Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salzburg: vegyes érzelmek az idei síszezon után

2007.04.10. Stánicz Balázs

Húsvét hétfővel sok terepen véget ért az idény. Az idei meglehetősen enyhe és hóínységes tél után, talán sokakat meglep az a hír, miszerint a salzburgi síterepek enyhe plusszal jöttek ki az idei szezonból. Sőt, még a tavalyi rekordtél bevételeit is némileg felülmúlták. Ennek ellenére voltak azért vesztesek is.

A magasabban fekvő helyeken még mindig kitűnő hóviszonyok várják a síelőket és a hódeszkásokat, ennek ellenére azonban a szezon már erősen a végéhez közeledik; legalábbis ami a síközpontokat és felvonókat illeti. A sítúrázok még minden bizonnyal sokáig élvezhetik a havat. A Loferer Alm Húsvéthétfővel zárta a kapuit, sok más síterep még vasárnapig (április 15.) üzemel.

A vesztesek közé tartozik Loferer Alm, ahol mintegy 30 %-os vendégcsökkenést regisztráltak. Willi Leitinger üzemeltető szerint ilyen még nem fordult elő velük, hiszen évek óta folyamatosan nőtt az eladott síbérletek mennyisége és a vendégek száma. "Sajnos a völgyben egyszerűen nem tudtunk olyan feltételeket előteremteni, amit a síelők elvárnának. Ebből természetesen levontunk a konzekvenciát, és a jövőre nézve mindenképpen még jobban ki kell építenünk a hóágyúrendszert, különösen az alacsonyabb magasságokban" - kommentálta Willi Leitinger.

Salzburg tartomány jelentős része, így a Ski Amadé (Zauchensee kivételével), Saalbach, Zell am See, Wildkogel és Mauterndorf most vasárnapra tűzte ki a szezon utolsó napját. Mint minden évben az idén is Obertauern és Sportgastein lesznek a legtovább nyitva, ők akkor zárnak, ahol máshol már a fürdők nyitnak, vagyis május 1-én.

Loferer Almmal szemben Oberatauernen mosolyt csalt az idei szezon az üzemeltetők arcára, ugyanis az előző évekhez képest mintegy 8 %-os növekedést könyvelhetnek el. Szintén jó kihasználtsággal ért véget a húsvéti időszak. Húsvét után már természetesen kevesebben jönnek, de még így is megéri nyitva tartani május 1-ig, mondta a helyi turizmusiroda vezetője.

A szezon végével sokan már a következő szezonra terveznek. Bár konkrét újdonságokat még nem igazán lehet tudni, de annyi biztos, hogy elsősorban a hóágyúrendszer kiépítésére fognak a salzburgi síparadicsomok koncentrálni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Wurznwirt
Wurznwirt családias hangulatú szállás a németországi Schneizlreuthban, 16 km-re Lofer síterepétől, magyarul beszélő személyzettel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Schwarzberg
A Schwarzberg fogadó Inzellben, a Bajor Alpokban, magyarul beszélő személyzettel, 29 km-re az osztrák Lofer sítereptől, egyágyas, kétágyas szobákkal és családi lakosztállyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.