Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után fellélegeztek a karintiai síterepek

2024.02.24. Bata Attila

Hihetetlen, hogy egy nap mennyit számít az egész síszezon szempontjából. Körülbelül 24 óra alatt annyi hó hullott, hogy lassan kisimult a karintiai síterep-üzemeltetők az utóbbi időben sűrűn ráncosodott arca. Felcsillant a remény a márciusi síelésre.
Turracher Höhe havazás után (Kép: Thomas Sobian - Kärnten Werbung)
Turracher Höhe havazás után (Kép: Thomas Sobian - Kärnten Werbung)
A hirtelen jött nagy havazást természetesen a tartomány turisztikai szakemberei is egyből kihasználták, hiszen a kifehéredett hegyoldalak többeket optimistává tehetnek szezon hátralévő részére.
Nassfeld
Nassfeld
A mediterrán front 80 cm havat hozott Nassfeld és Emberger Alm síterepeire. Katschberg 60, Heiligenblut 50, Turrach pedig 35 cm friss havat kapott. A tartomány keleti síterepeire, pl. Petzen, Koralpe vagy Klippitztörl pályáira is jutott néhány centiméter.
Almhotel Fichtenheim, Emberger Alm
Almhotel Fichtenheim, Emberger Alm
A nagyobb síterepek közelebb kerültek céljukhoz, vagyis a húsvéti záráshoz, amely idén április 1-re esik. Sőt! Ha a hóviszonyok engedik, akkor néhányan április 7-ére tervezik a szezonzárást.
Ankogel
Ankogel
A mostani havazás után Mölltal bejelentette, hogy a friss hómennyiségnek köszönhetően június közepéig meghosszabbítják a szezont. A karintiai síterepek felső részein eddig is volt hó, a mostani mennyiségek után a freeride zónák is síelhetővé váltak, természetesen a lavinaveszély mérlegelésével.
Katschberg
Katschberg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.