Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csúnya véget ért a fényképezés Chopokon

2024.02.17. Bata Attila

Tanulságos baleset történt az Alacsony-Tátrában szerdán. Egy 29 éves lengyel állampolgár fotókat készített a meredek hegyoldal szélén, de elvesztette az egyensúlyát, kb. 300 méterrel lentebb találták meg a hegyimentők.
Kép: Horská záchranná služba
Kép: Horská záchranná služba
A Szlovák Hegyimentők oldala szerint a lengyel miután kiszállt a felvonóból olyan területre is belépett, amely le volt zárva a nagyközönség előtt. A hegyimentőket szemtanúk értesítették, akik látták, hogy a lengyel leesik a katlanba (Lukovsky kotol).

A szakemberek keresésére indultak és 300 méterrel lentebb, mozdulatlanul megtalálták a lengyel turistát, aki komoly sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel azonnal kórházba szállították.

Ugyanezen a részen egy hónappal ezelőtt egy cseh túrázót sodort el a lavina. Akkor is a hegyimentők intézkedtek. A túrázót megtalálták, de aztán benyújtották neki a számlát. Összesen 30 hegyimentő, 15 önkéntes, 5 kutyás kereső, egy orvos és egy helikopteres orvosi stáb vett részt az ötórás mentésben. Ennek a komoly akciónak megkérték az árát, 12 ezer euróba (kb. 4,7 millió forint) került a cseh turistának, aki nem rendelkezett biztosítással.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.