, és a bátrabbak le is csúsztak a pár centis havon.
2018.02.07.
Visegrád: ma estétől ismét lehet síelni
Kihasználva a hideg időjárást, sikerült ismét pályát varázsolni Visegrádon és szerda késő délutántól már folytatódhat is a szezon a Budapesthez közeli síterepen.
2018.02.07.
Svédország: 175 centi vastagon áll a hó
Az elmúlt héten végre azokra a svéd tájakra is megérkezett a tél, ahol már hiányolták. Többnapos havazás után a hóréteg vastagsága egyes helyeken elérhette a két métert is. Mivel nem mindenhol van hivatalos meteorológiai állomás, így a 175 centiméteres vastagság vitte el a prímet Svédországban.
2018.02.06.
Szerda: havazást várunk az osztrák-magyar határon
Szerdára újabb mediterrán ciklon érkezik a délről és a múlt héthez hasonlóan ismét csapadékot hoz az osztrák, szlovén, horvát és magyar régiókban. Ezúttal jóval kevesebb csapadékra számítunk, Ausztriában a keleti részeken várunk nagyobb, kb. 20 cm vastag havat.
2018.02.06.
Szlovákiai hóágyúzás: idén először mínusz 20 fok!
Bejött a szlovák meteorológusok jóslata erre a hétre és az idei télen először mértek mínusz 20 fokot vagy annál hidegebbet Szlovákiában. Egyre javulnak a körülmények a sípályákon. A hétvégén hullott 10-20 centiméter hó, ebben a hidegben pedig szinte mindenhol beindították a hóágyúkat.
2018.02.06.
Svájci rendőrök állították le a hófedte turistabuszt
A svájci Solothurn kanton rendőrei ebben a hónapban már másodszor kerülnek be a hírekbe ugyanazzal az esettel. A második turistabuszt kapták el az autópályán, amelynek a tetején vastagon állt a hó. A busz addig nem mehetett tovább, amíg a sofőr el nem távolította a havat a busz tetejéről.
2018.02.05.
Méteres havazás a szlovén és horvát hegyekben
A hétvégi mediterrán ciklon nálunk is hozott egy kis havat, azonban az Adria körüli országokban jóval több hó hullott. Helyenként az egy métert is meghaladta a frissen lehullott hó mennyisége, természetesen nem volt egyszerű a közlekedés a havas utakon a hétvégén.
2018.02.03.
Nassfeld: halálos lavinabaleset történt pénteken
Péntek délután 13:50-kor egy 56 éves helyi lakos a fiával és annak barátjával síelt a karintiai Nassfeld síterepén. Mindhárman a Trogkofel pályán csúsztak lefelé, amikor az édesapa letért a pályától balra található területre, pályán kívüli síelésre. Itt egy lavinát indított el, amelybe a helyszínen belehalt.
2018.02.03.
Kreischberg: hétvégén újra járhat a lerobbant sílift
Nem várt nagy nemzetközi visszhangot kapott a magyarok egyik kedvenc síterepén, az ausztriai Kreischbergben történt sílift műszaki hibája. 150 utas kellett lehozni a liftről, az üzemeltetők még mindig keresik a hiba okát, de reményeik szerint hétvégén már újra beindítanák a kétüléses liftet.
2018.02.02.
Ausztria, Szlovénia, Olaszország: itt a havazás
Ma reggelre több helyen is havazott Ausztriában, Szlovéniában és Olaszországban. A mai napon folytatódik a havazás ezekben az országokban, megnövekedett menetidővel kell számolni az utakon.
2018.02.01.
Dél-Ausztria, Szlovénia: nagyobb havazás érkezik
Újabb havazás érkezik a közelünkbe és hozzánk a következő napokban. A legtöbb havat az osztrák-szlovén-olasz hármashatár környékére várjuk. Itt a magasabb részeken 50 cm friss hó érkezhet szombat reggelig. Ebből a havazásból mi is kaphatunk, főleg a nyugat-magyarországi régiók.
