Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Enyhe hétvége várható Ausztriában kevés hóval

2006.12.15.

Enyhe hétvége várható Ausztriában kevés hóval Már itt van december harmadik hétvégéje, és csak nem akar megjönni az igazi nagy havazás, de az is lehet, hogy az előző két év nagyszerű szezonkezdete után nagyon nehéz hozzászokni a december elejei kopár lejtők látványához.
Hétvégére kevés hó, de inkább enyhe idő várható Ausztriában.

Az osztrák meteorológiai intézet szerint a vasárnap van esély újabb havazásra, ami végül is nem rossz hír, de sajnos jelentős havazás továbbra sem várható. Előtte pénteken lesznek olyan helyek, ahol a 14 fokot is elérheti a hőmérséklet - sajnos fenn a hegyekben. Nagy különbség lesz az alacsonyabban fekvő területek és a hegyoldalak hőmérséklete között pénteken. A ködtakarót továbbra sem tudja kisöpörni a gyenge szél, a köddel borított területeken marad a hideg. A ködréteg fölé kinyúló csúcsokon és hegyoldalakon napos enyhe időre lehet számítani.

Szombatra felszakadozik a köd és az alacsonyabban fekvő részeken is napsütéses idő várható. Estére a nyugati részekre megérkezik az eső.

Vasárnap reggel az Alpok északi oldala sűrű felhőben lesz és újabb eső várható. A hőmérséklet sajnos jelentősen fagypont felett, 10 fok körül alakul. Vasárnap estére megérkezik a lehűlés, akkor már havazásra kell számítani. A hóhatár várhatóan lesüllyed újra 500-800 méterre.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.