Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Romániát megbénította az erős havazás

2007.01.03.

Több száz áram nélkül maradt lakás, több ezer hóban veszteglő autó és kamion, öt elakadt vonat, valamint lezárt kikötők a mérlege az első intenzív havazásnak Romániában, amely tegnap köszöntött az országra viharos erejű széllökések kíséretében. A Kárpátok síterepei rekordidő alatt 50-80 cm friss havat kaptak.

A legtöbb turistát útközben érte a hatalmas hóesés, így sokan rekedtek az utakon, amíg meg nem érkezett a segítség. Az utóbbi 24 órában hatalmas havazást jelentettek Románia számos részéről. Brassó belvárosában tíz órán keresztül megállás nélkül havazott, végül is 30 cm vastag hótakaró takarta be a várost.

A hegyekben természetesen még több hullott. Brassó-Poliana síterepén legalább 50 centiméter friss havat hozott az utóbbi 24 óra. A környező hegyekben számos helyen mértek 80 cm friss havat. A Fogarasi havasokban található Biela-tó melletti freeride síterepen (1234-2300m) pedig egy méter friss hó esett. A hatalmas havazás miatt a környék útjait le kellett zárni lavinaveszély miatt.

A tengerparti kikötőket is le kellett zárni az erős széllökések miatt. A Környezetvédelmi Minisztérium felhívta a lakosság figyelmét, hogy a következő napokban további heves havazások, esőzések és szélviharok várhatók Romániában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.