2018.02.01.
Moszkvát elérte az idei tél legnagyobb havazása
A meteorológiai adatok szerint február számít a leghidegebb hónapnak az orosz fővárosban, az idei február már az első napján igazolja a statisztikákat. Az előző napokban havazott Moszkvában és a hétvégéig további havazások várhatóak, ehhez társul még az állandó nulla fok alatti hőmérséklet.
2018.01.30.
Candide Thovex: síelés hó nélkül, kötelező videó
Közel két évvel legutóbbi filmje után a franciák 35 éves sílegendája, Candide Thovex újabb látványos filmmel jelentkezett a múlt héten és természetesen ettől is eláll a lélegzetünk. A rövidfilm érdekessége, hogy a világ legszebb tájain csúszik, de havon sehol sem!
2018.01.29.
Irán: esőért imádkoztak, nagy havat kaptak
Az utóbbi időszakban komoly gondok akadtak az ország vízellátásában, az aszály és a légszennyezés egyre nagyobb gondokat okoz Teheránban. Az imákat meghallgatták és a hétvégén tekintélyes mennyiségű havazás zúdult a fővárosra, komoly gondokat okozva a közlekedésben.
2018.01.28.
Elhunyt Warren Miller, a síelős filmek atyja
Ezen a héten, szerdán, amerikai otthonában, Seattle környékén hunyt el 93 éves korában Warren Miller. Aki valaha már nézett síelős vagy snowboardos filmeket, az egyből tudja, hogy kiről van szó. Aki más filmjeit nézte, annak sem nagy a különbség, hiszen azok a filmek is a mester által kitaposott úton indultak el.
2018.01.26.
Extrapéntek és behavazott pályák Eplényben
Több mint 60 cm vastag a hó az eplényi A1-es pályán az utóbbi napok hóágyúzása után. Pénteken 18:00 és 22:00 óra alatt megállás nélkül lehet róni a köröket a kivilágított pályán. Hétvégére megmarad a pálya állapota a hideg éjszakák miatt, szombaton ismét esti síelés!
2018.01.26.
A legnagyobb hófestményt készítették el Kínában
Az észak-koreai határhoz közeli kínai Tonghua városban egyszerre két Guinness "világrekordot" is megdöntöttek az előző hétvégén. Elkészítették a világ legnagyobb hóra rajzolt festményét, valamint megépítették a világ leghosszabb jégbárját.
2018.01.24.
2-3 méter hó hullott a francia és svájci hegyekben
Januárban eddig már négy, az elmúlt hétben pedig két brutális havazás tombolt a francia és a nyugat-svájci hegyekben, amelyek kb. 2-3 méter friss havat hoztak. Attól függően, hogy melyik síterep adatait nézzük, más számokat kapunk: 20, 30, vagy 40 éve nem hullott ennyi hó. A képek és a videók tanulsága szerint van hó bőven.
2018.01.23.
Schladming ma este: a híres villanyfényes verseny
Ahogy a korábbiakban már megszokhattuk, két nappal a kitzbüheli őrület után rendezik meg a világ legismertebb esti szlalom versenyét, a Nightrace-t az ausztriai Schladming (Planai) síterepén. Szokás szerint, a teltház és a jó hangulat ma este is garantált.
2018.01.22.
Franciaország és Svájc: újabb komoly havazás
Nem panaszkodhatnak az Alpok északi oldalán található francia síterepek. Már decemberben is jó havuk volt, erre jött még az idei év bőséges termése. Januárban már a negyedik komolyabb hóvihar söpör végig a francia-svájci határ mentén, ezúttal is 1-1,5 méternyi havat hozva.
2018.01.21.
Kékestető: 26 cm vastag a természetes hóréteg
A mai havazás eredménye, hogy az Északi-középhegységben kicsit meghízott a hótakaró vastagsága. Az OMSZ adatai szerint vasárnap este 7-kor 26 centiméteres volt a természetes hó vastagsága Kékestetőn. Ne keverjük össze a sípályán lévő mesterséges hóval, amely kb. 60 centiméter vastag.
