Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau kedvet kapott Schladmingtól egy újabb versenyre

2024.02.11. Bata Attila

Schladming évtizedek óta rendezi esti szlalom versenyeit a férfiak számára. Flachau hasonló módon a nők részére. Idén Schladmingban már kétnapos versenyt rendeztek a férfiaknak, Flachau is újítana, itt is próbálkoznak még egy versennyel.
Az ORF felmérései szerint a legnézettebb tévéközvetítésnek számít a schladmingi Nightrace. Bár a közvetlenül előtte rendezett szombati kitzbüheli lesiklás még nagyobb presztízsű társadalmi eseménynek számít, azonban az esti főműsoridő és az esetleges osztrák esélyek már több nézőt ültetnek a tévékészülékek elé.

Tavaly beugróként, idén már a versenynaptár részeként két versenyt is rendeztek Schladmingban. A hagyományos szlalom mellett, egy hosszabb pályán megrendezett óriásműlesiklással bővült a program. Természetesen a szomszédos Flachau is elgondolkodott, ők is akarnak egy hasonló versenyt, de egy-két akadályt még le kell győzniük.
Ilyen reflektorok kellenének a felső részre is
Ilyen reflektorok kellenének a felső részre is
Az előkészítés már megkezdődött, a tartomány politikusai támogatják az ötletet. Jelenleg egy dolog hiányzik a rendezéshez, megfelelő világítás a pálya felső részén. Néhány évvel ezelőtt az egyik legmodernebb megoldásra cserélték a világítást a szlalompálya mellett. A felső részen is vannak lámpák, azonban ezek fénye nem elég a full hd felbontású televíziós közvetítéshez.

Egyedül a környezetvédelmi engedélyek beszerzésén múlik a projekt. Csütörtökön a rendezők tízórás megbeszélést tartottak az illetésekkel. Ennek az eredményét a napokban tudjuk majd meg. Akármilyen döntés is születik, hat hét áll rendelkezésre a fellebbezésig.

Január gyengébb hónapnak számít a síterepeknek a vendégforgalmat tekintve. Nem csoda, hogy szinte az összes híres versenyt ebben a hónapban rendezik. Egy újabb verseny és újabb vendégéjszakák sokat jelentenének a környék turizmusának.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.