Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Összedőlt a kanadai olimpiai stadion teteje

2007.01.06.

Összedőlt a kanadai olimpiai stadion teteje Az erős szél és az ólmos eső következtében összedőlt a vancouveri stadion sátorteteje. Először a sátortető kitágult a ránehezedő súly alatt, majd az erős szél ide-oda fújta a lelógó tetőrészt a küzdőtér felett, amely végül is a küzdőtérre zuhant. Szemtanúk szerint a hatalmas sátortető úgy mozgott, mint amikor a szőnyeget rázzák.

Először a stadion hangszórói estek le a mennyezetről, majd maga a sátortető is hatalmas robajjal levált a tartóoszlopokról. A baleset következtében a stadion tartószerkezetét is kisebb károsodások érték, amelyek azonnali kijavítása tűnik a legfontosabb feladatnak. A stadion igazgatója elmondta, hogy a létesítmény állapotát minden évben ellenőrzik és legutóbb is mindent a legnagyobb rendben találtak.

A balesetet vélhetően a sátortetőn összegyűlt és felhalmozódott megolvadt csapadék okozta. A sátortetőn felgyülemlett hatalmas mennyiségű víz az erős szélben meglepően könnyen tönkretette a tetőt. A tetőt sűrített levegővel tartják a magasban, amely azt jelenti, hogy a legelső szakadás következtében a levegő távozik, és a tető összeomolhat. Valószínűleg most is ez történt.

A hatvanezer férőhelyes British Columbia Place stadion több mint 20 éve épült az 1986-os világkiállításra. Felfújható sátortetős megoldása abban az időben eléggé egyedi és forradalmi megoldásnak számított.  Az utóbbi években több vita is indult arról, hogy mennyire biztonságos az olimpiai stadion befedése, de az önkormányzat szerint még legalább 10-15 évig megbízhatóan lehetett volna használni.

Ebben a stadionban rendeznék a következő olimpiai játékok nyitó és záró ünnepségeit. A téli olimpiák történetében még sosem rendezték meg ezeket az ünnepségeket fedett csarnokban, a kanadaiak ezzel történelmet írnának. A kanadai olimpiai bizottság közölte, mindent megtesznek a hiba kijavítására és a téli játékok ünnepségeit az eredeti tervek szerint rendezik meg.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.