Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jelentős gondokat okoz a havazás Skandináviában

2007.02.23. Bata Attila

Jelentős gondokat okoz a havazás Skandináviában A hét közepe óta tartó téli ítéletidő teljesen megbénította a közlekedést a norvég és dán közutakon. Dániában teljes a káosz a koppenhágai repülőtéren, Norvégia déli részén órákon át nem tudták kimenteni az autósokat a hó fogságából. Egyedül Svédországban tekinthető normálisnak a helyzet.

A norvégok nagyon bosszúsak manapság. Nemcsak azért mert a hatalmas havazás "kissé" felkészületlenül érte a helyi útfenntartókat, hanem inkább azért mérgesek, mert a szomszédos Svédországban szinte semmi gondot nem jelentett ugyanaz a hóvihar. A svédek nem is hagyták ki ezt az alkalmat, és erősen kritizálták a szomszéd felkészültségét, de a helyiek sem fogták vissza magukat.

A gond az volt, hogy órákkal a havazás kezdete után sem láttak hókotrókat a norvég utakon, és amire néhány kósza hóeke megjelent a fontosabb utakon, addigra már jelentős torlaszok alakultak ki. Sok norvég nem érti, hogy a svédek hogyan tudnak ugyanannyi idő alatt kétszer annyi hókotrót üzembe állítani, és miért nem költenek a norvégok többet útfenntartásra az olajkitermelésből származó hatalmas bevételekből. Sokan biztosak benne, ha ez a vihar az északi területekre sújt le, akkor legalább heteken át nem tudtak volna megbirkózni a feladattal a norvég útfenntartók.

Dániában is sok gondot okozott a nagy havazás. A koppenhágai Kastrup repülőtéren az utóbbi két napban 250 járatot kellett törölni. A rendőrség megkérte a lakosságot, hogy ne üljenek autóba, az iskolákban rendkívüli szünetet jelentettek be. A közlekedés jelentős fennakadásokkal működik, a vasúti közlekedést hatalmas késések jellemzik, az országutakon számos baleset, köztük több halálos is, történt az előző napokban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.