2018.01.20.
Hét hazai síterepen lehet síelni ezen a hétvégén
Ideális, az idei legjobb síelős hétvége előtt állnak a hazai terepek. Ezen a hétvégén hat síterepünkön is (Eplény, Mátraszentistván, Kékestető, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút, és Nagy Hideg-hegy) lehet síelni. Az időjárás is kedvezőnek tűnik a hétvégére.
2018.01.19.
Kitzbühel: havazás okoz gondot a híres síversenyen
A világ legismertebb lesikló versenyét rendezik szombaton az ausztriai Kitzbühelben. A híres Hahnenkamm verseny fogalom a versenyek között. Olyan, mint Forma 1-ben a monacói futam: a pályán nem lehet hibázni, pályán kívül pedig tele hírességekkel.
2018.01.18.
Hihetetlen képek: hóvihar tombol a francia hegyekben
Komoly széllel érkezett meg az újabb havazás a francia hegyekbe. Eddig már közel méternyi hó hullott az Alpok északi oldalán és még ma is várható egy kis utánpótlás. Sok helyen álltak a liftek, néhány síterep meg sem kísérelte a nyitást ebben a cudar időben. A havazás egyébként Ausztriáig is eljutott.
2018.01.18.
Nassfeld: szlovákok veszik meg a síterepet?
Még ezen a héten lehet ajánlatokat benyújtani Karintia legnagyobb síterepének közel 30%-os tulajdonrészére. Az eladandó részre a szlovákok és egy helyi cég is pályázik, és úgy hírlik, hogy a szlovákok szívesen fizetnének többet egy nagyobb arányú tulajdonrészért is. Már most zajlik a vita, kinek kellene (nem) eladni.
2018.01.17.
Csoda: síliftből kiesett gyermek túlélte a zuhanást
Az eset még szombaton történt az egyik kínai síterepen. A baleset óta megjelent képek tanulsága szerint egy kb. 8-9 éves gyermek kicsúszik a szék biztonsági korlátja alatt, a mellette ülő társa lábába kapaszkodik, majd a földre zuhan. Szerencséjére elég vastag hóra esett, így az ijedtségen kívül más baja nem esett.
2018.01.17.
Méteres havazás kezdődött az Alpokban!
Az év kezdete óta immáron a harmadik hatalmas havazás vette kezdetét a francia hegyekben. Szerencsére a mostani havazás lendülete egészen a határmenti osztrák hegyekig is kitart majd, igaz kisebb hómennyiséggel számolunk. Franciaországban kb. 1,5 méter, Ausztria nyugati részén 1 méter hó várható.
2018.01.16.
Eplény nyitva, szerdától már Kékes és Mátraszentistván is
Kezd visszatérni az élet a hazai síterepekre. Az elmúlt napokban hullott néhány centiméter hó ugyan még kevés a boldogsághoz, de szerencsére a hóágyúk ebben a hidegben pótolni tudják azt, amit a természet nem tudott megadni. Eplény nyitva, hamarosan nyit Kékes és Mátraszentistván is.
2018.01.15.
Szlovákia: ezen héten javulnak a hóviszonyok
Szombatra Szlovákiába is megérkezett egy kis havazás és egy kis lehűlés. Rengeteg síterep tudta újra beindítani a hóágyúkat és erre a következő napokban is lehetőségük lesz. A múlt heti állapotokhoz képest jobb hóviszonyokra számíthatunk a hét második felében.
2018.01.15.
Méteres havazás a görög hegyekben
A görögországi Thesszália régióban komolyan havazott az előző napokban, elsősorban a Tríkala rész hegyeiben. A legmagasabb régiókban már az egy métert közelíti a frissen lehullott hó mennyisége. Az 1150 méteres magasságban található Pertouli településen, itt síterep is található, 70-80 cm hó hullott.
