Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Siker: tíz éve készült a Magas-Tátra turisztikai videója

2024.03.25. Bata Attila

Nehéz elhinni, hogy rohan az idő. Tíz évvel ezelőtt az egész világot meghódító zenés-táncos őrületet meglovagolva a magas-tátrai turisztikai hivatal elkészítette a régió imázsfilmjét. A turisták azóta is érkeznek, köztük, a tavalyi adatok szerint, egyre több magyar.
Tíz évvel ezelőtt minden önjelölt YouTube-os tartalomgyártó Pharrell Williams „Happy” című dalára táncolt és tátogott. A helyi Idegenforgalmi hivatal képviselője szerint kb. 170 videó készült erre a dalra a turisztikai szolgáltatók között, és ezek közül a magas-tátrait látták a legtöbben. Kb. 7,5 milliós nézettségével vezet Párizs 3,5 milliós videója előtt. Annak idején készítettünk egy összeállítást, számos síterepet lázba hozott a téma.
10 évvel ezelőtt
2014. március 20-án tartották ennek a dalnak a „nemzetközi napját”, és erre volt időzítve a megjelenés. A rendező, Lukáš Brodanský, ötlete kissé késve született meg, a stábnak kb. 60 órája maradt a film leforgatására és elkészítésére.

A 10 évvel ezelőtti forgatás apropóján a film szereplői és alkotó ismét találkoztak. A videó egyik legemlékezetesebb része, amikor Michaela Galová fürdőruhában és bukósisakban táncol a Lomnici-csúcs kilátójában. Nos, Michaela ezúttal is ott volt, a bukósisak maradt, azonban most már inkább az időjárásnak megfelelően öltözött. Akkoriban az egyik csorba-tavi szállodában masszőrként dolgozott, itt találta meg a stáb és kérte fel a táncos jelenetre.
10 évvel később
10 évvel később
A videó sikerét az említett nézettségi számon kívül mással is lehet mérni. Statisztikák szerint, manapság már egyharmaddal több vendég érkezik a Magas-Tátrába, mint 10 évvel ezelőtt. Az egykori rendező, ma már a helyi síterepeket üzemeltető cég (TMR) menedzsere, szerint olcsó eszközökkel sikerült ütős reklámot biztosítani a helyi idegenforgalomnak.
10 évvel később
A tavalyi év statisztikái szerint 802 ezren töltöttek legalább egy éjszakát a Magas-Tátrában. Ez ugyan néhány ezerrel elmarad a 2019-es rekordtól, de az emelkedés biztató. A szlovák vendégek száma megdöntött minden korábbi rekordot, de emelkedett a lengyel, román és litván turisták száma is. Az adatok szerint 2023-ban 28 ezer magyar szállt meg magas-tátrai szálláshelyen, amely 8%-os emelkedést mutat.
KOMMENTEK
bouquetk | 2024.03.26. 13:07
Szerintem szánalmas, de nyilván ízlések és pofonok..

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.