Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Látványos új felvonó épül Innsbruckban

2007.10.02. Bata Attila

A 2007 decemberétől a Hungerburg csúcsra közlekedő új látványos felvonó megkérdőjelezi, hogy Innsbruck ismertetőjegye a jövőben is a XV. századból származó arany tető legyen-e. Egész Európában egyedülálló, hogy a városközpontból induló felvonóval mindössze 25 perc alatt lehet feljutni 2300 méterre.
Hungerburgbahn - Innsbruck
Hungerburgbahn - Innsbruck

A kortárs építészet egyik leglátványosabb létesítménye az új "Nordkette" felvonó Innsbruckban. A régi építményt megtartották és ehhez építették hozzá az új részeket, amelyeket a sztárépítész, Zaha Hadid tervezett. Az Irakban született építésznő már letette kézjegyét Innsbruckban. A 2003-ban megnyitott Bergisel ugrósánc szintén a tiroli építészet egyik sok látogatót vonzó, csodálatos csillaga.

A Hungerburg felvonó négy állomása - a városközpontban, a Löwenhaus étteremnél, az alpesi állatkertnél és a Hungerburg hegycsúcson - magán hordozza Hadid ismertetőjegyeit. Ezenkívül Innsbruck új hídja is az építésznő munkája. Az S formájú acélból készült függőhíd és két 34 méter magas pillére vonzza a tekintetet. A felvonó részben a föld alatt, részben a föld felett halad a városközpontból a Hungerburgra és mindössze 7 perc alatt teszi meg ezt az utat. Csupán egy alkalommal kell átszállni a Nordkette nagykabinos felvonóba és a lélegzetelállító utazás után a vendégek megérkeznek a Seegrube állomásra, ahol egy varázslatos panorámaétterem is található. Aki még magasabbra szeretne feljutni, annak ott a Hafelekarra közlekedő felvonó. A 2300 méter magas hegycsúcsról körülnézve a Karwandelig nyúló érintetlen természeti környezet és az Inntalban fekvő két város Innsbruck és Hall látványos kontrasztja garantáltan elbűvöli a látogatókat.

2007. december 1-én közlekedik első alkalommal a Hungerburg felvonó és szállítja mindössze 25 perc alatt a vendégeket a lüktető, 550 méter magasan fekvő városközpontból a 2300 méter magas alpesi környezetbe. Egész Európában egyedülálló élmény!

KOMMENTEK

Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.