2018.01.14.
Részegen, üveggel a kezében síelve okozott balesetet
Naponta történnek balesetek a sípályákon. Nagy részüket már megszoktuk, főleg a képességekhez képest gyors tempó, vagy a szabályok be nem tartása. Azért jobb felkészülni mindenre. De hogy egy fiatal nő síeljen melletted részegen, egy üveg piával a kezében? Természetesen ütközés lett a vége.
2018.01.14.
Hamarosan ismét lehet síelni a hazai pályákon
Vasárnap reggelre végre havazott hazánkban is. A legtöbb helyen néhány centiméter hullott, de igazi nyertese a havazásnak a Bükk, ahol a magasabb részeken 25 cm hó is esett. Megérkezett a hideg is, a síterepek sorra indítják be a hóágyúkat, csak napok kérdése, hogy ismét lehessen síelni a hazai pályákon.
2018.01.12.
Eplény: vasárnaptól ismét síelhető az A1-es pálya
Szerencsére véget ér az év eleje óta tartó tavasz, és holnaptól visszatér a tél a hazai hegyekbe is. Hétvégére már néhány centiméteres havazást is várunk, de sokkal fontosabb, hogy végre elég hideg lesz ahhoz, hogy hóágyúzni lehessen. Eplényben vasárnap délben nyit újra az A1-es pálya, a tervek szerint.
2018.01.12.
Bakancslista: éjszaka ratrakban 2400 méteren?
Érdekes szolgáltatással várja vendégeit az ismert francia síterep, La Plagne. Valószínűleg életre szóló élmény lehet kettesben eltölteni az éjszakát egy ratrakban, a csillagos ég alatt, 2400 méteres magasságban. Természetesen a ratrakot kényelmes szállássá alakították át, spártai körülményektől nem kell tartani.
2018.01.12.
Videó: egy síliften lógó síelő megpróbáltatásai
Az alábbi videóban látható eset a múlt héten történt az amerikai Mammoth Mountain síterepén. Egy 18 éves leányzó próbált három barátjával beszállni egy ülőliftre, de elmondása szerint nem sikerült, mert a leengedett biztonsági korlát megakadályozta őket ebben.
2018.01.11.
Videó: amikor gyorsabb vagy, mint a lavina
Az alábbi eset még tavaly december 19-én történt a Pireneusok spanyol oldalában, de csak a múlt héten került ki a világhálóra. Egy snowboardos filmforgatás közben egy helyi rider indított be egy lavinát, amelyet sikerült leelőznie, és sértetlenül megúsznia a kalandot.
2018.01.11.
Brutális: hét méter vastag hó a francia hegyekben
Az utóbbi napokban 2-2,5 méter is hullott a nyugat-francia hegyekben, különösen Savoie (Savoya) megye települései jutottak bajba a nagy havazás miatt. Az elmúlt napokban egy hatalmas lavina terítette be az egyik utat, a hókotróknak 7 méter vastag hófalakon kellett átvágniuk magukat.
2018.01.10.
Semmering-Hirschenkogel: leállt a kabinos lift
A Varázshegyen (Zauberberg) eddig nem alakult jól a szezon. A késői szezonkezdet és a többszöri engedélyezési eljárások után már azt hittük, hogy minden rendben lesz. Tegnap azonban műszaki hiba miatt leállt a kabinos lift, amely ma sem járt.
2018.01.10.
Olaszország: 2,5 méter hó hullott 40 óra alatt
Lassan véget ér az olasz-francia-svájci háromszögben tomboló többnapos hóvihar. Tegnap délután már néhány helyen a nap is kisütött. Az elmúlt napokban a legmagasabb régiókban, mindhárom országban, 2-2,5 méter hó esett. Mostantól a lavinaveszélyre kell figyelni és a kárelhárítás a legfontosabb teendő.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 23 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...